reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Progesteron

reklama
To za 2 dni możesz mieć w granicach 1000 i możliwe, że na usg już będzie można uwidocznić pęcherzyk :)
Na pewno bym przyspieszyła wizytę u lekarza
To za 2 dni możesz mieć w granicach 1000 i możliwe, że na usg już będzie można uwidocznić pęcherzyk :)
Na pewno bym przyspieszyła wizytę u lekarza
Jutro zadzwonię na rejestrację i spróbuję się z Panią ginekolog skontaktować przez telefon i zobaczymy co mi powie, bo może faktycznie powie żebym szybciej przyszła.

mnie też umówiła na usg w 6tc. A jakie miałaś wyniki?
Miałam najpierw niewiele ponad 18 a dwa dni później ok 16, badałam kilkukrotnie razem z beta 🙈 dla mojej prowadzącej było to na tyle nisko, że od razu przepisała besins, luteiny nie chciała bez pęcherzyka w macicy , a duphastonu w ogóle nie zapisuje pacjentkom. Później badałam jeszcze progesteron jak zażywałam besins i ładnie się podnosil, w 10 tc miałam już 30, wówczas przeszłam na luteinę i będę ją stosować pewnie przez całą ciążę 😀

Miałam najpierw niewiele ponad 18 a dwa dni później ok 16, badałam kilkukrotnie razem z beta 🙈 dla mojej prowadzącej było to na tyle nisko, że od razu przepisała besins, luteiny nie chciała bez pęcherzyka w macicy , a duphastonu w ogóle nie zapisuje pacjentkom. Później badałam jeszcze progesteron jak zażywałam besins i ładnie się podnosil, w 10 tc miałam już 30, wówczas przeszłam na luteinę i będę ją stosować pewnie przez całą ciążę 😀
Super, dobrze wiedzieć, że ktoś miał podobną sytuację i na pewno jutro będę dzwonić. Dziękuję za poradę! ❤️

A w którym ty już jesteś tc? Pamiętam twoje 2 kreski 😊

Zadzwoń lepiej albo napisz sms do lekarza,to chwila a może pomóc ;) a masz plamienia czy wszystko ok ? przy tych dolegliwościach jakie wymieniłaś uważam,że powinnaś być już od samego początku pod stałą kontrolą lekarza,bo czasami trzeba szybko działać ;)

reklama
Zadzwoń lepiej albo napisz sms do lekarza,to chwila a może pomóc ;) a masz plamienia czy wszystko ok ? przy tych dolegliwościach jakie wymieniłaś uważam,że powinnaś być już od samego początku pod stałą kontrolą lekarza,bo czasami trzeba szybko działać ;)
Zadzwonilam do lekarza, powiedzialam jakie są wyniki. Czuję się dobrze, brak jakiegokolwiek plamienia. Powiedziała, że w takim razie mam się nie przejmować, że jeżeli czuje się dobrze to możemy poczekać z wizytą na spokojnie do 24 listopada :)

Do góry