reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

cześć dziewczyny

dzisiaj po wizycie u endo ,powiedziała,że kobieta starająca się powinna mieć dużo niższe wyniki więc tak jak napisałyście tableteczki przepisane najpierw 0,5 przez tydzień a później po 1 tab na czczo i za 8 tyg powtórzyć badanie :-) i powiem Wam,że mi ulżyło

Roza ja trzymam kciukasy bo to taki spadek to nie spadek a tsh kochana musisz obniżyć bo nici z ciąży będzie tak powiedziała endo :-(

butterfly no to ładnie spadło lada moment będziesz się cieszyć maleństwem :-)

Nikusia super ,że wpadłaś do Nas :tak:

a ja z kawką

reklama
zuzanka no zobaczymy co wyjdzie i trzymam && za Twoje wyniki i oby również spadło szybciutko jak mi :tak: , a co do maleństwa to zobaczymy co powie mi moja gin-endo. Podejrzewam,że jednak coś nie tak skoro mam takie słabiutkie miesiączki ...1,5-2 dni, być może to wina leków i czas je zmienić albo i hormony mi skaczą bo mnie (.)(.) bolą :baffled: .
U mnie dziś 12 dc :-D i od 2 dni działamy. Dziś doszły u mnie "mokrości" więc może coś w trawie piszczy. Stosujemy metodę co 2 dzień -> bo taki niby najlepszy bo plemniki zdążą sie zregenerować. Chociaż w zeszłym miesiącu od samego początku tak działaliśmy ( po skonczonym okresie ) to i tak nic nie utrafiliśmy i nie wiem jak to wytłumaczyć :sorry2: bo nawet jeśli był ten czas przerwy to plemniki żyją do 4 dni czy tam nawet więcej

nooooo ja się tu wchodzi to od razu lepiej się robi :-):-) Tak pozytywnie to tu dawno nie było :no:

nikusia - stały kontakt to jest to, ale raz na miesiąc ( 30 dni :rofl2:) zajrzyj tutaj :tak:
zuza - a jednak dobre lekarki z nas :-D:-D mi z 12,6 spadło na 1,1 w ciągu 5 tyg :tak: ale Ja dostałam do razu końską dawkę - 50 :szok: i to bez wprowadzenia , tylko od 1 dnia ;-)
butterfly - no z tym l4 to też Ci zazdroszczę , jednak jestem kurą domową a nie karierowiczką :-D:szok:
roza - to Ty jeszcze się nie zapisałaś na szybcika? A nie masz wizyty u gina jakoś wcześniej? połowa grudnia to i tak nie najgorzej, no chyba że chodzi o rok 2013 :szok: Pierwszą diagnozę postawił mi właśnie gin, i przepisał euthyrox , bo mimo że nie mają specjalizacji endokrynologicznej, to każdy wie o co chodzi :tak: zaoszczędź stówę na sukienkę na bal sylwestrowy :-p:-p

zuza -a co będzie 8 stycznia? :dry:

No Ja rozpoczynam zabawę z CLO od przyszłego cyklu, powiedzcie mi ile to to kosztuje? Bo muszę się nastawić, dostalam receptę na ilość która mi starczy na 3 miechy :sorry2:

:-D no ja się próbuję odzwyczaić, ale jeszcze mi ciężko :rolleyes: haha, i chyba zacznę się malować do gotowania obiadów :wink::rofl: bo bez makijażu czuje się nieswojo. Ja się nie mogę doczekać wizyty, ale liczę na moją lekarkę. Ostatnio u niej była znajoma bo żaden lekarz nie chce jej pomóc, poroniła 2 razy nie wiadomo czemu a teraz nie może zajść w ciąże - z tego co wiem na razie kazała im się starać ok 2-3 mcy i jak się nie uda to proponuje im monitoring cyklu i jakieś zastrzyki w brzuch .. wrr

a co to te CLO :blink:

anastazja no kochana to teraz czekać ,czekać cierpliwie i się uda ,
butterfy ja staram się co dziennie malować nawet jak w domu jestem i gotuje obiad ;-) a CLO to tabletki na owulację kochana bierze się je w odpowiednich dniach cyklu ja brałam od 3 -7 dc a później monitorujesz pęcherzyki czy pękły ,bo można przestymulować jajniki

zuzanka zobaczymy, nie ma co wyrokować :blink: poczekam spokojnie na wizytę i się dowiem co i jak -> ale wiesz jak to my kobiety ( bynajmniej ja ) czasami wiem lepiej wszystko od lekarza i wymyślam jakieś teorie :D haha:-D i się zamartwiam a okazuje się,że jest wszystko dobrze

reklama
Do góry