reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

reklama
Hej dziewczynki...byłam u gina wczoraj ze swoimi wynikami i męża. Przepisał jakieś witaminy dla męża i tabletki, bo w badaniu wyszło, że mąż jakiegoś wirusa złapał... . ALE generalnie jest wszystko ok. Zrobił mi tez usg, żeby sprawdzić co z jajeczkowaniem i powiedział, że owulacja będzie dziś albo jutro. I kazał się starać. Zobaczymy..... . Aha, no i pokazałam mu ten swój progesteron, który w drugiej fazie cyklu wyniósł 6 i lekarz powiedział, że troche niski na drugą faze, ale podnosić go będziemy dopiero jak zajdę w ciążę..... No zobaczymy...

Justyna - przyznam się szczerze, że chcąc wyobrazić sobie Twój wykres musiałabym go rozrysować używając temp. jakie wpisałaś na tzw. czytanie ciężko sobie wyobrazić jak to wygląda????:confused:
Dziewczyny mają rację...skoro @ była zaledwie brązowym plamienie a nie typową @ (nie oszukujmy się długoletnie staraczki) doskonale wiedzą jak wygląda prawdziwa @ ... to idź do laboratorium zrób betę i jeszcze dziś poznasz odpowiedź...Życzymy oczywiście dzieciątka :tak:
Zuza - To Ty wielozadaniowa jesteś :tak::-)
Kasienkadg - a no cisza...może taka przed burzą :cool2:
Lajka- mh... wiesz co...ja bym proponowała jednak coś z tym progesteronem zrobić...bo uwierz mi zajść w ciąże to jedno ale mała ilość progesteronu na wczesnym etapie rozwoju maluszka to zagrożenie i odpowiedni jego poziom to podstawa aby utrzymać ciąże.... możesz już być w ciąży nie wiedzieć o niej a progesteronu może brakować... szkoda, że nie przepisał Ci chociaż kuracji Duphastonem...ja miałam idealny progesteron a mimo to lekarka dawała mi go na tzw. wszelki wypadek...ale u Ciebie moim zdaniem są wskazania !!!!
SUN ???????Kurka gdzie cię wcięło????? CZEKAMY TU NA DOBRE WIADOMOŚCI :tak::tak::-)

MIŁEGO DNIA!!!!

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny

faktycznie cicho u Was
Nikusia a mnie @ dzisiaj zalała i wiesz co nigdy się tak na jej widok nie cieszyłam :tak:

to co ja z kawką ,późno bo zwlec z łóżka się nie mogłam ale ogarniam się pomału ,no ja lubię akurat robić te moje rzeczy ;-)

Hej!
Faktycznie cichutko tutaj się zrobiło, baby gdzie wy jesteście?:-)
U nas piękna pogoda, szkoda, że dwa lata temu taka być nie mogła...
Nic nie wymyśliłam odnośnie dzisiaj, po prostu przekładamy świętowanie na sobotę. Będzie wyjście na kolację.
Mam dzisiaj chyba 20 dc, chyba, gdyż nie chce mi się liczyć. Nie mam zielonego pojęcia kiedy się spodziewać @, może w tym tygodniu, może później. Strasznie mnie to denerwuje.
A wysypało mnie strasznie:-( Dawno tyle bąbli na twarzy nie miałam:-(

danao no to przed @ jesteś ale ja trzymam kciuki,żeby to nie była @ tylko te pryszczole na II :tak:a kolacja to jest też rozwiązanie my przeważnie kolacje na rocznicę mamy znaczy wychodzimy albo coś planujemy w tym roku wyjechaliśmy ale to ze względu,że mieliśmy urlop i 10 lat wspólnych :tak:
kwaituszekq ja miałam luteinę zawsze przpisywaną nawet po zabiegach IUI i In vitro bo dupek jest droższy i ma więcej chemii a luteina jest słabsza dlatego też mam podwójne dawki :-)

Czesc;) Widze, ze wywolalam was do tablicy;)

Lajka- dziewczyny maja racje, w ciaze zajdziesz majac niski progestwron, gorzej bedzie z jej utrzymaniem. Dziwie sie, ze lekarz to zlekcewazyl. Ja mialam progesteron na poziomie 30, a mimo to dostalam od lekarza luteine zeby jeszcze wspomoc organizm.

A ja czekam na @. Od wczoraj pobolewa mnie brzuch, @ ma byc jutro. Znowu jakis zwariowany cykl bo nie dosc,ze (.)(.) bola chyba ze 2tyg, to jeszcze pobolewanie brzucha pierwszy raz zdarza mi sie tak wczesnie. U mnie kazdy cykl jest objawowo inny hehe;)

reklama
oj Kasienka nie wywołuj wilka z lasu ,może to dobre objawy ale nie na @ tylko na II :tak: a ja dzisiaj kompot z jabłuszek gotuje ;-)

no ja mam brać od 16 dc luteinę albo dupka ,ale,że mam duuużo luteiny to ją wezmę :tak:

Do góry