reklama
dominique.p
Fanka BB :)
Po obfitującym w wykwity trądzikopodobne pierwszym trymestrze, w drugim pryszczochy "odpuściły" prawie zupełnie, ot jakiś się czasami przyplącze na brodzie, ale szybko znika, ale za to na dekolcie pojawiły mi się kilka dni temu takie a'la "pajączki", czyli niewielkie wybroczyny, o średnicy ok. 2-3 mm. Jest ich kilkanaście rozsianych poniżej obojczyków, nie swędzą ani nic i nie wygląda to na żadne choróbsko ani uczulenie. Macie/miałyście coś takiego? Głupio mi dzwonić do gina, a do dermatologa u mnie w przychodni są takie kolejki, że na samą myśli mi się iśc odechciewa, za to na prywatnego szkoda mi kasy. Myślicie, że to od tego, że mamy teraz kruche naczynka? Tylko że dlaczego mam je na dekolcie, li i jedynie?
Zastanawiam się czy mogę to posmarować kremem do cery naczynkowej i czy takie można stosować w czasie ciąży..?
Zastanawiam się czy mogę to posmarować kremem do cery naczynkowej i czy takie można stosować w czasie ciąży..?
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Ja na twarzy mam ostatnio cere jak dupcia niemowlaka plus troszke podkladu i jest zupelnie cacy . Ale podobnie jak Ty Dominique, na dekolcie od jakiegos czasu mam kilka takich czerwonych "pajaczkow" - nigdy nie mialam zadnych klopotow ze skora w tym miejscu, wiec mysle, ze to tak juz jest Czesc z nich znika jak normalna krostka, ale po jakims czasie pojawiaja sie nowe. Dalam im spokoj i sa teraz duzo jasniejsze, wiec mysle, ze jeszcze troszke i znikna. Jezeli chodzi o kremy to wiem, ze nie powinno stosowac sie kosmetykow z retinolem (wit. A) i z kofeina (wzystkie te na cellulit), wiec mysle, ze tonik czy krem do cery naczynkowej nie zaszkodzi (sama uzywam toniku do tego rodzaju skory).
pozdrawiam
pozdrawiam
reklama
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Dziewczyny, na takie wykwity naczynkowe to najlepsza jest witamina C. Po prostu mamy oslabione naczynia krwionoscne przez to, ze jest w nich znacznie wyzsze cisnienie niz normalnie. To naturalne, ze pekaja. Pomaga na nie witamina C. Dwa razy dziennie po dwie tabletki i wystarczy Przez miesiac, dwa moze Powinno pomoc
Podziel się: