reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problemy z ciążą-krwawienia,plamienia

sylwia nie zamiartwiaj sie bez potrzeby - krwiaki w I trymestrze ciąży są bardzo częste - chodzi o to ze naczynia krwionośne macicy czasem pękaja i robi sie krwiak czyli cos w rodzaju siniaka - zazwyczaj nie występują plamienia tylko krwiak sie wchlania i tyle :) nie panikuj i po prostu odpoczywaj :) jedyne leczenie jakie sie podejmuje to właśnie podniesienie progesteronu aby wzmocnić ciążę :) no i wypoczynek czyli wlasnie najlepiej lezenie zeby nie draznic mięśnia macicy dodatkowo no a zdecydowanie nie wolno ci nic dzwigac :) dostalas L4 wiec nie szalej tylko wypoczywaj :) trzymam kciuki :)

reklama
Dziękuję Majka za pocieszenie, niewiem czy wyleżę tak cały czas w łóżku, ale będę dużo wypoczywać. Mam nadzieję, że krwiak się wchłonie, i będzie wszystko ok. Tylko najgorsze że usg mam zrobić dopiero za 6 tygodni bo wtedy będą efekty stosowania luteiny. Niewiem czy wytrzymam tyle i pewnie jeszcze wcześniej pójdę do jakiegoś innego lekarza. A jak to jest z usg, w jakiej częstotliwości można je robić? Ja miałam ostatnio dwa tygodnie temu i za 6 tyg to następne, a czy jak bym poszła wcześniej gdzieś na swoja rękę to nie ma żadnych przeciwwskazań ku temu??

A i jeszcze jedno. Biore luteine dopochwowo rano i wieczorem po tabletce, i jak włożę na noc to jest ok, a rano to potem niewiem kiedy iść do łazienki zrobić siusiu żeby tego nie wypłukać.?

Jestem w 15-tym tygodniu ciąży,od wczoraj zuważylam,ze pojawil mi się (śluz,uplawy)koloru brązowawego...poplamilam sobie nawet bielizne...tzn nie miałam tak cały dzień,tylko przez chwile,dziś w toalecie tez zauwazylam tak deliktanie na papierze....taki kolor śluzu miałam zazwyczaj przed miesiączką...nie wiem czy mam powody do obaw??:crazy:

plamienia w ciazy nie sa normalne... jak nie mozesz isc natychmiast do lekarza to na izbe przyjedz jedz.... takie plamienia moga oznaczac krwiaka, odklejanie łozyska itd tych przyczyn jest wiele nie zawsze sa one zla oznaka ale takie rzeczy konsultuje sie NATYCHMIAST z lekarzem

tylko ze to nie krew,no ale lepiej to sprawdzic,jutro zadzwonie do mojego lekarza zobacze co mi powie,tydzien temy bylam na wizycie i wszystko bylo ok bylam badana ginekologicznie,usg i wszelkiego rodzaju badania.

śluz z krwią niekoniecznie musi być krwisto czerwony, może być też brunatny itd... a nie poszalałas z partnerem? Czasem po współżyciu mogą być podobne objawy... Ja tez bym nie ryzykowała i szybko do lekarza poszła...

reklama