reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

problemy z oczkami

dzis bylismy na okulistyce. pani doktor stwierdzila, ze antos jest jeszcze za maly na zabieg, zalecila masaz i jeszcze inne krople przez miesiac a jak sie nie poprawi to dopiero wtedy plukanie kanalikow. odetchnelismy z ulga. podcxzas naszej wizyty inna dzidzia miala zabieg i tak plakala zalosnie a potem krzyczala, ze az ciezko bylo wytrzymac. jak masowalam malemu kanalik, to cos chyba peklo, maly zaplakal mocno i donosnie a z oczka polecialo duzo ropki. pani doktor mowi ze chyba mu jeden kanalik udroznilam, bo jest teraz czysty. masuje wiec cierpliwie po drugiej stronie i profilaktycznie tam gdzie juz czysto. mysle, ze sie uda masazem i kroplami.

reklama
U mnie Macius mial problem z zatkanym kanalikiem. Oczko mu bardzo ropialo, kilka razy stosowalismy kropelki, ale pomagaly tylko na chwile. Caly czas masaz i przemywanie woda. Jak mial okolo 11 miesiecy to sie mu odetkal, wiec moge zalecic tylko duzo cierpliwosci. Jako niemowlak mialam przetykane kanaliki i mama mi mowila, ze to najgorsze przezycie jakie miala ze mna zwiazane. Wtedy wbijano taki drucik w kacik oka.

Mojemu synkowi ropiało bardzo długo jedno oczko, nie pamiętam już nawet które ;-), tez przemywałam sola fizjologiczną, masowałam, wcierałam neomycynę i potem były jeszcze jakieś krople do oczu. Jak mały miał ponad trzy miesiące to spróbowałam metodę, o której pisał ktoś na naszym wątku zamkniętym i zaczęłam przemywać oczko zwykłą kranówką. Nie wiem, może to zbieg okoliczności, ale dolegliwość ustąpiła raz dwa. Jednak nie biorę odpowiedzialności za ewentualne skutki u innych :-p

Dziewczyny, od dwóch dni synkowi się jączy ropka niemozliwie z oczka, przypuszczam, ze przewiało mmu te oczko ponieważ dwa dni temu bylismy na spacerku i w pewnym momencie tak zawiało że hoho:szok:, dwa dni później rano zobaczyłam oczko-koszmar:szok:-oczko było tak zaropiałe że mały nie mógł go otworzyć..Dziś byłam u lekarza-i tak jak pisała tutaj Estera-zaleciła wymaz z oczka i dopasuje wtedy lekarstwo. Narazie przepisała jakies kropelki i maśc neomecynę na już, a za tydzien jak będa wyniki z wymazu, dostaniemy lekarstwo.
Jak piszecie tu o tym przetykaniu to mnie aż w gardle zaciska-jak nie będzie to takie konieczne, absolutnie nie zgodze sie na to przetkanie:angry:

Mojemu synkowi też tak oczko ropiało, przemywałam solą fizjologiczną i systematycznie masowałam, oczko przestało ropieć gdy na kilka dni wyjechaliśmy na wieś:) najwyrażniej zmiana powietrza mu pomogła.
A w szpitalu słyszałam, ze mozna oczko przetrzeć mlekiem z piersi, podobniez pomaga choc nie sprawdzałam..

hej moja 2 miesieczna córeczka ma prawa powieke przekrwiona a lewa delikatnie najbardziej w kacikach przy nosie przy kontakcie z woda lub przy płaczu robia sie coraz bardziej czerwone co to moze oznaczac moze potrzebny antybiotyk czy wiecie cos na ten temat

Witam.
Mój maluszek ma 2,5 miesiąca. W pierwszym miesiącu miał bakteryjne zaalenie oczu. Oczka miał czerwone strasznie mu ropiały. Dostaliśmy antybiotyk w kroplach. Zapalenie ustąpiło ale powieki zaczerwienione są dalej. Pytałam okuliste co z ty zrobić. Powiedzieł żeby przemywać czystym wacikiem zamoczonym w soli fiziologicznej. Powiedzieł też że go to raczej nie boli i że z czasem zejdzie ;-)

reklama
Witam wszytkich gorąco!
Jestem mamą 7 m-go mauszka Kacperka. Od dwóch dni budzi się z zaropiłym prawym oczkim. w lewym też ma troszeczke, ale to znikoma ilośc. Napiszcie mi prosze czym to może byc powodowane i czy powinnam to skonsutowac z lekarzem.
Pozdrawiam
Kasia

Do góry