reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

problemy naszych dzidziorków

reklama
Na forum mamy chyba wysyp trzydnówek. Macio też wczoraj dostał gorączki 38,7 byliśmy dzisiaj u lekarza i Pani doktor też stwierdziła trzydniówkę ale na wszelki wypadek dała skierowanie na badanie moczu. Jutro wyniki. :(

A czy ta wysypka jest na całym ciele? Bo Adaś dostał tylko na buzi i myślałam że to po Bactrinie więc odstawiłam i już mu schodzi. Gorączki nie zaobserwowałam.

dzisiaj byla u mnie pielęgniarka srodowiskowai mówiła że teraz mnóstwo dzieci ląduje w szpitalu z powodu przegrzanie i zdarzają się też udary słoneczne... Fatalnie, temperatura, płacz itp. mam nadzieję że nasze dzidziorki to nie spotka...
To tak nawiasem mówiąc, bo chciałam zapytać o cos zupełnie innego. otóz mierzyła Kamilkowi główkę i stwierdziła że ma trochę zamałą. 41 cm. Poniżej 3 centyla. NIe wiem czy się tym przejmować, czy nie. jak jest z waszymi dziećmi i ich główkami????

ja tam mojej Mai nie mierzę główki, kiedys chyba na pierwszym szczepieniu jej mierzyli,

elusia79 ja bym sie tym nie przejmowała, każde dziecko jest inne,

Kamil chyba ani razu nie miał mierzonej główki, więc jak jest na niewłaściwym centylu to jestem nieświadoma ;)
U nas nawet długości dziecka nie mierzą, więc tego też jestem nieświadoma ;)
Chciałam zmierzyć sama, ale nie mogę się zabrać :p

U nas wysypka juz zanikła goraczki tez nie ma poprostu nie to dziecko co tydz temu.

Nam miedza główke ale zadko, wiec ja sie nie przejmuje wazne jest ze obwód sie zwiaksza

U nas główkę mierzyli przy szczepieniach.A co do wysypki to mateuszek miał na całym tułowiu nie było nic na buzince i kończynach.

reklama
filip wymiotuje . obawialam sie udaru albo czegos gorszego,ale nie ma goraczki i spi jak aniolek. zaczal wymiotowac przez sen i sie dusic,wiec siedze i pilnuje,zeby to sie nie powtorzylo. mysle,ze polknal wlos psa i stad te wymioty.( ogolnie to nie spie juz kilka godzin i jestem troche nieprzytomna. do tego mam nadwyrezony lokiec,bo jestem sierota i nie potrafie jezdzic na rolkach) jak do rana nic sie nie zmieni jade na pogotowie. troche panikowalam,bo Filip nigdy nie wymiotowal,ale chyba juz sytuacja opanowana.

Do góry