reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Prezenty

reklama
a my idziemy na łatwiznę rodzicom i tesciom kupujemy bezprzewodowa stacje meteo do domu no i po kalendarzu(obowiązkowo bo juz sie upominali o kolejny). Antkowi nie wiem ale poczekam bo rodzinka u nas bardzo suza i dostanie mnostwo zabawek więc sie wstrzymuję. dla Rafała pomysłu niet, jeszcze brat z bratowa, szwagierka z mężem, babcie i 4 dzieci. ??? musze poszperać.

Ja juz dla Jacka kupilam kieliszki ze stali chlachetnek bo mu sie marzyly do zimnej wodeczki:-D
Dla Victorka mielismy kupic dzieciece organy ale juz pradziadek podsluchal jak bylismy w PL i kupil w biedronce oczywiscie maly zachwycony ale my mniej bo nie wiemy co teraz mu kupic.Dla Rozii jakies psie smakolyki i koniec na tym bo zostajemy w domku i nikogo wiecej niet:-p

My w tegorocznym losowaniu wylosowaliśmy dwie moje ciotki i jednego wujka. Poza tym dochodzą prezenty dla Tomka rodziców, brata i jego dziewczyny.
I nie mam żadnego pomysłu!!

Dobrze, że u nas na święta tylko Jagoda mała :)
Prezent Jagody już doszedł. Tak się właśnie zastanawiam, czy nie dać jej go na mikołaja i nie kazać posprzątać mieszkania po remoncie ;p Skoro tak lubi sprzątać ;-) to niech odciąży mamusię

Wczoraj pozamawiałam gry planszowe. Najchętniej już bym pograła :)

Nadal nie mam pomysłu na resztę prezentów :(

JOaska ja tez sie zastanawiam nad grami planszowymi dla nas :tak:tylko nie moge sie zdecydowac. Mozna wiedziec co zamowilas?
U nas mamy w tym roku umowe ze robimy prezenty tylko dzieciakom, wiec duzy wydatek nas nie czeka, bo z dzieci u nas tylko Maja i Maks :-p:-pAle pomyslu na nich nie mamy. Wczoraj patrzylismy dla Maksia jakies grajace orgnay z mikrofonem i nagrywaniem ale nie jestesmy pewni a co do Mai to chyba najbardziej ucieszy sie z samochodu. Babcia jej kupila lalke jak b ylismy u nich no i wziela ja dopiero na rece po 2 dniach, A Maksa samochod odrazu szukala gdzie przed nia schowal :)

pierwsze słyszę o podstawce pod łyżkę!
No ale człowiek się uczy przez całe życie. A gry planszowe brzmią ciekawie! Gdzie je zamawiałaś? Możesz polecić jakieś sprawdzone? MOże bym szwagrowi i jego lubej sprawiła.

Podstawka super mi też się marzy bo wieczni na spodkach opieram.
Co do prezentów to wymyśliliśmy,że pokupujemy wszystkim i wyślemy firmą kurierską do PL.A co będą mieli niespodziankę,oczywiście jakiś drobnostki a osób i tak nie dużo bo 6 i każdemu coś małego.Teściowa dostanie termometr(temp w pomieszczeniu i na zew)szwagierka młynki elektryczne,mój dziadek skarpety t słodkości dla diabetyków,mama dostanie jakiś ładny świecznik bo je lubi,babcia Jacka :confused: i chłopak szwagierki :confused:

reklama
Podstawkę babcia wypatrzyła gdzieś na targu za granicą i jęczy do dzisiaj, jaka to super rzecz i czemu ona sobie wtedy tego nie kupiła. A na tą podstawkę kładzie się łyżki używane podczas gotowania. W sumie wydaje mi się bardzo przydatne, tym bardziej, że zawsze się zastanawiam, gdzie mam kłaść te łychy. Tyle, że ja nie znalazłam takiej drewnianej, jaką chciała babcia. Trudno. Musi jej wystarczyć metalowa.

Gry kupiłam ze strony planszomania.pl jakoś tak (cały adres mi sie oczywiście nie wkleja)
Jeszcze nie doszły, a poza tym na temat sklepu się wypowiem chyba dopiero po świętach, bo zażyczyłam sobie od razu na adres rodziców (tam będziemy na święta). No chyba, że nie dojdą, to napiszę wcześniej Tfu tfu.

2 pierwsze wyszukałam, że mogą być dobre. Kumpel poleca z tej firmy, ale w gry nie grał. Mnie tez o to chodziło, żeby kupić inne niż mają znajomi, żeby się nie pokrywało. A ta trzecia, to z sentymentu do tytułu, a poza tym tania była.

A kiedyś grałam w osadników i w pociągi też fajne. Ale ponieważ mój mąż lubi klimaty fantasy, to w te klimaty chciałam uderzyć. Dużo jest niemieckojęzycznych. No i patrzyłam na to, żeby można było grać również w 2 osoby.

Do góry