reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Progesteron

Przyrosty miałam za każdym razem w normie …czasami 120% raz 70% raz 260% tylko teraz mam 30 %
no to przepraszam z kims Cię pomyliłam, kojarzyłam z jakiegoś powodu więcej tych przyrostów około 70-80%.
Tak czy tak nie możesz zrobić nic więcej poza czekaniem i kontrolą usg.
U mnie takie marne przyrosty skończyły się poronieniem

reklama
no to przepraszam z kims Cię pomyliłam, kojarzyłam z jakiegoś powodu więcej tych przyrostów około 70-80%.
Tak czy tak nie możesz zrobić nic więcej poza czekaniem i kontrolą usg.
U mnie takie marne przyrosty skończyły się poronieniem
Przykro mi 😔mam nadzieje ze u mnie tak się nie skończy ze to jednorazowo tak niski przyrost zobaczę jaki wynik będzie dziś

A dlaczego po 24h nie ?

Bo przyrost jest miarodajny po 48. Beta nie rośnie stale o tyle samo. Może 12 godzin rosnąć mało, później wystrzelić, albo odwrotnie. Więc nawet jeśli po 24 bedxie w miarę ok to nie wiesz czy po kolejnych 24 nie będzie już słabszy, albo odwrotnie.
Dlatego najrozsądniej badać o tych 48 wtedy nie ma wątpliwości czy jest ok.
Teraz jedynie Ci coś wyjaśni jak nic nie urośnie albo spadnie to będziesz wiedziała, że jest słabo.
Doskonale znam ten stres i potrzebę zrobienia czegokolwiek żeby nie siedzieć bezczynnie.
Przechodziłam to wiele razy.
Ale naprawdę nic poza czekaniem tu nie pomoze. Nie da się przyspieszyć w żaden sposób wiedzy czy będzie ok czy nie jeśli już jest pęcherzyk na usg to w zasadzie tylko usg jest wiarygodną metodą diagnostyczną.
Ale trzymam kciuki żeby Cię jednak dzisiejszy wynik uspokoił 🤞

Bo przyrost jest miarodajny po 48. Beta nie rośnie stale o tyle samo. Może 12 godzin rosnąć mało, później wystrzelić, albo odwrotnie. Więc nawet jeśli po 24 bedxie w miarę ok to nie wiesz czy po kolejnych 24 nie będzie już słabszy, albo odwrotnie.
Dlatego najrozsądniej badać o tych 48 wtedy nie ma wątpliwości czy jest ok.
Teraz jedynie Ci coś wyjaśni jak nic nie urośnie albo spadnie to będziesz wiedziała, że jest słabo.
Doskonale znam ten stres i potrzebę zrobienia czegokolwiek żeby nie siedzieć bezczynnie.
Przechodziłam to wiele razy.
Ale naprawdę nic poza czekaniem tu nie pomoze. Nie da się przyspieszyć w żaden sposób wiedzy czy będzie ok czy nie jeśli już jest pęcherzyk na usg to w zasadzie tylko usg jest wiarygodną metodą diagnostyczną.
Ale trzymam kciuki żeby Cię jednak dzisiejszy wynik uspokoił 🤞
Rozumiem dziękuje za odpowiedz

Skoro masz już uwidoczniony pęcherzyk w macicy, to ja bym bety dalej nie robiła.
Ale skoro już zrobiłaś, to nic nie szkodzi. Bo nawet jak tym razem będzie przyrost w normie, to niestety nie będzie znaczyło, że z ciążą jest ok
Teraz najważniejsze jest USG, ale najważniejsze masz za sobą (bo masz pęcherzyk w macicy, więc cp wykluczona). Ja bym za tydzień umówiła się na kolejną wizytę USG.

reklama
reklama
Do góry