reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

problemy naszych dzidziorków

reklama
Filip zwymiotowal jeszcze raz rano i mial 38 stopni. ma apetyt,gardelko czyste. dostal panadol i smecte. tesciowa twierdzi,ze to angina. zaprosili nas do siebie nic nie mowiac,ze brat M jest chory na angine i lezy w lozku od tygodnia. nie rozumiem jak mozna tak postapic??!! na pogotowiu nie bylismy,zadzwonilam do pediatry i mowil,zeby nie panikowac i jutro sie zglosic w przychodni. mysle,ze to jakies zatrucie,w aptece babka mowila,ze panuje tutaj jakas epidemia. jak to bedzie angina,to zrobie im krzywde.oczywiscie to moja wina,bo wczoraj wial wiaterek a Filip nie mial skarpetek. to nic,ze w sloncu bylo 40 stopni i nawet w cieniu nad jezioerm pocil sie okrutnie. przepraszam za haotyczna wypowiedz,ale jestem nieprzytomna.spalam 2 godziny.

Biedny Filip :( A teściowa >:D >:D >:D >:D
Zarazki w powietrzu, ale dziecko się przeziębiło, bo skarpetek w tym upale nie miało. Jakbym moją słyszała >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Zyczę, żeby jutro się okazało, że to nic poważnego. I spokojniejszej nocki.

empolan dziekuje :) Filip juz nie ma biegunki i nie wymiotuje. juz zasypia :angel:. jutro rano idziemy do lekarza. nie jest tak zle,skoro ciagle ma ochote rozrabiac ;) temperatura maksymalnie osiaga 38 stopni,po panadolu natychmiast spada. chyba poloze sie razem z maluszkiem spac,bo oczy same mi sie zamykaja. dobranoc :)

mialam racje,na szczescie to "tylko" jakies zatrucie. Filip od wczoraj juz nie ma goraczki i nie wymiotuje,ma biegunke,ale taka malutka. apetyt dopisuje,humor tez ;) beda mnie tu angina straszyc >:D

Nie wiem czy się martwić choć pediatra mówi, że nie ma czym( a mamy dobrą pediatrę), ale mój mały przez ten miesiąc przytył zaledwie 300 g. Fakt, że teraz jest bardziej ruchliwy niż przedtem dlatego może tak waga staneła? Jak jest u Was?
Oprócz tego doszla wysypka na czole i koło oczka, prawdopodobnie po kaszce bananowej.

Dominika, nie ma się czym martwić, dzieci w tym wieku już nie przybierają tyle co na początku, a niektóre dzieci przez ruch i przez upały chudną.
Ala teraz trochę wybrzydza z piciem, nie chce soczków, herbatki, wody to wogóle, tylko mleczko by piła

reklama
Kamilek miał ostatnio kilka dni biegunkę i poszliśmy do lekarza, przez miesiąc nic nie przybrał na wadze.
Okazało sie jakies zakarzenie bakteryjne i dostał antybiotyk i jesze jakiś inny lek. teraz jest już lepiej.

Kiedyś pisałam o białych kupkach, pytałam lekarza i powiedziął ze u małych dzieci może sie tak zdarzyc od czasu do czasu, więc mówie to tak jak by u was sie coś takiego zdarzyło to nie panikujecie od razu, jak nic innego sie nie dzieje to znaczy że wszystko ok.

Do góry