reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy skórne naszych dzieci.

reklama
maylah o proszku nie pomyslalam, od poczatku uzywam non bio i nigdy nie zmienialam, no sama juz nie wiem. Ale jak uzywam masci to krostek nie ma a w tym czasie nosi ubranka uprane w tym proszku wiec chyba nie od proszku:eek:
co do masci na odparzenia to od poczatku uzywamy bepanten i skorka jest super i zero zaczerwienienia, po sudokremie mielismy krostki i wysuszyl nam skorke, a i kiedys kupilam weledy masc na bazie rumianku ale dziwnie sie nia smaruje bleee

Ostatnia edycja:
BEATA-a płyn jakis dodajesz do prania??
juz :no:wiem sama.
moze od mleka?hmmm??ale jak miała zanim odstawiłas od piersi .
:eek:

Ostatnia edycja:
dodaje plyn do plukania tez non bio dla dzieci, a od mleka to napewno nie...lekarka mowila ze to nie wyglada na alergie, no mam nadz ze kiedys to minie. A i tak uwielbiam cialko mojego pancerniaczka:-D

Czasami proszek może uczulać, ale nie wiem, ja bym może spróbowała inny i zobaczyła czy jest poprawa.
A mam do Was pytanko : zauważyłam że mój synuś ma czerwone place pod paszkami, nie wiem czy on się poci? generalnie ma tylko body z krótkim rękawkiem i jakąś cienką bluzkę, czasem tylko body, nie wiem czym mam to smarować, spotkałyście się z czymś takim?

u nas tez paszki sa czerwone, wygladaja jakby byly podraznione, ja caly czas smaruje, nawilzam, tak jest dosc sporo zakamarkow i umyc dobrze to juz jest wyczyn. mysle ze nasze dzieciaczki maja tam skorske pofaldowana i do tego ciagle machaja lapkamu i napewno cieplo sie im robi, ja tez nie przegrzewam malej, podobnie jak u ciebie body z krotkim rekawem i bluzeczka z dlugim albo tylko body z dlugim

my już też używaliśy chyba wszystkiego i sudokrem, i bepanthen i linomag i coś jeszcze ale już nie wiem co(bo jakąś małą próbkę mieliśmy) i u nas też na największe uznanie zasłużył sobie LINOMAG - dla nas najlepszy :tak::tak::tak:

Beata z a moze to uczulenie na wode,nieraz tak sie dzieje ze dzieciaczkom nie odpowiada,bo twarda albo cos jeszcze innego.Ja bym spróbowała wykapac kilka razy w przegotowanej wodzie,a jak nie pomoze to nawet w jakiejs zródlanej wiem ze niekture mamy musza kapac własnie w mineralnej.
Alan był uczulony na proszek i nie miał takiej pancernej skórki tylko drobniutenkie czerwone rostki,najwiecej na brzuszku i raczkach.Łatwo sprawdzic czy proszek uczula bo całe ciałko w krostkach a pod pampersem ani jednej.Moze zrób test nie posmarój raz małej i zobaczysz co sie dzieje pod pieluszka.Ja niestety nawet swoje bluzki i posciel piore w jelpie.

reklama
Do góry