reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

bezdzietna co słychać?

robiliście badanie nasienia ?

ja miałam jutro iść na HSG, wszytsko było już dobrane a tu zonk, po badaniu czystości pochwy wyszło, że mam jakąś drobną infekcję, niby nic poważnego ale to już uniemożliwia zrobienie zabiegu, fuck, ciągle coś, no nie mogę tego HSG od czerwca zrobić :wściekła/y:

reklama
Hej Karola może to jakiś znak że wcale tego nie potrzebujesz tylko masz twz blokadę psychiczną za bardzo chcesz dziecka i dlatego nie zachodzisz w ciążę. Albo w tym cyklu zaskoczysz:tak:. Ja w tym cyklu kilka dni po owulacji miałam bolesne i tkliwe piersi i do tego bolał mnie brzuch jak na @ jajnik też się odzywał więc sobie myślę ''czyżby się udało?'' ale teraz jestem w 29 dc (ogólnie mam 32 dniowy) i stwierdziłam że to jednak nie to nawet testów nie muszę robić:no:

Hej ;-)
Ostatnio w 22 dc lekarz stwierdził u mnie grubość endometrium 19 mm. Czy ktoś mi podpowie co to może oznaczać? Mam cykl 30dniowy. Z góry bardzo dziękuję :-)

Witajcie dziewczyny!
Postanowiłam dołączyć do Was,ponieważ zaczynam wpadać w panikę....:-( Od połowy sierpnia staramy się z mężem o dzieciątko....niestety nic z tego nie wychodzi....:-( Kiedy dziś rano w toalecie zobaczyłam początek plamienia...i po upewnieniu się w kalendarzu,ze to właśnie czas na @......popłakałam się....:-( Znowu się nie udało....:-(
Brałam kiedyś tabletki antykoncepcyjne ale odstawiłam je jakieś 4 lata temu,więc to chyba nie jest powodem braku ciąży....:-( Przy mojej ostatniej wizycie u ginekologa (było to dawno temu-jakieś 3 lata temu!) pani doktor stwierdziła,że widzi bardzo delikatne zrosty,ale to NIC.....tak powiedziała.... Wczoraj znajoma powiedziała mi,ze miała problem z zajściem w ciążę przez zrosty!(od razu przypomniała mi się moja wizyta u Pani doktor i jej stwierdzenie,ze delikatne zrosty to NIC!):-( Może któraś z Was może się wypowiedzieć na ten temat? Zastanawiam się nad wizytą u lekarza i zrobieniem jakichś badań.....tylko jakich.....? może ze mną jest coś nie tak?:-(
Dodam,że mam jakieś 10 kg nadwagi.....w związku z tym zmieniłam swoje nawyki żywieniowe-postawiłam na zdrowe odżywianie....(wyczytałam,że zmiana diety może pomóc...)
Z góry dziękuję za pomoc!

cześć Paula,

widzę, że założyłaś nowy wątek i nikt nie odpowiada. to pewnie dlatego, że takie tematy są już na tym forum.

zajrzyj sobie np na temat pod tym linkiem
https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/starania-po-raz-pierwszy-42617/
tam spotkasz takie kobietki jak Ty. uzyskasz wiele wskazówek i podpowiedzi. nie załamuj się, głowa do góry i najważniejsze znajdź dobrego lekarza.

życzę Ci powodzenia:-)

Paula - u mnie pomogło badanie tarczycy (uważam, że powinno być zlecane każdej kobiecie starającej się o dziecko). Niedoczynność tarczycy jest dość często spotykana u kobiet, a skutkuje powaznymi problemami zajścia w ciążę lub wczesnymi poronieniami. To proste badanie z krwi i proste leczenie. Przyjmowałam eutyrox przez kilka miesięcy, poziom hormonu się ustabilizował i bez problemu zaszłam w ciążę. Pozdrawiam

Idź do lekarza.

Problem może być banalny - hormony, różne, za dużo jednych za mało drugich. Leczy się to farmakologicznie
albo gin robi monitoring cyklu.
albo rzeczywiście jakieś problemy z jajnikami/jajowodami/macicą.

Jak nie byłaś 3 lata u gina to i bez planowania ciąży warto się przejść

Nie wiem ile masz lat, ale jeżeli jakiemukolwiek lekarzowi powiesz, ze starasz się od dwóch miesięcy i znowu nie wyszło to Ci powie, że generalnie rok jest uważany z normę. i jeśli przez ten czas się nie uda to wtedy można myśleć o badaniach.

A tak generalnie starania powinnaś zacząć od wizyty u lekarza, ale nie w celu badań tylko po prostu dla kontroli.

i wrzuć na luz, a podobno będzie dobrze. Piszę podobno, bo ja właśnie zaczynam 13 cykl i badania:)

Nie wiem, czy dobrze rozumiem BYŁAŚ TRZY LATA temu u ginekologa?! O zgrozo! Kobieto, idź się przebadać. Nie mów, że staracie się od dwóch miesięcy, bo dla lekarza faktycznie nic. Powiedz, że planujesz ciążę i chciałabyś się po prostu przebadać, czy TAM wszystko w porządku. Pozdr. i powodzenia życzę.

reklama
Po pierwsze idz do lekarza i zrób podstawowe badania, to powienien byc pierwszy krok przed planowaniem ciąży:tak:
Po drugie 3-4 cykle to nic, jak piszą dziewczyny dopiero 12 może niepokoić.
Powodzenia. Rozumiem Twoje łzy. Ja o pierwszego synka starałam sie ponad rok i też pzreżywałam każdo niepowodzenie.

Do góry