reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

problemy naszych dzidziorków

Wiem, że ten wątek z wagami i wzrostem już gdzieś się pojawił, ale wracam, bo też się czasem martwię, że Małgosia przy swoim smoczym apetycie waży dopiero 4900 i ma 62cm... Mąż jest szczęśliwy, sam ma 162cm wzrostu i twierdzi, że małe dziewczynki są zawsze potrzebne na świecie.

reklama
Ciapaczek: Twój mąż ma rację, nie martw się o wagę Małgosi, pomyśl że już nigdy później nie będzie taka mała i słodka >:D
Każde dziecko rośnie indywidualnym tempem, ja staram się nie martwić tym że Ala mało przybiera na wadze. I cieszę się każdą chwilą kiedy jeszcze mogę ją ponosić na rękach, później będzie ją nosić tylko tata...
Buziaki dla Gosi!!!

Dzięki za słowa otuchy. Nie wierzę, Małgosia będzie zawsze grzeczna i słodka >:D jak tylko skończy pół roku!

Ciapaczek kazde dziecko rozwija sie indywidualnie a ty sie ciesz ze mozesz ja nosic na rekach bez problemów, moj Macio wazy juz 6700 i jak go dłuzej ponosic to rece bolą a kiedys był taki malutki :( Ja tylko mam nadzieje ze pozniej nie bedzie tak bardzo przybierał na wadze :p

ciapaczek - chyba tak faktycznie jest,ze chłopcy trochę szybciej rosną (mój"mały" waży już 7600 ) i wierz m, ze mojkręgoslupto czuje wyraźnie.
A twoja córeczka jest moze po prostu drobniutka :)

Ciapaczek nie przejmuj sie wymiarami swojego dzidziorka moja Julka jest tylko na sztucznym mleczku i ma wymiary zbliżone do Twojej córy - 62cm i 5200 wagi. Lekarka powiedziała że jest ok.
Pozdrawiam :)

Powiedzcie rozżalonej mamie, czy Wasze dzieci mają jeszcze koleczki? Słyszałam, że miały już ustępować, a one ciądle męczą Małgosię między 17.00 i 19.00... :-[

reklama
moja mała miała może raz taką prawdziwą kolkę i od tej pory nie było już tak źle :) owszem wg podręczników kolki powinny ustępować po 3 miesiącu ale słyszłam że w praktyce różnie to wygląda ::) ogólnie im wcześniej dziecko dostanie kolki (tzn im będzie młodsze)tym dłużej będzie ona trwała.

Do góry