reklama
asiuasiu1
Fanka BB :)
napewno znajdziesz ginekologa bedziesz go potrzebowala gdy bedziesz w ciazy moj kuzyn z rodzina mieszkaja w norwegii i jego zona tam rodzila takze chyba nie jest zle moze w twojej miejscowosci nie ma ginekologa ?? nie wiem co ci poradzic no tak jak pisalam dziwne jest to ze masz @ 1-2 dni i to nie 1 miesiac tylko juz pare nie wiem czy to ma jakis wplyw na poczecie moze inne dziewczyny beda wiedzialy pozdrawiam
Ostatnia edycja:
To i ja się dopiszę,rok na BB ,rok starań i dzisiaj zaczyna się kolejna @
Zdiagnozowana przez ten rok i ja i M jeszcze jeden cykl i robimy inseminację.
Nie ma co czekać za długo, trzeba działać przebadać siebie i partnera i nie poddawać się.
Zdiagnozowana przez ten rok i ja i M jeszcze jeden cykl i robimy inseminację.
Nie ma co czekać za długo, trzeba działać przebadać siebie i partnera i nie poddawać się.
(...) cykle mam co 28 -30 czy to wina nadrzerki ze mam tak krutkie okresy czy organizm przygotowuje sie do ciazy.czy mam pierw wyleczyc nadrzerke i starac sie o dzdzie? prosze o pomoc BARDZO BYM CHCIALA ZAJSC W CIAZE!
Pozdrawiam
Witam,
Krótkie okresy i skąpe miesiączki mogą świadczyć o braku owulacji. Chociaż 28-30dniowe cykle nie oznaczają krótkich okresów. Powinnaś prowadzić samoobserwację organizmu (pomiar temperatury ciała i/lub obserwacja szyjki macicy i/lub śluzu) by móc samodzielnie ocenić czy występuje u Ciebioe owulacja.
Nadżerka w ciąży raczej nie przeszkoda, ale… W ciąży nadżerki się nie leczy, więc zawsze lepiej się z nią uporać przed planowanym poczęciem.
Co masz na myśli pisząc "czy organizm przygotowuje sie do ciazy"? Organizm sam się nie przygotuje do ciąży. To Ty musisz zadbać o przygotowania czyli właściwą dietę, witaminy, ograniczenie używek, zdrowy tryb życia, odpowiednie badania, opiekę ginekologiczną, etc.
Pozdrawiam i życzę powodzenia
mon
Hej Wszystkim! Jestem tu NOWA. Od pół roku staramy się z mężem o dzidziusia, no i... byłam ostatno u ginekologa i stwierdziła,że mam torbiel na jajniku 7cm, ale ciąży nie widzi. A przyznam, że jechałam pełna nadzieji bo ostatnio mój organizm odzucił papierosy i alkohol, poza tym poboluje mnie dół brzucha, moje piersi sie zwiększyły...no i zrobiłam w piątkek i dziś rano test ciążowy i wyszły pozytywnie.Ale czytałam, że torbiek może powodować,mże wynik testu wyjdzie pozytywny. Czy miała któraś z Was podobną sytuację?
krzynka77
Fanka BB :)
wiesz co, nie wiem jak z pęcherzykiem na jajniku, ale we wczesnej ciąży lekarz może nic nie zobaczyć. Poczekaj jeszcze trochę, albo zrób betkę.
A lekarz powiedziłą ci, ze ciąży nie ma i że to wina pęcherzyka? czy kazał przyjść za jakiś czas?
A lekarz powiedziłą ci, ze ciąży nie ma i że to wina pęcherzyka? czy kazał przyjść za jakiś czas?
Elżbietka
mother of two sons&angel
ja byłam na usg w 9 dniu po zapłodnieniu, nie miałam pojęcia ze jestem w ciąży. lekarz w badaniu stwierdził, ze to był cykl bezowulacyjny, ze widzi w jajniku pozostałosc po niepękniętym pęcherzyku. macica nieciążowa zarówno w USG jak i badaniu palpacyjnym. dał tabl na wywołanie @, a ja nasteonego dnia zatestowałam i były II, beta ok 38. dziś Filip ma 3 lata
aczkolwiek zdarzają sie torbiele podwyższajce bete
aczkolwiek zdarzają sie torbiele podwyższajce bete
reklama
u mnie już wszystko jasne opisałam to tutaj
https://www.babyboom.pl/forum/stara...ierwsze-objawy-6401/index915.html#post4854594
https://www.babyboom.pl/forum/stara...ierwsze-objawy-6401/index915.html#post4854594
Podziel się: