reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Prezenty dla naszych dzieciaczków:)

reklama
zylcia:-D Ty wiesz, że jak ostatnio pisałas o zabawce, którą można ciągnąć, to pomyślałam o czymś rozciągliwym - typu miś żelki haribo... i absolutnie nie wpadłam na to, że chodzi o ciągnięcie np. za sznurek:-D fajna ta zabawka, co teraz pokazałaś:tak:

izabela - nic specjalnego - oprócz tego co już dostała, dla Ninki kupiłam torebkę na ramię z portmonetką Hello Kitty, marakasy drewniane, to grające zwierzątko co wklejałaś linka i zabawkę taką: Zabawka edukacyjna (bawiła się podobną u znajomych i strasznie była skupiona na niej);
zamówiłam tez od razu prezenty dla rodzinki (wtedy 1 XII, co dostawa free była), płytę cd dla wylosowanego chrzestnego Ninki (Siestę Kydryńskiego), jakieś jeszcze drobiazgi; tylko część z nich miała być na mikołajki, ale chyba już się powstrzymam do świąt:-pbo nic z nich jeszcze nie przyszło...
pozostało mi kupić coś siostrze, mężowi (pomysłu brak...) i wreszcie wyszukać jakiś ciekawy album na zdjęcia (może coś podpowiecie???), który chcę wypełnić zdjęciami Ninki i podarowac mamie;

edit.
a może podpowiecie coś dla dziewczynki 4-letniej? tylko raczej nie kucyki, laleczki inne różowe słodkie elfo-wróżki, bo tego ma sporo... tak do kwoty 40-50pln max?

Ostatnia edycja:
Moja Alka ładnie bawi się taką zabawką drewnianą, co się dopasowuje kształtami jakies tam zwierzątka czy inne - coś w tym stylu
ZWIERZETA Z FARMY puzzle drewniane UKLADANKA Wawa (1341626548) - Aukcje internetowe Allegro
W biedronce kupiłam za 9 zł. I to zabawka która najbardziej ją jak do tej pory pochlania.
Jest trudniejsza od tej którą pokazałam bo nie ma tam tych gałek i trudniej sie wyjmuje. No ale tam jest jej ulubiony piesek to moze dlatego....

Ja trzymam te drobiazgi na mikołaja do jutra, ale tez nie mogłam wysiedziec z nimi i chętnie dałabym jej wcześniej, bo już leżą od kilku dni w domu...

Magda - dzięki, ale ona ma już te małpki, bo jej w zeszłym roku kupowaliśmy... chyba poszukam w takim razie puzzli fajniejszych; masakra - trudno nam wybrać coś, co będzie rozwijające, zmusi do skupienia... a nie spytam jej mamy co obecnie jest u małej na topie, bo jak to zrobiłam w zeszłym roku, to dostałam listę kilkunastu pozycji, z których najtańsze były od stówy wzwyż i oczywiście wszystko różowe brokatowe motylkowe wróżkowe bleeeeee...

malbrtko właśnie te puzzle drewniane chcę jeszcze Nince tuż przed świętami dokupić, bo widziałam w naszym osiedlowym sklepie i babeczka zachwalała, że się rozchodza jak świeże bułeczki i wciąż zamawia kolejne tury (u nas kosztują 12 zł);

edit. a coś takiego dla 4-latki byłoby ok? http://www.kolorowakrowa.pl/Fantacolor-Mozaika-300-szt.-p4875.php

Ostatnia edycja:
Andariel a może mała po prostu lubi takie cukierkowe rzeczy i nie ma co jej na siłę uszczęśliwiać super edukacyjną zabawką? bo ja tak myślę w kontekście mojej Juli - ona nie lubi lalek, ma ich bardzo mało i to właściwie same nietrafione prezenty - rok temu dostała od chrzestnej oryginalną lalkę barbie to leży w kącie (lalka, nie chrzestna ;-))- jeszcze Jasiek jak był mniejszy to lubił jej nogi obgryzać

A co tych układanek drewnianych to także szczerze polecam, Jasiek ma kilka (kiedyś w tesco były po 3 zł przecenione) i uwielbia, a na mikołaja mu jeszcze taką zamówiłam
Puzzle drewniane z uchwytami

Edit: a może jakąś torebeczkę z hello kitty albo barbie czy kucykiem pony? Albo inny gadżet, np zestaw do rysowania z w/w przesłodzonymi dziewczęcymi bohaterami?

Ostatnia edycja:
Magda tylko problem jest taki, że ona właśnie ma (chyba) wszystkie aktualne nowości różowo-lalkowe, bo jej mama śledzi reklamy tv i od razu mała dostaje, co zechce... na dodatek ma starsza siostrę i również po niej mnóstwo tego różowego kiczu... więc właśnie gdybym chciała dodać jej kolejną różową głupotkę, jest ryzyko, że się zdubluje...
i dlatego mam kurka taki problem:-pto już wolę wydać kasę na coś innego, niż powielać takie prezenty; ostatnio dostała lalę baby born - niby fajny pomysł na "rozbudowywanie" jej o różne dostępne na rynku gadżety, ale co z tego, skoro ona już i tak ma mnóstwo akcesoriów do niej, bo po prostu bez okazji dostawała kolejne? i tak w kółko...

andariel...a książki z ćwiczeniami??? szukanie róznic, kolorowanie, łączenie par??? Mój Jasiek mial wlasnie 3-4 lata uwielbiał takie książki... kupiłam mu 2 grube knigi... takie o - empik.com - Pszczólka Maja. Zadania dla 3-Latków - Bonsels Waldemar - 9,49 zł dla 3-latków i 4-latków :-) miał chłopak zajęcie :-) ja też se pokolorowałam :-D

a tak w ogóle to załuję, ze sie połakomiłam na ten Dzien Darmowych Dostaw bo paczki niet :-( a w niej prezenty na....dzisiaj :-(

reklama
Efe ;-) ja mam po Jasiu - ksiązeczki z tektury - za 3 złote ;-) tyle ze ja Brzechwe i Tuwima uwielbiam ;-) i niektore ksiazeczki znam na pamięć :-) sprawdza sie to jak "czytasz" przy zgaszonym swietle ;-) na zamęczenie "przeciwnika" :-D

niestety - Monika literaturę olewa sikiem prostym :-(

Do góry