reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezenty...

Fredka, właśnie dlatego u nas jest z Wojciaszkiem tka "umowa", że kredki leża na stole i tylko tam można rysować i tylko na kartce. Najpierw chodziło o bezpieczeństwo, bo bałam się, że jak się Wojciach z ołówkiem wywróci, to sobie coś zrobić może, a potem uznalismy, że to pretekst, żeby próbować chronić ściany i meble.:-p:-D

reklama
Fredka dzięki za namiar - u nas to niestety sie nie sprawdzi bo Paweł nie ma bagażnika - musimy szukać takiego do ramy, może jeszcze ktoś ma coś sprawdzonego?
u nas jakoś nie zapeszyć Karolowi nie przyszło jeszcze do głowy żeby po ścianach...chociaż rysuje i maluje dużo i namiętnie :)
i pozwole sobie sie wypowiedziec tutaj co do laptopów - Karol jakoś nie bardzo zainteresowany swoim ale u nas jest najwieksza radocha jak siadamy razem przy moim komppie i bawimy sie jakimis edukacyjnymi programami albo prezentacjami - normalnie jest potem ryk żeby nie kończyć :)

U nas tez kredki sa jedynie i wylacznie do malowania po papierze a trzyma je w swoim stoliku w szufladzie. w sumie czasem je wywala bez potrzeby, przeklada, uklada itp. ale mazac po scianach nie marze (ogolnie ostatnio jakos mniej jest nimi zainteresowany).Wczesniej Julek mial nawet wlasna teczke malarska tzn. torbe z blokiem i kieszonka ne kredki (teraz wlasciwe tez ma ale nie jest juz na uzytek domowy a zabierana jest w podroze:-)).

A jesli chodzi o prezenty to u nas chyba bedzie minimalistycznie bo przydalaby sie Julkowi jakas ciezarowka ktora moglby brac do piaskownicy:-) Innych pomyslow a wlasciwie potrzeb chyba brak;-) Mnie sie podoba ten rowerek bez pedalow i hljnga ale nie wiem czy na to nie za wczesnie.

A wracajac do krzeselek na rower to nam w sklepie zachwalano Roamera i z tego co czytalam na ten temat to chyba faktycznie sa dobre. W kazdym razie wygladaja solidnie i wygodnie.

no i oczywscie napisałam sie tam jeszcze i wcieło :(
krótko - prezentacje tematyczne robiłam sama - np zabawki, zwierzeta pojazdy i wymieniałam sie z babkami z forum o czytaniu dla dzieci, to potem w sumie jak z ksiazeczki - mówie nazwe i pokazuje zdjecia ale radocha wieksza bo to komp - tym bardziej że to robimy raz na jakis czas a ksiazeczki są na co dzień :)

Mikołaj uwielbia oglądać na kompie prezentacje - takie co krążą w necie/przesyłane przez znajomych: przyrodnicze (roślinki, zwierzęta), architektura. To stały punkt dnia (ogląda z babcia). A druga rzecz, to oglądanie samochodzików na allegro - pokazuje który mu kliknąć i ogląda obrazek:-)

U nas jest ogromne zainteresowanie książeczkami aż jestem w szoku że Mateuszek polubił tak czytanie bajek dlatego myślę o jakiejś fajnej książeczce na urodziny. Teraz są takie np z pianinkiem i dziecko gra nuty z piosenek( taką akurat ma Madzia) czy z magnesami albo innymi pierdółkami. Poza tym bardzo lubi bajki więc jakby dostał płytę Teletubisiów albo Myszki Miki byłby mega szczęśliwy:tak:

A i zapomniałam teraz wychodzi taka gazeta Playhouse Disney i zawsze jest tam płyta z odcinkiem Myszki Miki, piosenkami, kolorowankami a oprócz tego w gazecie są różne zabawy:tak:

reklama
Do góry