reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

problemy naszych dzidziorków

Empolan sama nie wiem jak? Zaczął zasypiać na ręce i zaczełam go kłaść do łóżeczka i cisza, spokój. Tylko nie lubi sam zasypiać w łóżeczku, choć wczoraj mu sie udało. :D  Szkoda że w nocy nie chce sam zasnąć w łóżeczku muszę go uspiś i dopiero wtedy przeniś.                                                                                                                                                    

reklama
Empolan sorki żedopiero teraz odpowiadam na twoje pytanko o smoczek ale wpadam tylko na chwilkę na neta bo przez większść dnia jestem sama do wszystkiego.Smoczek mam z canpola ten od 0-6miesięcy i próbujemy czy sew sprawdza(jest lepiej niż przy tym naturalnym).Widać Maluszki wolą to co przypomina brodawkę chyba że zbieg okoliczności że Mateuszek i synek kuzynki wolą akurat ten smoczek.

Kunda, Anulka dzięki za odpowiedzi :)
Smoczek wypróbuję, bo te z Aventu Kamilowi nie pasują ;)
A z przenoszeniem do łóżeczka będę ekperymentować, ale przewiduję kłopoty ::)

Z moich doświadczeń w kwestii smoczków wynika, że króluje NUK :) Mam jeden smoczek Canpola, którego Olek z początku w ogóle nie tolerował, a co ciekawe dostałam go od znajomej, której synek raz miał go w buzi i od razu wypluł - tez mu nie pasował ;) jednak teraz uzywamy wszystkich, jakos się Olek przekonał. A różnica jest w wielkości - nuki są większe, może o to chodzi. Ale okrągłych smoczków nie używałam...

Mój Maciuś wogóle nie toleruje smoczków, choć ostatnio jak zauważyłam że zasypia ssac kciuka to zamieniam go na smoczka Nuka i nawet daje sobie zrobić tą zamianę

Smoczkowej epopei ciąg dalszy: Kamil Canpola wypluł, a Avent zassał, aż miło i zasnął. Wczoraj wieczorem to miało miejsce. Nieprzewidywalne to moje dziecko całkowicie ::) A teraz śpi już prawie dwie godziny na brzuszku. A od 4 się co półtorej budził ::)

Nie wiem co to jest, moj Macius jak sie obudzi w nocy tzn o 3, 4 czy 5 to potem po jedzeniu ten jego sen jest jakis taki dziwny, niby zasypia przy piersi i wydaje sie malo przytomny ale nie da sie go juz odlozyc do lozeczka, natychmiast po odlozeniu chrzaka, prezy sie i wije, rozbudza, musze brac go do nas do lozka ale zmienia to tylko to ze jakkolwiek drzemiemy, caly czas jednak musze czescia siebie czuwac, wtykac smoka i nujac nim na rece inaczej bylby placz... nie wyglada to an kolke wbrew pozorom, efektem jest calkiem zdretwiala reka:( nie wiem co to jest, nie spi tak duzo w ciagu dnia zeby nie byc zmeczonym! z tego co czytam wiekszosc dzieci Waszych mimo pobudek w nocy spi dalej, czy ktos moze mi cos poradzic? seredecznie pozdrawiam

reklama
Nasza Kasia też "ma" częso podobnie, budzi się o 5 rano i po karmieniu wierci się, wije, bardzo szybko i mocno "trzęsie" głową na "nie" tj z prawej strony na lewą jakby ze złości i dopiero po przeniesieniu do łóżka i często przystawieniu do piersi "na śpiąco" przestaje być tak "nerwowa" i jeszcze na godzinkę usypia... Nie wiem czy to jest to samo co u ciebie Zaba ale ja zauważyłam że ona robi to ze "złości" jak już właściwie jest wyspana a niby powinna spać dalej... Zachowuje się tak bowiem najczęscej jak uśnie trochę wcześniej niż zwykle tj przed 19. Zauważyłam że jej standartem w spaniu jest ok 10godzin. Jak położę ją o 19- wstaje właśnie tak ok 5 a ja chę nadal spać- stąd ciąg dalszy. Ale jak położę ją ok 20 to budzi się między 6 a 7 ja już wstaje i czegoś "takiego" nie ma... Zaczyna się nowy, "standartowy" dzień...

Do góry