reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problemy z kupka:(((

No to niezle...te tesciowe:baffled:ae co powiedzial dokladnie lekarz???Przez jablko a dlaczego za wczesnie???

reklama
No widzisz Aninaaa mówiłam, że to może być od jedzonka, ale dobrze, że poszłaś do lekarz, przynajmniej jesteś spokojna! Dziwne,że przez jabłuszko, w końcu je podaje się jako pierwsze, ale może faktycznie za wcześnie. Ale pewnie to nie przesądza sprawy i później będziesz mogła podawać małej jabłuszko? Oczywiście na początku w małych ilościach, żeby jej organizm przyzwyczaił się do nowego pokarmu. A ile Twoja teściowa zaserwowała malutkiej tego jabłuszka?

MOJE DZIECKO OD URODZENIA ROBI ZIELONE KUPY ALE LEKARZ TWIERDZI ZE JEST OK...NIE MIAL TEZ KOLEK W OGOLE....NIE MA CO SIE TAK PRZYGLĄDAC TYM KUPOM DOPUKI DZIECKO ROŚNIE I NIE PLACZE:-p

Kuba też czasami robi zielone kupki, ale to zależy od tego co zje! A lepiej obserwować maleństwo dokładnie, niz coś przeoczyć, nie popadając w tym w jakąś paranoję!

Ale skoro dzieciaczki sa radosne i nic im nie jest to chyba nie ma po co robic problemu...czy tak samo jest ze sluzem w kupce???od czego to zalezy od niesprwnego jeszcze ukladu trawiennego czy od tego co jemy???

co powiedział pediatra? że jest to stanowczo za wcześnie,a wprowadzanie pokarmów powinno się zaczynać od soczków.i nie w 3 miesiącu.ja karmię Małą z butli i mleko jest inne niż 20 lat temu.dlatego nie trzeba się śpieszyć i słuchać wypowiedzi w stylu "...moja dzieci w trzecim miesiącu to już jadły jabłko, marchew i serki waniliowe..."

Elisabeth,nie wiem ile.podobno "tylko" łyżeczkę.

Oj Aninaaa chyba by mnie trafiło jak by moja teściowa dała "tylko" łyżeczkę bez konsultacji ze mną czegokolwiek :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: Moja tez opowiada że jej dzieci jadły w wieku 6 tygodni papkę z ziemniaków i jabłuszko, ssały skórkę od chleba i nie wiem co jeszcze.... eh te teściowe :no: :baffled: Moja to też najbardziej by chciała żeby pół roczny maluch rosół i schabowego wcinał ;-) ;-)
Biedna Oleńka. Mam nadzieję że szybciutko jej wszystko sie unormuje z brzuszkiem.

Aninaaa no własnie mój Kuba już w trzecim m-cu jadł jabłko, ale jemu nic się nie działo, wiadomo, dzieci róznie się rozwijaja i różnie przyjmuja nowe pokarmy. Tak samo jest z tym że jedne maluchy mają alergie a inne nie. Nie można porównywać dzieci, każdy musi indywidualnie traktowac swoje maleństwo. Mam nadzieję, ze Oleńka nie cierpiała z powodu tego śluzu? U Kuby samo przeszło bez większych problemów. A widzisz juz jakąś poprawę?

MOJE DZIECKO OD URODZENIA ROBI ZIELONE KUPY ALE LEKARZ TWIERDZI ZE JEST OK...NIE MIAL TEZ KOLEK W OGOLE....NIE MA CO SIE TAK PRZYGLĄDAC TYM KUPOM DOPUKI DZIECKO ROŚNIE I NIE PLACZE:-p

Gdybys dobrze przesledzila temat .. nie napisalabys tego ... mam przynajmniej taka nadzieje :baffled: .. aczkolwiek po przeczytaniu paru Twoich postow stwierdzam , ze ........ bez komentarza

reklama
Od czasu jak Macius nie bierze zadnych lekarstw robi "sliczne" kupki...he he he w sensie takim ze zołciutkie ...takie jakie powinny byc!!! Zalatwia sie regularnie 2 razy dzienie a czasem tylko raz.....jestem szczesliwa:-D

Do góry