reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

reklama
napewno znajdziesz ginekologa bedziesz go potrzebowala gdy bedziesz w ciazy :)moj kuzyn z rodzina mieszkaja w norwegii i jego zona tam rodzila takze chyba nie jest zle moze w twojej miejscowosci nie ma ginekologa ?? nie wiem co ci poradzic no tak jak pisalam dziwne jest to ze masz @ 1-2 dni i to nie 1 miesiac tylko juz pare nie wiem czy to ma jakis wplyw na poczecie moze inne dziewczyny beda wiedzialy pozdrawiam

Ostatnia edycja:
To i ja się dopiszę,rok na BB ,rok starań i dzisiaj zaczyna się kolejna @:no:
Zdiagnozowana przez ten rok i ja i M jeszcze jeden cykl i robimy inseminację.
Nie ma co czekać za długo, trzeba działać przebadać siebie i partnera i nie poddawać się.

(...) cykle mam co 28 -30 czy to wina nadrzerki ze mam tak krutkie okresy czy organizm przygotowuje sie do ciazy.czy mam pierw wyleczyc nadrzerke i starac sie o dzdzie? prosze o pomoc BARDZO BYM CHCIALA ZAJSC W CIAZE!
Pozdrawiam

Witam,
Krótkie okresy i skąpe miesiączki mogą świadczyć o braku owulacji. Chociaż 28-30dniowe cykle nie oznaczają krótkich okresów. Powinnaś prowadzić samoobserwację organizmu (pomiar temperatury ciała i/lub obserwacja szyjki macicy i/lub śluzu) by móc samodzielnie ocenić czy występuje u Ciebioe owulacja.
Nadżerka w ciąży raczej nie przeszkoda, ale… W ciąży nadżerki się nie leczy, więc zawsze lepiej się z nią uporać przed planowanym poczęciem.

Co masz na myśli pisząc "czy organizm przygotowuje sie do ciazy"? Organizm sam się nie przygotuje do ciąży. To Ty musisz zadbać o przygotowania czyli właściwą dietę, witaminy, ograniczenie używek, zdrowy tryb życia, odpowiednie badania, opiekę ginekologiczną, etc. :tak:

Pozdrawiam i życzę powodzenia
mon

tak odzywiam sie dbam o siebie aby zajsc w ciaze.niewiem ale piersi mi nabrzmialy robilam test ciazowy dzis i wyszedl negatywnie ;( niewiem co robic.chyba bede musiala pojechac do polski na badzania. Dzieki Dziewczyna ze odpisujecie :)

Hej Wszystkim! Jestem tu NOWA. Od pół roku staramy się z mężem o dzidziusia, no i... byłam ostatno u ginekologa i stwierdziła,że mam torbiel na jajniku 7cm, ale ciąży nie widzi. A przyznam, że jechałam pełna nadzieji bo ostatnio mój organizm odzucił papierosy i alkohol, poza tym poboluje mnie dół brzucha, moje piersi sie zwiększyły...no i zrobiłam w piątkek i dziś rano test ciążowy i wyszły pozytywnie.Ale czytałam, że torbiek może powodować,mże wynik testu wyjdzie pozytywny. Czy miała któraś z Was podobną sytuację?

wiesz co, nie wiem jak z pęcherzykiem na jajniku, ale we wczesnej ciąży lekarz może nic nie zobaczyć. Poczekaj jeszcze trochę, albo zrób betkę.
A lekarz powiedziłą ci, ze ciąży nie ma i że to wina pęcherzyka? czy kazał przyjść za jakiś czas?

kazała przyjść za jakiś czas ale kazała iść na badania BHCG i Ca125 i jeśli te wyniki nie będą w normie to mam przyjść wcześniej. Na badania idę jutro albo w środe więc będę więcej wiedzieć

ja byłam na usg w 9 dniu po zapłodnieniu, nie miałam pojęcia ze jestem w ciąży. lekarz w badaniu stwierdził, ze to był cykl bezowulacyjny, ze widzi w jajniku pozostałosc po niepękniętym pęcherzyku. macica nieciążowa zarówno w USG jak i badaniu palpacyjnym. dał tabl na wywołanie @, a ja nasteonego dnia zatestowałam i były II, beta ok 38. dziś Filip ma 3 lata

aczkolwiek zdarzają sie torbiele podwyższajce bete

reklama
Do góry