reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezenty...

reklama
my wczoraj z A robilismy segregacje zabawek malej...troche wyrzucilismy, troche oddalismy czesc poszla do kartony i czeka na Gracjana...takze przystopowalismy osttatnio z kupowaniem jej..bo juz doslownie w dosc sporym pokoju sie nie miescila:D... a zblizaja sie urodziny;)

po 2 tygodniach Oli pokój wyglądał jak śmietnisko. Sprzątałam go 2 dni. Dokonałam ostrej selekcji zabawek. 2 wory maskotek i 2 kartony przeróżnych śmieci. Na samą myśl urodzin robi mi się już niedobrze. Ola poprostu niczym konkretnym się nie bawi. Uwielbia samochody. Mieliśmy tor z 2 kulkami ( ruskimi babami) bardzo podobny do tego który jest załączony powyżej. Bawiła się nim ze 2 godziny i poszedł w odstawkę. Adam chce jej kupić biurko i komputer. Jednak mi się wydaje, że jest do tego za mała. A po drugie nie będziemy mieli kontroli wykorzystania komputera.

my kupilismy mlodej laptopy..ma 2 w wersji angielskiej i jeden w wersji polskiej...bawi sie nimi sporadycznie...moze by czesciej go uzywala- ale ona lubi jak ktos jest obok patrzy jak ona cvzyta rozwiazuje zagadki, bawi sie ...
w necie lubi mini mini gry...ale zazwyczaj kopa okupuje ja wiec..:)...zreszta uwazam, ze ma komputery w szkole i te kilka min dziennie na tym etapie jej wystarczy,...
Z zabaw ostatnich...w mamusie...ustawia lalki, misie itd...i gada do nich wylacznie po angielsku...czyta im, tlumaczy kto jest kto, co beda robic itd...

te tory mamy-sa fajne (troszke inne ale generalnie o to samo chodzi)
u nas na urodziny bedzie lego na pewno
Karol bawi sie wieloma rzeczami, ostatnio na topie odgrywanie przeróznych scenek ze wszystkiego jak leci- wystarczą figurki i domek z klocków/kartonu/garażu i heja...nawet widelec z nożem w trakcie jedzenia ze sobą rozmawiają...

Baśka to masz problem z głowy. Z olą tak łatwo nie będzie. Spróbuje może naciągnąć rodzinkę na dobre klocki może lego. A właśnie Baśka jakie dokładnie będziesz kupować?
A Karol mógłby bawić się z Olą. Ona też lubi spektakle.

Fredka wylicytowałam wielki plac budowy (udało się za 192,50 a normalnie jest conajmniej o 70 zł drożej) na pewno się złożymy na niego z dziadkami
Karol bawi się duplo ale city już też dlatego duplo już nie kupuję

reklama
Mój na razie duplo, bo jednak przy Oldze boję się tych małych elementów.
Wymyśliłam, że na Dzień Dziecka kupię im coś z rzeczy plastycznych, np. pieczątki/stempelki, ciastolinę, farbki do rąk. A na urodziny Miki dostanie rower a Olga? Nie mam pojęcia :-( - HELP!

Do góry