reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Prezenty...

jakiś garaż/parking/kolejka...
Kasia z ust mi to wyjęłaś :) bo nasze chłopaki to podobne zainteresowanuia mają...najpierw napaliłam się na drewnianą kolejkę ale Asia dała linka do takiej fajnej z torami i sszczerze mówiąc już sama nie wiem - jeszcze mam czas się zastanowić

a co do prezentów dla rodzinki mojego męża to chcemy w tym roku zapostulować żeby były symboliczne - jakieś słodycze, winko, ewentualnie kosmetyk - raz - to ze względu na finanse, a dwa - ze względu na to, że mnie zawsze wkurzają nietrafione prezenty....człowiek się namęczy z wybieaniem...a potem mamy też mnóstwo rzeczy które nawet czasem nierozpakowane leżą!!! oczywiście podamy im tylko pierwszy powód ;) no i zastanawiam się też jak im delikatnie podpowiedzieć co Lolkowi kupić bo ostatnio dostał od babci *BK* GAZILLION - PISTOLET GAZZLER + BUTELKA 115ml (263231733) - Aukcje internetowe Allegro
moja teściowa dała za to w sklepie 42 zł (szok!!! nigdy bym tyle nie dałą za takiego potwora) a Karol i tak woli bańki tradycyjne z pojemniczków za 2 zł...naprawdę można by mu za tyle kasy jakąś fajną zabawkę kupić ale taka niestety jest moja teściowa (tzn wiem że chce dobrze ale nasze gusta totalnie się różnią i Karolka i jej niestety często też :))...jak macie jakieś pomysły na delikatne przekazanie sugestii co do prezentów to ja chętnie wysłucham :):):)

reklama
Baśka, jakbyśmy bliżej mieszkały, to chłopaki mogliby sie zabawkami wymieniać:-D:-D:-D

Prezent dla Teściów sami mi dzis podpowiedzieli - kieliszki do wina:-)

U nas ogolnie nie ma problemow z prezentami-ja zawsze zycze sobie kase...a juz tak sie utarlo ze sami daja zeby kupic prezent i zeby nie bylo glupio wkladamy zakupione prezenty pod choinke...Dla brata najmlodszego zawsze kupuje cos do ubrania-i bardzo sie z tego cieszy+ jakies bokserki i skarpetki bo tego nigdy za malo...A teraz za kase ktora dostaniemy wspolnie kupie jakies ladne firanki do kuchni i cos tam jeszcze...Coz rznimy sie z moja mama troche gustami a z moja babcia to juz dwa razy...No ale ja to juz kupuje im sama prezenty i zawsze sa zadowoleni...W koncu milo jest tez dostac niespodzianke a nie ze wie sie juz d razu co lezy pod choinka...

Echh nie ma to jak czasy dziecinstwa,wtedy wszystko mialo swoj czar i urok...A teraz to nawet o snieg doprosic sie nie mozna...:-(

Baśka ja po prostu spytałam teściową co chce Izie kupić pod choinkę, niby pod pretekstem żeby się nie zdublować i powiedziałam jej co by mogła kupić :-) teraz babcia lata po sklepach i szuka lalki z którą Iza mogłaby się kąpać i myć jej włosy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja lubie niespodzianki:-)..a prezenty robimy sobie symboliczne, wiec nawet jesli nie jest trafiony(ale zazwyczaj jest- bo podpowiadam kilka wersji/opcji)..to cieszy fakt /moment rozpakowywania:-):-):-)

co do prezentu dla Kaudii- to ja moim rodzicom i chrzestenj podpowiadam. od tesciów dostaje symboliczne prezenty, a chrzestny dał ostatnio pieniadze..:tak:

u mnie teraz "szeptaniny" ."wyganianie mnie" nie zabieranie ze sobą do sklepu:eek:..bo bede miała urodzinowa niespodziankę:-)..i owszem wiem, zę mogłabym zrobic liste..i prezenty byłyby trafione..ale ja tak lubie niespodzianki( a mój maz tak rzadko mi robi- bo zawsze sie wygada:sorry:..albo ma tak "kijowe" propozycje, ze mówie- hcłopie chce to i to..i czesto idzeimy i sobie wybieram...no w tym roku to cisza(choc i tak sie domyslam:-D

no a ja właśnie inna jestem :) tzn nie przepadam za niespodziankami...strasznie lubię mieć na wszystko wpływ i sama o wszystkim decydować - wcale mi się ta moja cecha charakteru nie podoba za bardzo, bywa kłopotliwa , ale cóż...to jest zazwyczaj tak że o czymś tam sobie myślę, chciałabym takie a takie a potem dostaje co innego...z rodzicami to nie ma problemu, mówimy sobie wprost, no a z tesciami - chyba będę w taki sposób jak Irmaa - na argument żeby się nie zdublować ;)

Sylwia ja też kupiłam ostatnio Wader:-) uważam że ma fantastyczne zabawki
Co do prezentów to my z rodzinką i z najbliższymi znajomymi ustaliliśmy że prezenty kupujemy tylko dzieciom.Jest nas tyle że idzie zbankrutować a tka możemy kupić dzieciom fajniejsze zabawki :-) niż zastanaiwać się co komu kupić i skąd na to wziąć

Co do Wadera to kupiliśmy garaż a do niego na gwiazdkę mamy zamiar dokupić autostradę :-) jak na razie super zabawa do używania kluczyków zamiast samochodzików :-) bwi się w otwieranie i zamykanie :-)

Ja też powoli myślę co by tu dzieciom kupić. W tym roku chcemy wszystkim zrobić takie małe upominki bo co roku robiliśmy tylko dla dzieci a rodzice robili też nam i tak nam głupio potem było że nic nie mamy dla nich więc teraz drobiazgi dla wszystkich. Dzieciom to bynajmniej ja chcę kupic coś z ubrania i do tego zabawkę owoce i słodycze w wielkich pudłach zapakowane żeby mieli radochę przy otwieraniu. Ja też mówię każdemu co może kupić bo często jestem niezadowolona z prezentów:no::szok:Ja nie lubię jak ktoś badziewie jakieś kupi albo ciuch tak brzydki że odrazu wiem ze tego moje dziecko nie założy:-D

reklama
Do góry