reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z cerą

Karoo, myslisz ze to dobry pomysl? Bo ja biore juz Feminatal, kwas foliowy (5mg), Sorbifer i Magez B6. Wiec czy to nie byloby juz za duzo jeszcze ta wit. C? Nie wystarcza owoce i soczki?:)

reklama
Ja mam takie czerwone plamki na twarzy :) Dosyć zabawnie to wygląda. Myślę, że lepiej witaminy C poszukać w naturalnych produktach, np. kiwi, albo cytryna. Nie ma co za dużo łykać prochów, chyba, że lekarz zaleci.

Jesli chodzi o witamine C, to przeciez w ogole nie jest szkodliwa :) Ale oczywiscie, ze lepiej jest jej poszukac w naturalnych produktach ;D Pamietajcie tylko, ze nawet jak sie tej witaminki dostarczy organizmowi zbyt duzo to i tak nadmiar zostanie wydalony razem z moczem :D

Dobrze, ze chociaz z tym nie mozna przecholowac ;)

Chyba jednak zaczne jesc wiecej owocow i warzyw, a jezeli chodzi o wit. C to zapytam sie na kolejnej wizycie mojej ginek. , bo boje sie, ze bralabym za duzo tych pastylek wszystkich.

Pozdrawiam.

Sandra, ja, oprócz kwasu foliowego, biorę dokładnie te same "prochy" co Ty ;) A jeśli chodzi o witaminę C, to brałam jej sporo w 3. miesiącu, bo miałam problem z pęcherzem (5 tabl. dziennie, żeby zakwasić mocz) i gin po tej kuracji powiedział, że jednak lepiej, żebym już naturalnie dostarczała sobie tej witaminy jedząc owoce i warzywa. No i niby jadłam, a tu te wybroczyny upierdliwe :mad: Chyba po raz kolejny muszę zweryfikować swoją dietę.

Pozdrawiam serdecznie :)

Zastanawima sie w ogole po co mam brac jeszcze kwas foliowy? Z tego co widze to wiekszosc z Was brala go do konca pierwszego trymestru...A moja gin. dalej mi go przepisuje...Hmmm...Musze jej zapytac na kolejnej wizycie.
No i tez sie biore za weryfikacje diety :)

Nie mam pojecia, dlaczego przepisuje Ci dalej. Rozumiem w pierwszym trymestrze, ale przecez i tak bierzesz witaminki dla kobiet w ciazy, gdzie jest i tak duza dawka kwasu foliowego. Ja tez juz nie biore, od miesiaca, i tak nie ma juz sensu dodatkowow sie katowac jakimis tabletkami.

Mam jeszcze kilka tabletek w tym i cale nowe opakowanie - tak mialam na recepcie, wiec tyle wykupilam. Ale chyba nie zaszkodzi, co? Nie chcialabym niczego odstawiac bez konsultacji z ginek.

Pewnie, nie odstawiaj. Zwlaszcza, jesli ufasz swojej pani ginekolog. :) Ja mojemu ufam i dlatego nie kwestionuje zadnych decyzji :)

reklama
Do góry