reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

problemy naszych dzidziorków

bepanthen jest w kremie i w maści (maść jest mocniejsza ...., ale bezpieczna dla dziecka) :)

dziewczynki na różnego rodzaju podrażnienia i wysypki, które nie chcą ustąpić (również skazowe) bardzo dobry jest krem ELOCOM tylko, że jest on na receptę, bo zawiera sterydy (jednak również jest on bezpieczny dla dzieci - z tym ,ze nie mozna stosować dłuzej niż przez 5 dni ) ja zawsze smaruję Malutkiemu 2 lub 3 razy i naprawdę znikają wszystkie krostki :)

reklama
dziewczyny co dajecie swoim dzieciaczkom jak mają katar ??? Kubuś ma katar co chwilę i już naprawdę nie wiem co mu dawać...mam nadzieję, że jak ta cholerna zima minie to w końcu się to skończy :( a lekarze ciągle mówią, że przecież to normalne, skoro jest starsze dziecko w domu i nie należy się przejmować :mad:

ja zakraplam solą fizjologiczną i wyjmuję po jakimś czasie kozuszki :) i smaruję pod noskiem maścia majerankową :) gotowałam też wodę w garnku z solą i stawiałam niedaleko kołyski,takie małe inhalcje :) nawet jak nie ma katarku to zapuszczam od czasu do czasu tą sól fizjologiczną,bo wiadomo kaloryfery grzeją i śluzówka się wysusza a wtedy o katar nie trudno :p (sobie też zapuszczam :) )

Niestety Wiktoria od dwóch dni trochę smarczy,a to dlatego,że najpierw ja miałam katar,bardzo szybko go zwalczyłam,ale zaraziłam męża,który męczył się o wiele dłużej no i teraz Wikusia.Ale najważniejsze to szybko zareagować,żeby nie dopuścić do rozwoju infekcji
stosujemy teraz krople do noska Euphorbium (ziołowe),maść majerankową i kupimy calcium o smaku bananowym Sanosvit,do tego oczywiście Cebion.
No i oklepywanie.Robię to nad tapczanem ;D

My uzywamy soli fizjologicznej. A Macio ma katar zazwyczaj wtedy kiedy bardzo płacze i to zazwyczaj na cwiczeniach bo wtedy aż zanosi sie płaczem. Tak to wogóle nie ma .

a u nas z tym katarem to był fałszywy alarm
po porannym lekkim psikaniu i smarkaniu wszystko przeszło ...odpukać
poszliśmy na godzinny spacerek do lasu szukać wiosny i oczywiście po zdrowie ;D

reklama
dzięki za odpowiedz :)i - justyna - ciągle zapominam o tym wapnie, ze trzeba dzieciom dawać przy katarku, ale dzieki Tobie sobie przypomniałam ;)

Kunda pisze:
I co znależliscie wiosne? Bo u mnie jej jeszcze nie widać :(

no właśnie u nas też nie widać :(

Do góry