reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Prezenty...

A ja mam pytanie do Asi Mamy Marcinka - jakie funkcje ma krzesełko uczydełko? tzn są w necie opisy ale jak dla mnie dość ogólne i wolałabym usłyszeć od użytkowników jak się sprawdza, bo tak rozważam i rozważam co pod choinke i to mi też wpadło w oko...

reklama
Baśka, Mikołajek z Karolkiem mają podobne zainteresowania, choć Lolek bardziej twórczy. W kązdym razie zmierzam do tego, że Miki bawił się krzesełkiem a raczej nie bawił:dry:Zainteresował go tylko na chwilkę. Może jakby na stałe u nas stał... Szkoda, że nie możesz przetestować, czy się Lolkowi spodoba, bo przeież wydatek niemały...

A ja ostatnio w sklepie dorwałam katalog zabawek z fishera i tam pisało że krzesełko uczydełko jest dla dzieci do roku czasu:confused:No więc zrezygnowałam z jego kupna bo jest to i wydatek i stwierdziłam że skoro dla takich maluszków to Matek go nie zechce:tak:

No właśnie chyba ciężko żeby taki żywy maluch usiedział na tyłku dłużej niż minutę :-D

A dziś na tvn podawali ciąg dalszy historii z zabawką o nazwie bindeez- takie koraliki do sklejania:szok:Okazało się że zrobiono ekspertyzę i to nie tylko jedna partia jest zła a więcej i trzeba to zwracać do producenta,badania wykazały że zabawka zawiera substancję wykorzystywaną do produkcji pigułki gwałtu i jest niebezpieczna dla zycia dzieci:no::szok::wściekła/y:A ja kiedyś myslałam o kupnie tego dla Madzi. Całe szczęście ze tego nie zrobiłam

Kasia dzięki za podpowiedź, Karol lubi sobie nad czymś posiedzieć ale nie wiem czy warto za to płacić aż 140 zł czy po prostu kupić jakieś mniejsze zabawki o podobnych funkcjach edukacyjnych z którymi można siedzieć przy innym stoliczku na swoim krzesełku...dlatego jestem ciekawa czego konkretnie to uczydełko uczy
Aniab - krzesełko jest polecane dla dzieci od roku czasu - widocznie jakiś błąd był

Baśka no właśnie zdziwiona byłam tym co tam napisali bo tak sobie pomyślałam że przecież niektóre dzieci jeszcze niechodzą to trzeba byłoby dziecko tam sadzać i pilnować a poza tym ono ma funkcje uczące więc na co byłoby krzesełko dziecku które nie ukończyło roku:eek::baffled:A wcześniej szukałam wszędzie informacji dla jakiego wieku jest krzesełko no i jak zobaczyłam w tym katalogu to stwierdziłam że bezsensu jest kupowanie go:tak:Ale ogólnie to mam mnóstwo stolików i krzesełek po Madzi bo ona nas zawsze naciągała i po obserwacji Mateusza stwierdzam że krzesełko uczydełko nie byłoby fajnym prezentem dla niego bo on nie usiedziałby:-DI to byłoby fajne przez jeden dzień a potem co ? leżałoby i zagracało pokój

My tez chcemy kupic stolik i krzeselka z Ikei tylko nie wiem czy drewniane czy plastikowe, jakie macie????
i tak jak Pati wymyslilam sobie ze chce farme dla Matego ale tez jeszce nic nie znalazlam ciekawego.....
i myslalm jeszce o takim malym koszu na pilke zeby sobie wrzucal ale nie wiem czy nie za maly

i o samochodie wywrotce tez myslelismy...

u nas jednak nie bedzie zebry na gwiazdke bo mialam okazje zobaczyc o cos na zywo i nawet posadzic Noemi na to i okazalo sie ze to normalnie dla krasnoludkow jest...niby dla dzeici od roku do trzech lat ale jak posadzilam Noemi .tzn.sama wlazla to to nawet dobrze nie chcialo sie krecic ani przechylac w przod w tyl...mloda az nerwowa byla...wiec teraz dostanie cos takiego:

TOYS"R"US - Bikes "R" Us

albo cos podobnego...

reklama
Do góry