reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy skórne naszych dzieci.

reklama
maylah o proszku nie pomyslalam, od poczatku uzywam non bio i nigdy nie zmienialam, no sama juz nie wiem. Ale jak uzywam masci to krostek nie ma a w tym czasie nosi ubranka uprane w tym proszku wiec chyba nie od proszku:eek:
co do masci na odparzenia to od poczatku uzywamy bepanten i skorka jest super i zero zaczerwienienia, po sudokremie mielismy krostki i wysuszyl nam skorke, a i kiedys kupilam weledy masc na bazie rumianku ale dziwnie sie nia smaruje bleee

Ostatnia edycja:
BEATA-a płyn jakis dodajesz do prania??
juz :no:wiem sama.
moze od mleka?hmmm??ale jak miała zanim odstawiłas od piersi .
:eek:

Ostatnia edycja:
dodaje plyn do plukania tez non bio dla dzieci, a od mleka to napewno nie...lekarka mowila ze to nie wyglada na alergie, no mam nadz ze kiedys to minie. A i tak uwielbiam cialko mojego pancerniaczka:-D

Czasami proszek może uczulać, ale nie wiem, ja bym może spróbowała inny i zobaczyła czy jest poprawa.
A mam do Was pytanko : zauważyłam że mój synuś ma czerwone place pod paszkami, nie wiem czy on się poci? generalnie ma tylko body z krótkim rękawkiem i jakąś cienką bluzkę, czasem tylko body, nie wiem czym mam to smarować, spotkałyście się z czymś takim?

u nas tez paszki sa czerwone, wygladaja jakby byly podraznione, ja caly czas smaruje, nawilzam, tak jest dosc sporo zakamarkow i umyc dobrze to juz jest wyczyn. mysle ze nasze dzieciaczki maja tam skorske pofaldowana i do tego ciagle machaja lapkamu i napewno cieplo sie im robi, ja tez nie przegrzewam malej, podobnie jak u ciebie body z krotkim rekawem i bluzeczka z dlugim albo tylko body z dlugim

my już też używaliśy chyba wszystkiego i sudokrem, i bepanthen i linomag i coś jeszcze ale już nie wiem co(bo jakąś małą próbkę mieliśmy) i u nas też na największe uznanie zasłużył sobie LINOMAG - dla nas najlepszy :tak::tak::tak:

Beata z a moze to uczulenie na wode,nieraz tak sie dzieje ze dzieciaczkom nie odpowiada,bo twarda albo cos jeszcze innego.Ja bym spróbowała wykapac kilka razy w przegotowanej wodzie,a jak nie pomoze to nawet w jakiejs zródlanej wiem ze niekture mamy musza kapac własnie w mineralnej.
Alan był uczulony na proszek i nie miał takiej pancernej skórki tylko drobniutenkie czerwone rostki,najwiecej na brzuszku i raczkach.Łatwo sprawdzic czy proszek uczula bo całe ciałko w krostkach a pod pampersem ani jednej.Moze zrób test nie posmarój raz małej i zobaczysz co sie dzieje pod pieluszka.Ja niestety nawet swoje bluzki i posciel piore w jelpie.

reklama
Do góry