reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

Ja już od dawna w pracy, ale zamieszanie więc nie pisałam :-)

Pracuję , znaczy się prowadzę , znaczy się nie wiem co robię - ale mąż otworzył mi biuro podróży, w najgorszym momencie bo 2 lata temu :-( gdybym wiedziała że takie rzeczy się podzieją to bym chyba na etacie została.
Ja mam kota - perskiego - wrednego - ale najlepszy i najukochańszy :-p
Ja miałam zawsze cykle 28 - 32 dni , i raz mi się wydłużył do 35 - szkoda że jednak @ przyszła po tych 35 dniach :-( Ty w sobotę testujesz a Ja w sobotę wybieram się na wakacje nad morze czerwone :-p:-p:-p nie ma innej opcji żeby, nie pojecahała - bo już mi krocze boli i brzuch @ i nie mam tej brązowej obwódki na piersiach co to się cięzarnym pojawia - ale nadzieja dalej jest :sorry:

reklama
anastazja :* przyjdzie czas ,że zobaczysz wymarzone II :tak: a to biuro podróży prowadzisz ,fajnie mieć swój biznesik ,ja w tym roku postanowiłam,że zrobię coś ze sobą i nie będę biernie czekać na cud no i przyszło mi do głowy,że fach mam w ręku to czemu by nie spróbować no i zaczęłam w tamtym miesiącu ,ale na początku wiadomo siedzi się i nic nie robi ,na razie mam miejsce w domu więc ogarniam dom to się nie nudzę ,ale wolałbym już siedzieć z klientkami :tak:
ja też lubię koty ale mój M nie znosi :confused2:

sun7 damy radę &&& :tak:

A jaki masz fach w ręku ? ;-)

No najgorsze to są koszty niestety, czy zarabiasz czy nie, ale są pewne kwoty które trzeba płacić, ZUS 1200 , wynajem 1100 + prąd, telefon, systemy rezerwacyjne, hosting to się zbiera. Od tego miesiąca wyrejestrowałam się z ZUS i poszłam na bezrobocie , oszczędnosć tysiąca, ubezpieczenie będzie. A płaciliśmy ZUS bo się wydawało że szybko w ciąże zajdę to na l4 pójdę a później macierzyńskie - to dostanę ok 1500 pln/mies. - no ale życie zweryfikowało nasze plany:zawstydzona/y:
A taka praca w domu to super :tak: mnie się jeszczce marzy jakaś kawiarnio-pub i przedszkole/klub malucha z j.rosyjskim - ale wiadomo - wszystko kosztuje :sorry:

kochana ja mam manicure i pedicure :-) i niestety na razie bez założenia firmy bo nie stać mnie abym płaciła takie koszta jak piszesz ...:no:zus jest dobijający

No to trochę oderwania od myślenia o dzieciach :-D
Wyobraź sobie że mój mąż na którego jest założona firma i który pracuje na etacie musi płacić podwójnie chorobowe - tzn na etacie pracodawca a w działalności sam - czyli jakieś 500 pln/mies. a jak idzie do lekarza to i tak czeka w kolejce jak wszyscy - czyli do specjalisty od 3 miesięcy w nieskończoność:-)
A teraz cos o dzieciach - to w Rosji z powodu niżu demogradicznego, za drugie dziecko płacą ok 40 tys/pln :-p

no proszę a u Nas ? dostaniesz ale figę z makiem...

ja już przestałam liczyć na NFZ i chodzę prywatnie przynajmniej nie muszę czekać,bo ja do tych nie cierpliwych niestety :sorry:;-)

w piekarniku mam tartę ze śliwkami i orzechami :tak::-)

witam laski Sun trzymam kciukasy zeby nie przylazła&&&
a skoro o psach mowa moja ma ciąze urojona wet kazal ja zmeczyc mega na spacerze a juz myslalam ze jak bedzie miala szczeniaki to nie powroci juz to

Julitka - a robiliscie jakies badania?
w sumie nie jeszcze, ja dostałam skierowanie na HSG ale nie mogę jakoś się wybrać, bo to mam @ to potem cytologia nie ważna, bo może być tylko miesiać ważna i tak w kółko;/ a od mojego gina nie mogę się doprosić żeby jakieś badania robić ;/
Czesc dziewczynki!

Ja nadal zawalona papierami, ale juz tylko do jutra! ;-)
Ktos za mna tesknil? :blink:

Julitka - ja Ciebie pamietam z ktoregos z watkow, tylko nie pamietam, z ktorego... ;-)

Kasienka
- ojeju, takie koszmary masz? Breivik dostal 21 lat i szybko zza krat nie wyjdzie, ale i tak uwazam, ze to malo!

Sun - nadal trzymam kciuki! :-)

Butterfly - powodzenia w nowej pracy!

Lajka - jeju, wspolczuje @...

Anastazja, Danao, Kwiatuszek i wszystkie babeczki - milego dnia!
Pewnie z wątku staraczki przyjaciółki :)
julitka witaj widze 2dni temu rocznice mieliscie
Tak mieliśmy :) 3 latka minęło :)
Dobry wieczór:-)
Ostatnio znowu Was zaniedbuję, wybaczcie. Jakoś fatalnie się czuję, nie wiem, moze to jeszcze jakieś reminiscencje okresowe. Głowa mnie boli okropnie, rano zwlec się z łóżka nie potrafię. Lenia mam ogromnego. Ech mogłabym tak narzekać do północy:tak:
Witaj Julitko w naszych skromnych progach:-)

Hej dziewczynki, wróciłam dopiero z pracy i przeczytałam wszystko co piszecie. Moje drogie, muszę przyznać, że moja @ bardzo mnie nie zmartwiła....dlaczego? hmmm nie wiem w sumie sama, ale spodziewałam się jej właśnie ze względu na ten niski progesteron. Nie wiem czy to przyczyna nie znam się, nie jestem lekarzem. MAM NADZIEJĘ, ŻE TAK! i że w przyszłym miesiącu w końcu się uda. Do lekarza mam iść obojętnie kiedy - powiedział mi, żebym po prostu do niego przyszła obojętnie kiedy bez rejestracji z tymi wynikami. Postanowiliśmy jednak z mężem, że on też się przebada i jego wyniki mają być za jakieś 5 dni. Tak więc.... robimy narazie wszystko, żeby dowiedzieć się, dlaczego nam się nie udaje. Bo to, że ja mam anemie, do tego niski progesteron to już wiadomo. Ciekawe, co dalej. Dla mnie najważniejsze jest aby podreperować siebie i męża ( jeśli będzie trzeba) i w zdrowiu zajść w ciążę.

Dziękuję wam kochane za tyle słowa wsparcia i otuchy.

Witamy na pokładzie julitkę.

Anastazja - KOCHANIE JESTEM :-) wywołana do tablicy się zgłaszam...
Moja @ poszła precz więc humor mi teraz dopisuje... postanowiłam sobie, że ten cykl będzie bardzo afirmacyjny pod każdym względem :tak:...wczoraj doła złapałam ale to długa historia... w skrócie : dziecię moje jedyne obwinia mnie za to, że rodzeństwa nie ma :-(..lekko się poryczałam chociaż obiecałam sobie, że już nie będę...:no:... będzie co ma być...taka wola Nieba!!!

Sun.... &&&&&&&&&&&&& nie no kurka kiedy testujesz noooooo
Kasienka, Lajka - ja też byłam takiego zdania...wkurzało mnie to, że mam takie cudowne, regularne cykle, piękne książkowe wykresy... no miód...tylko dzieciątka z tego nie było :dry:... ale jak się okazało parę przeszkód na drodze stało... teraz niby przeszkód nie ma i znowu jestem na etapie takiego miodu wykresy ładne, fazy ładne, ja czuję się doskonale bo chudnę i ..... i się zaczniemy za tydzień starać.....oooooo a cykl???33 ALBO 32 już nie panuję nad ich liczbą :baffled:

Mery-beth- a co Ty taka tajemnicza jesteś:happy2:???? A powiedz testowałaś???Który TY już dzień cyklu masz???
Lajka- a może weź Ty przebadaj się hormonalnie tak przez cały cykl... Znaczy się 2-3 dc. TSH, FSH, LH, testosteron, Estradiol, A potem w 7-8 dniu po owulacji Prolaktyna i progesteron... i wtedy jest obraz hormonalny przez cały cykl... Fajnie, że mąż badania zrobił, dla lekarza one też powinny być istotne...
Julitka- witaj :tak:
MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNKI!!!
Witajcie dziewczynki :):):)

reklama
Siema dziewczyny :tak:
Wpadam na chwilkę...ja dziś drugi dzień w szkole i już wtopa noooo. Moje dziecko oczywiście książki zapomniało ze szkoły i to tej co trzeba było coś zrobic...no myślałam, że obedrę dosłownie... No ale przecież wraca nie bedę bo już pozamykane... naryczała się, ja się cholera nawrzeszczałam teraz ja na kompie ta ze stresu usnęła...No nerwa miałam nieboskiego...mało tego zmaówiłam jej buty przez neta ze smyka bo promocja... przyszły, piękne ładne ale kur...co???Oczywiście za małe...a pytałam się jej 31 dobre bo mierzyła tak mamusia dobre weźmy 31 no i kur...za małe....ehhhhh ja chyba musze wziąc zwolnienie od psychiatry bo zejdę:-(
Przepraszam , że tak o mnie ale musiałam się wygadac :confused2:
Sun -
podziwiam Cię...zresztą...widzisz ja już bym wiedziała, czy coś na rzeczy jest czy nie więc dla mnie odwlekanie testu to po prsotu Twoja sprawa... Tym samym odp. Anastazji na pytanie...widzisz ja już w ciąży byłam, wiem co się z organizmem dzieje praktycznie od momentu poczęcia... tym bardziej, że ja prowadzę notatki NPR od 14-15 roku życia...więc znałam swój organizm i znam na wylot... wiedziałam, że jestem w ciąży bo już 4 dnia fl zaczęły napinająco bolec mnie piersi...a zawsze ale to zawsze bolały równo na 6-7 dni przed @... do tego strasznie urosły i to na prawdę dośc szybko...brzuch mnie bolał ale ewidentnie nie na @ były to leciutkie skurcze... Także no dla mnie 19 dzień fl to chyba byłby znak...ale to ja mówię o sobie... TOBIE ŻYCZĘ ABY @ przylazła za dobre 9 miesięcy!!!
Widziałam psiunia zdjęcie BOSKI...kocham psy :tak:
Zuza - A Ty kiedy się @ spodziewasz:cool2:
POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE

Do góry