reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy skórne naszych dzieci.

ja też z czystym sumieniem mogę polecić płyn do kąpieli Nivea, nam a dokładnie mojej córeczce bardzo on odpowiada, na początku używaliśmy Oilatum, a później przeszliśmy na płyn i mydełko właśnie Nivea i jest skóra całkiej ładna, mam jeszcze krem na każdą pogodę też z nivea, ale stosujemy go dośc rzadko,
"miłość" do nivea moja mała wyssała chyba z moim mlekiem, bo mi też jakoś najbardziej ta firma odpowiada, jedynie krem do rąk to używam z garniera(czerwona tubka), cała reszta to Nivea

reklama
AgiP- no właśnie też się zdziwiłam, że niby tam sterydy są:eek: Nie mam pojęcia, bo nie sprawdzałam nawet składu. Przecież chyba nie można tak do dowolnego kosmetyku dodawać sterydów:confused2: Ale udało nam się tym zwykłym mleczkiem z nivei wyleczyć tą skórkę, więc nie musiałam dalej nic testować.

Ewa, Justysia- to ja pewnie coś zjadłam i małemu zaszkodziło.
Słyszałam, że ciemieniucha też się na brwiach może zrobić, ale u nas raczej to nie to. Pojawia się na 1-2 dni i znika. Także chyba rzeczywiście to może być od jedzonka...

Justysia, Beacia- ale macie KRUSZYNKI :-D

Adudz- ja dokładnie tak samo. Uwielbiam nivea i wszystko z tej firmy (oprócz szamponów:) A kremu do rąk też używam właśnie tego czerwonego z garniera. Bardzo ładnie pachnie i nie jest taki bardzo tłusty:tak:

no wlasnie Oskar od malego ma krem intensywinie nawilzajacy i szmpon i plyn do kampania z nivei a po smarowaniu oliwkami najpierw nivea a pozniej linomagiem taka sucha mu sie zrobila na glowie. wyprobuje mu jeszcze ten oilatum, bo tak mi go szkoda jak sie drapie az do krwi.

Witam.
U Nas z krosciakami nrazie spokój,kilka dni temu wyskoczyło mu kilka na klacie i nie wiem po czym:-(pewnie zezarłam jakąś chemie:-)ale juz mu zgineły.
Justysia Mój ma 7500,nie jest grubiutki bo ostatnio mało przybierał przez to ze mało ssał bo sie strasznie denerwował przy cycochu,teraz juz wiem ze to przez jabłka i niestety musze zrezygnowac z francuskich kopertek z jakłuszkiem:crazy:
Ale moze za to troche syn mi sie podpasie:-)
kaciuszka co tam u Michasia zeszło mu juz to paskudztwo z polików.
beata26 a jak tam Juleczka?te wsretne liszaje juz zeszly czy nadal Was drecza.
A ja dzis robie takie zarło-makaron gruby do tego pomidory z puszki,kurczak wedzony pieczarki siekane smarzone,przyprawy,mieszam i zapiekam w piekarniku.Dawniej dodawałam jeszcze żółty serek a zamiast kuraka parówki odtłuszczane,no ale przez ta skaze trza było wprowadzic zmiany,moze nie wyjdzie takie złe zobaczymy

JULCIO WARZYŁ 7 KG NA OSTATNIM SZCZEPIENIU.
NO ALE TO BYŁO W PAZDZIERNIKU:eek:!!!

CIEKAWE ILE TERAZ W GRUDNIU MAMY SZCZEPIENIE SIĘ OKAŻE;-);-);-)!!!

A z tym jedzeniem ,to też po cycka troche i koniec,albo sie bawi MLASKA sobie:-D:-D:-D!!!
Nie już jak kiedyś,a może to tymczasowe!?:confused::confused::confused:

Beacia82 tak na szczęście liszajce zeszły z nóżek, jeszcze są minimalne na łokciach. Buziolek też wygląda o niebo lepiej. Ciemieniucha jeszcze jest, ale dzielnie z nią walczymy:tak:jednak emolium bardzo nam pomogł:-)

hej, Beacia, miło, że o nas pytasz :-) Michaś przez kilka dni miał ładne policzki, a dzisiaj rano jakoś mu zaczerwieniły się odrobinę. pewnie od pocierania, ale widocznie zaczęły swędzieć. no ale mam trochę grzeszków na sumieniu... w niedzielę byliśmy u szwagra i skusiłam się na kawałeczek pizzy... a wczoraj ugotowałam bigos, no i tutaj mógł zadziałać koncentrat pomidorowy. a w pizzy to też tylko pomidory mogły coś, no i odrobina seraaa hmm no i teraz mam dylemat - od czego.

mój Michałek ważył dwa tygodnie temu 8150. :tak:

a jak tam Alanek? no i co nowego w twoim jadłospisie? :-) ja jakoś nie mogę się odnaleźć na tym nowym wątku kulinarnym, bo jak czytam, co dziewczyny jedzą, kończy się to dołkiem kulinarnym...:-(

beata26 fajnie ze macie to paskudztwo prawie za soba:-)takie maluszki a tak sie musza nameczyc,super ze emolium zadziałało,my mamy tylko szampon płyn do kapieli sie nam skonczył i narazie nie zaopatruje sie w niego bo wiadomo cena kosmiczna pluskamy sie w nivea i jest dobrze czasem dolewam do wody parafine,Ja kupiłam krem z oilatlum tak go wszyscy chwala ale nam nie pomógł,szkoda ze nie wziełam emolium,ale juz naszczescie nam nie potrzebny:-)
kasiuszka łomatko jaki chłopisko ci rosnie ze ho ho:-)fajnie przynajmniej o to sie nie martwisz u nas jakies 7500 waga nasza domowa wiec nie wiem dokładnie,wiec narazie przybrał 3 kg.Niestety szarlotki poszły w odstawke ale za to lepiej ssie,duzo wiecej nie zje bo go wszystko wkoło interesuje i jak tylko pierwszy głód zaspokoi to mało karku sobie nie skreci tak sie gdzies gapi,musze chyba zaczac karmic w kotłowni bo tylko tam nie ma okien :-Dmoze w tedy wzioł by sie za jedzonko.
Z nowosci to nic ciekawego jagody i peczarki przeszły wiec pieczary w kazdej postaci teraz beda:-)
Za to małemu daje tartego banana i jest zachwycony widocznie smak ma po mamie bo ja tez lubie a po jabłkach surowych brzuch mnie nieraz bolał,wiec i jemu szkodza.A na watku kulinarnym sie dołuje wiec czytam powiezchownie nic tam po nas:-)

reklama
U nas caly czas to zapalenie, znow dostalismy recepte na kolejne dwie tubki masci i plyn do kapieli, pani doktor mowi ze to minie z wiekiem, ale ciekawe kiedy. Jak uzywamy masci jest ok, zero krostek a jak tylko zapomne posmarowac rano i tylko posmaruje wieczorem to na nastepny dzien znow mamy pelno krostek:eek: ale malej to nie swedzi wiec nie tak zle.
my tez mielismy problem z ciemieniucha, az takie duze strupy byly i nic nie pomagalo, dwa razy wcieralam oliwe z oliwek i potem szczoteczka wyczesywalam i teraz nic, glowka piekniutka!:-D az pachnie bo wczesnie troszke smierdzialo:szok: od tych strupkow:wściekła/y:

Do góry