reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

problemy naszych dzidziorków

U nas już od kilku dni jest podobnie jak u Zaby. Kamil budzi się o czwartej, a później już śpi niespokojnie, budzi się co chwilę, rzuca na łóżku, patrzy sobie w okno. Jak ja jestem na tyle przytomna, żeby nawiązywać z nim kontakt to jest zadowolony i się śmieje. Ok. 8 odwracam go na brzuszek i wtedy jeszcze 2 godziny śpi - już spokojnie. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Kąpiemy go o 21, zasypia zazwyczaj dopiero o 24. Kurczę, czy ta noc unormuje się kiedyś ?

reklama
Nasza Maja tez nad ranem ma niespokojny sen, nie wiem dlaczego.

A my kąpiemy ja o 19, potem pokima z 15-20 minut, a na dobre zasypia w godzinach 21-22 i tak do około 3.

Mo Macio ma bardzo niespokojny sen jak jest głodny, wtedy steka, pruczy ale oczka ma zamknięte. A jak go wezmę dam butlę to otwiera jedno oka zaczynna jesc i spi dalej. Mój Mąż to się smieje ze ja to już wyczuwam wczesniej kiedy dzidzia chce jesc i nawet nie zdązy zapłakać :p

Nasza Zuzieńka już od ładnych kilku tygodni przesypia całe noce. Kąpiemy ją o 19.30-20.00 a potem butla i siedzimy u niej w pokoiku, świeci się malusia lampeczka i grają jej kołysanki a malusia sobie zasypia na rękach rodziców. Zasypia zawsze o 21.30 a budzi się o 7.15. W ciągu dnia też już długo sypia przeważnie zasypia po śninadanku koło 9.00 rano i wstaje na obiad ok.12.00 potem jeszcze kima sobie ( ale już tylko na raczkach) do 17.00 a potem zaczyna się szaleństwo, zabawa, śmiechy przeplatane płaczem ogólny chaos. Nasza Zuzia też ma narazie odłożone szczepienie bo nam brzydko główkę odchylała i chodzimi z nią na masażyki. W tym tyg. czekają mnie znów bioderka(kontrola). Moja malutka miała też bakterie w moczu ( coli) dostawała antybiotyk. Obecnie walcze z pieluszkowym zapaleniem i w zasadzie to już się kończy ale wyglądało to strasznie. Co do zasypiania to sprawdzony mamy numer z pieluszką. Kładziemy ją Zuzi na główkę i zakrywamy jedno oczko, tak że nosek i buzie ma na zewnątrz- działa jak byk.

Emih, jak sie zastanowie to rzeczywiscie jesli zagadam do Maciusia lub zrezygnowana wstane to juz jest w usmiechach.... tyle ze Twoja Malutka spi znacznie dluzej, rozumiem jesli Maly juz sie wyspal o 7 czy cos kolo tego choc dla mnie to jeszcze blady swit, ale czesto zdarza sie to i o 3-4-5 zalezy kiedy sie obudzi a zasypia najwczesniej okolo 22.00 i wtedy wyglada jak nieprzytomny zuczek, oczka zamkniete, ssie ledwo ledwo taki okrutnie zaspany a po ulozeniu - juz nawet obok mnie zaczyna sie wiercic, sapac, chrumkac potem chwila spokojniejszego snu i znow wierci sie...
Jak Kasia spi w dzien? Skoro zasypia juz o 19 i tak do rana tj okolo 7, to czy potem chetnie spi w dzien? Jak czesto je w dzien zeby wyrobic 'norme' ponoc maluchy powinny jesc 6 razy dziennie po okolo 120 ml?Fajnie masz czas wieczorkiem na siebie chyba? My dopiero okolo 22 zasiadamy do wspolnej kolacji zeby sobie chwilke posiedziec razem :(

Nasza kruszynka wczoraj jak obudziła się o 15.15 tak poszła spać o 1 w nocy i jszcze ze 3 razy budził się na cycorka.Rano wstał o 6 i wojuje.Czy on nie wie ze mamusia potrzebuje troszkę spania a tatuś ma nocki?

Dzisiaj Macio zrobił mi niespodziankę. Poszedł spać ok 20tej obudził się na butlę o 2, troche sobie wtedy pogadał ale sam w łóżeczku, usnął i spał do 7 rano.Zazwyczaj to budzi sie na jedzonko razem z tatusiem o 5 rano a dzisiaj spokoj

Adaś wczoraj wypił porcyjkę o 18, potem go wykąpałam i położyłam spać około 19. Spał aż do 1 w nocy ! No ale potem to już regularnie co 3 godzinki papu. Ztym, że jak się obudził o 9 rano to przez godzinkę sam sobie spokojnie leżał obok mnie w łóżku (mąż poszedł do pracy o 5) i ja sobie jeszcze do 10 podrzemałam. ;)

reklama
Do góry