reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problemy z kupka:(((

Milkshake - moja Nina potriafila nie robic kupki caly tydzien. nic ja nie bolalo i po tych 7 dniach robila ladna kupke bez problemu. pani doktor mowila, ze jesli mala jest ok, to moze robic tylko raz na tydzien. po prostu niektore dzieci tak maja. teraz Ninka tez robi kupke czasem co 7, a czasem co 4 dni.

reklama
Milkshake wspolczuje Ci to te soczki nie dzialaja??U mnie to jest teraz tak robi w ciagu dnia dwie kupki przez 2-3 dni pod rzad a pozniej ma 2-3 dni zastoju i od nowa...
A kupki sa konsystnji musztardy i o tym samym kolorze:tak:

AAAA Milkshake a skad pomysl zeby podac miod do picia???:confused:Bo wiesz z tego co wiem to po pierwsze jest to silny alergen a po drugie to jest mulacy i dlatego (moze)maluszek zwymotowal???

Właśnie Agus też tak słyszałam, że miód moze uczulać ale sama wiesz jak człowiek juz opada z sił to chce pomoc czymkolwiek swojej kruszynce. Ale juz go nigdy nie podam.

Na szczescie Oluś zrobił przed chwilka kupke!!!!!! :-) podałam czopek bo to juz prawie tydzien ale sprobuje tak jak mowisz gufi, poczekac tym razem, moze zrobi sam. kupa byla gesta i mial tam takie kawałki dziwne, ale to moze przez te owoce co podawałam, a w sumie to nie wiem co pomogło bo probowałam wszystkiego (tez wymasowałam go porządnie, wg plyty Johnson). ufffff co za ulga.

Ale skoro wasze dzieciaczki tez tak maja to chyba nie powinnam panikować.

Dzwoniłam dziś do takiej innej położnej i mowiła, żeby nic nie podawać oprocz cycusia :confused: co lekarz to inna teoria... wiec od jutra Olus ma dietę wyłącznie cycusiową... byle nie miał znów napadów bólu brzuska (od kiedy podawałam jabłuszka to go nie bolało).

Sorka, że tak zanudzam tą kupką ale bardzo mnie to u niego martwiło...

Milkshake,wcale nie zanudzasz:)))doskonale Cie rozumiem bo wiem jakie to moze byc denerwujace jak malszek nie moze zrobic kupki...i dokladnie co lekarz to inna opinia,ale wiesz co ja bym podawala chcociaz soczki do picia...bo one jednak w jakims stopniu wplywaja na ruszenie tych kupek...wiec trzymam kciuki zeby sie udalo:tak:i glowa do gory bo zajakis czas napewno wszytko sie unormuje...a probowalas podawac mleko bebiko omneo???Bo ono jest podobno na zatwardenia sama je kupilam,ale niestety nie moglam podac bo moja mala ma skaze i jeszcze sensacje by po nim miala:-(

A u nas dziś gęściejsza kupa, jak musztarda!! Uff:-) I w takim razie nie wiem czy aby mój synek nie jest przypadkiem też uczulony na krowie mleko:-( Gdyż od soboty nie dokarmiam go NAN HA1, daję tylko swoje mleko, a ja nie jem w ogóle nabiału, możliwe zatem że te kupy rzadkie były po NANie, który co prawda mocno zmodifikowany ale na bazie krowiego mleka. W piątek idę do lekarki (sama) i musze porozmawiać dowiedzieć się czy jeszcze raz probowac ten NAN, czy ja moge jesc nabiał, a jak nie to czym ewentualnie dokarmiać smyka. Zobaczę jaka bedzie nastepna kupa, bo ja też gęsta to chyba ewidentnie skaza:-(
Bluberry, a jak u Ciebie z jedzeniem nabiału? Może też malutka ma alergię

Agus moj maluszek własnie chyba ma uczulenie na białko krowie (to chyba to samo co skaza) Nie jadłam nabiału, teraz pije kefiry i jogury żeby sprawdzić czy to prawda i juz zauważyłam kaszke na buzi Olusia :baffled: bede go masowac codziennie, moze to pomoze.

reklama
A u nas powrocil probel, co prawda kupka z rana pierwsza jest 'perfekcyjna" ale potem w miare uplywu dnia pojawiaja sie zielone, konsystencja dobra i z grudkami no ale ten kolor :-(
Jutro ide z Amelka do lekarza !!
Co do jogurciuku to jak najbardziej odpusc sobie, lepiej wtedy przejsc na produkty mleczne sojowe-zdrowe i dostarczaja wapnia a nie uczulaja...ja jak na razie na takich ciagn

Do góry