reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

problemy naszych dzidziorków

Magda33 Mateuszek codziennie je albo serek albo jogurt i na moje szczęście nie ma wysypki.Może to zależy od organizmu dzieciaczka.

reklama
Tak jak obiecalam ,na biezaco informuje....
jedziemy do Poznania we wtorek,zrobia tam Kamilowi wymaz i na jego podstawie autoszczepionke,ktora bedzie gotowa podobno za 10 dni

niestety to beda znowu zastrzyki (okolo 12 czyli po-3 tygodniowo)

A POTEM MA BYC JUZ ZDROWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BOZE JAK JA CZEKAM NA TEN DZIEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PAAAAAAAAAAAAA:-)

Przyznam że dziś przeżyłam istny horror. Byłam z Marcinem na pobraniu krwi. To jak krzyczał i się wyrywał nie da się opisać :-(. A trwało to dość długo bo musieliśmy pobrać trzy probówki. Niestety Marcin ma rumień wielopostaciowy i szukamy przyczyny. O rumieniu pisałam juz w innym wątku więc podaję tylko link https://www.babyboom.pl/forum/zdrowe-dziecko-f24/rumien-wielopostaciowy-8876/#post1185381

Trzymajcie kciuki żeby to nie było nic poważnego.

Przepraszam ,ze dawno nie pisalam ale nie mam naprawde czasu ani sil:-( u nas niestety wciaz choroba za choroba.....w tamtym tygodniu dolaczylam jeszcze ja i starszy syn(grypa) to byly najgorsze dni w zyciu chyba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wiec tak kamil od poczatku marca zaczal brac autoszczepionki,jest ich 14,dawkuje sie tak:poniedzialek sroda piatek(7)tydzien przerwy i druga seria.nie wiedzialam ze sa one tak strasznie bolesne(nie samo uklucie,ale ta szczepionka po strzyknieciu bardzo szczypie)kamil wije sie jak waz,strasznie placze bidulka nie wie co sie z nim dzieje,to jest okropne mowie wam:-( trwa to prawie 15 minut,jest potem mokry jak po kap[ieli....niestety nie udalo nam sie nawet 1 serii zakonczyc szczesliwie bo zlapal w miedzyczasie wirusowa infekcje jakas,i wlasnie jestesmy w trakcie leczenia.....kolejne zastrzyki i leki,inhalacje,taka piekna pogoda za oknem a on sie dusi kaszle,meczy,powiedzcie skad brac na to wszystko sile??????? nie mozna brac tej autoszczepionki jak sie jest chorym,stad przerwa,musimy wyjsc z choroby.jak dobrze pojdzie od poniedzialku bedziemy kontynuowali szczepienie,ale jak na razie kiepsko to widze.... wogole cos sie ze mna chyba dzieje bo straszna pesymistka sie stalam,ale powiedzcie ile tak mozna???kazdy ma jakies granice ja i tak dlugo sie trzymalam (tak mysle)TO TYLE OD NAS....POZDRAWIAMY CIEPLUTKO

Inko trzymaj się dzielnie, dasz radę.
Wiem, że pytanie które zadam jest może dziwne ale czy badałaś Kamilka pod kątem alergii, pasożytów jelitowych, lamblii, grzyba Candida? Już wyjaśniam czemu o to pytam. Aktualnie walczę z rumieniem wielopostaciowym u Marcina i przechodziliśmy też przez podejrzenia alergii. I sobie poczytałam, porozmawiałam z lekarzami i dowiedziałam się, że bardzo często takie choroby górnych dróg oddechowych mogą być spowodowane w/w świnstwami. Zresztą przekopałam się przez zasoby internetowe i sporo takich przypadków jest opisanych. Spróbuj popytać lekarza, szczególnie o tego grzyba, bo Twój maluch już tyle antybiotyków zjadł.
Zyczymy zdrówka

ania 77 ja juz mu te testy robilam...tez przekopalam internet wszesz i wzdluz.na pewno ma stwierdzonego gronkowca zlocistego,pneumokoki i grzybice(przez te leczenia ciagle antybiotykami):-( szczepionka ma mu pomoc tylko widzisz jego organizm juz lezy i nie ma sily sie podnosic i bronic,a musi byc do nich zdrowy...to prawie jak walka z wiatrakami...niby juz wiem jak z tego wyjsc a ciagle nam cos staje na drodze

reklama
Inko dużo sił życze i zdrówka dla Was. Będzie dobrze , musi być!!!! Przesyłam pozytywne fluidki........................................................:tak:

Do góry