reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problemy z USYPIANIEM dziecka

e-stera a powiedz mi jak to u niego sie objawiało? poza zachowaniem marudnym płaczliwym jakas wysypka czy cos?
ja nie wiem czy wydębie recepte na cokolwiek...ten lekarz jest głuchy na to co ja mówie...w poniedziałek wybieramy sie do neonatologa prywatnie...moze ten mi wypisze...

Ostatnia edycja:
reklama
Kurcze Emilka, ja nie wiem czy Tuśce przeszły kłopoty brzuszkowe po Beneflorze, czy wyrosła, ale zachowywała się identico jak Emilka: prężenia, wicie się po karmieniu etc. i stwierdziły dwie różne położne, że to nietolerancja laktozy. Obie mówiły, że z czasem to mija - właśnie koło 4 miesiąca. Ale jak nic jej nie pomagało to po Beneflorze, jak ręką odjął. Normalnie od kilku tygodni nie to dziecko:szok: Na pierwsze efekty czekałam 2-3 dni.
Co do homeopatycznych to podobno jakieś dwa tygodnie trzeba do miesiąca żeby zadziałało.
Też słyszałam o nutramigenie. I o tym jakie to świństwo. Ktoś pisał, że śmierdzi jak zdechły chomik:baffled:
Zamordyzm lekarski i mnie ogarniał jak słyszałam - "tak ma być". Wrrrrrr.

myszka 2508 - to nie ten wątek!!, hihi;-) Tu się borykamy z problemami. Pogratulować niuni i pomocy w domu.

Tylko wrzask, wicie się ,wyginanie marudzenie zwłaszcza po cycu............żadnej wyspki ani nic nie było.Czasem rbił stzrelające kupki, pieniste ale nie zawsze.Koło 4 mesiaca pzrechodzi to prawda-alegolog potwierdził ale my nadal na Nutramigenie bo mały miał alergie an białko i jeszcze.........................ale już chyba wyrósł...bo je jogurty sery i an razie nic się nei dzije.....chociaż ma kilka malych czerwonych plamek brzuchu.......................ale to nie sa alergiczne bo one inaczej wygladają

A mój maly od kiu dni ok 23, 24 budiz się z placzem-dziwne ale szybko poglakany po głowce zasypia.No i nie śpi w dzien:no::crazy: .Wstaje ok 9 i chodi spać 22.
Tego mleko odciąggnąć zpiersi to tak troszkę ok 10 ml-nawet ręcznie..................bo te na samym pozątku mleczko zawiera najwięcej laktozy.Tak mi kazał robić alergolog i pediatra.Powodzenia:tak:

p.s. z innych objawów wysypka za uszami była i śluz w kupkach.
Neonatolog to najlepszy pomysł, bo się zamęczysz. Powodzenia na wizycie! A jak zacznie piep..., że to normalne, to w łeb- płacisz, wymagasz. Bo to nie jest normalne...:dry:

hihi oki jak zacznie pie...to go w łeb :-)
a powaznie to mam nadzieje ze to cos da bo ja rozumiem ze dziecko ma ataki iles tam razy na dobe placzy pozornie bez przyczyny ale jak marudzi caly dzien i popłakuje wyraznie sie meczy 24 na dobe nawet jak spi to juz mi nikt nie wmowi ze to normalne...widzialam malutkie dzieci i zadne tak sie nie zachowywaly non stop...

To Ty jesteś mamą i znasz swoje dziecko doskonale, przebywasz z nim 24h na dobę ,nikt Ci nie może wmówić że jest oki skoro tak nie jest.Może ten co diziecie bedzie fajny-trafić an dobrą pediatrę to czasem cud

no my sie teraz do neonatologa wybieramy...
mala lezy u mnie na rekach wlasnie...zjadla i jak zwykle sie zaczelo...chcialaby spac ale ciagle bol brzuszka ją wybudza :-(

EmilkaT jesli dostaniesz ta recepte to zostaje sie tylko modlic o to zeby mala je zaakceptowala, bo moja tego nawet nie chciala polknac, i stoi cale opakowanie w szafce, jesli chcesz to moge Ci je za darmo wyslac

madzik a na jakie mleko dostalas?
slyszalam ze to jest ohydne i dzieci tego nie chca pic...moja kolezanka dwa tygodnie mieszala z innym mlekiem w co raz mniejszych proporcjach zeby synek zaczal jakos to pic bo plul jak diablatko małe:-)

reklama
Do góry