reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezenty dla naszych dzieciaczków:)

reklama
zylcia:-D Ty wiesz, że jak ostatnio pisałas o zabawce, którą można ciągnąć, to pomyślałam o czymś rozciągliwym - typu miś żelki haribo... i absolutnie nie wpadłam na to, że chodzi o ciągnięcie np. za sznurek:-D fajna ta zabawka, co teraz pokazałaś:tak:

izabela - nic specjalnego - oprócz tego co już dostała, dla Ninki kupiłam torebkę na ramię z portmonetką Hello Kitty, marakasy drewniane, to grające zwierzątko co wklejałaś linka i zabawkę taką: Zabawka edukacyjna (bawiła się podobną u znajomych i strasznie była skupiona na niej);
zamówiłam tez od razu prezenty dla rodzinki (wtedy 1 XII, co dostawa free była), płytę cd dla wylosowanego chrzestnego Ninki (Siestę Kydryńskiego), jakieś jeszcze drobiazgi; tylko część z nich miała być na mikołajki, ale chyba już się powstrzymam do świąt:-pbo nic z nich jeszcze nie przyszło...
pozostało mi kupić coś siostrze, mężowi (pomysłu brak...) i wreszcie wyszukać jakiś ciekawy album na zdjęcia (może coś podpowiecie???), który chcę wypełnić zdjęciami Ninki i podarowac mamie;

edit.
a może podpowiecie coś dla dziewczynki 4-letniej? tylko raczej nie kucyki, laleczki inne różowe słodkie elfo-wróżki, bo tego ma sporo... tak do kwoty 40-50pln max?

Ostatnia edycja:
Moja Alka ładnie bawi się taką zabawką drewnianą, co się dopasowuje kształtami jakies tam zwierzątka czy inne - coś w tym stylu
ZWIERZETA Z FARMY puzzle drewniane UKLADANKA Wawa (1341626548) - Aukcje internetowe Allegro
W biedronce kupiłam za 9 zł. I to zabawka która najbardziej ją jak do tej pory pochlania.
Jest trudniejsza od tej którą pokazałam bo nie ma tam tych gałek i trudniej sie wyjmuje. No ale tam jest jej ulubiony piesek to moze dlatego....

Ja trzymam te drobiazgi na mikołaja do jutra, ale tez nie mogłam wysiedziec z nimi i chętnie dałabym jej wcześniej, bo już leżą od kilku dni w domu...

Magda - dzięki, ale ona ma już te małpki, bo jej w zeszłym roku kupowaliśmy... chyba poszukam w takim razie puzzli fajniejszych; masakra - trudno nam wybrać coś, co będzie rozwijające, zmusi do skupienia... a nie spytam jej mamy co obecnie jest u małej na topie, bo jak to zrobiłam w zeszłym roku, to dostałam listę kilkunastu pozycji, z których najtańsze były od stówy wzwyż i oczywiście wszystko różowe brokatowe motylkowe wróżkowe bleeeeee...

malbrtko właśnie te puzzle drewniane chcę jeszcze Nince tuż przed świętami dokupić, bo widziałam w naszym osiedlowym sklepie i babeczka zachwalała, że się rozchodza jak świeże bułeczki i wciąż zamawia kolejne tury (u nas kosztują 12 zł);

edit. a coś takiego dla 4-latki byłoby ok? http://www.kolorowakrowa.pl/Fantacolor-Mozaika-300-szt.-p4875.php

Ostatnia edycja:
Andariel a może mała po prostu lubi takie cukierkowe rzeczy i nie ma co jej na siłę uszczęśliwiać super edukacyjną zabawką? bo ja tak myślę w kontekście mojej Juli - ona nie lubi lalek, ma ich bardzo mało i to właściwie same nietrafione prezenty - rok temu dostała od chrzestnej oryginalną lalkę barbie to leży w kącie (lalka, nie chrzestna ;-))- jeszcze Jasiek jak był mniejszy to lubił jej nogi obgryzać

A co tych układanek drewnianych to także szczerze polecam, Jasiek ma kilka (kiedyś w tesco były po 3 zł przecenione) i uwielbia, a na mikołaja mu jeszcze taką zamówiłam
Puzzle drewniane z uchwytami

Edit: a może jakąś torebeczkę z hello kitty albo barbie czy kucykiem pony? Albo inny gadżet, np zestaw do rysowania z w/w przesłodzonymi dziewczęcymi bohaterami?

Ostatnia edycja:
Magda tylko problem jest taki, że ona właśnie ma (chyba) wszystkie aktualne nowości różowo-lalkowe, bo jej mama śledzi reklamy tv i od razu mała dostaje, co zechce... na dodatek ma starsza siostrę i również po niej mnóstwo tego różowego kiczu... więc właśnie gdybym chciała dodać jej kolejną różową głupotkę, jest ryzyko, że się zdubluje...
i dlatego mam kurka taki problem:-pto już wolę wydać kasę na coś innego, niż powielać takie prezenty; ostatnio dostała lalę baby born - niby fajny pomysł na "rozbudowywanie" jej o różne dostępne na rynku gadżety, ale co z tego, skoro ona już i tak ma mnóstwo akcesoriów do niej, bo po prostu bez okazji dostawała kolejne? i tak w kółko...

andariel...a książki z ćwiczeniami??? szukanie róznic, kolorowanie, łączenie par??? Mój Jasiek mial wlasnie 3-4 lata uwielbiał takie książki... kupiłam mu 2 grube knigi... takie o - empik.com - Pszczólka Maja. Zadania dla 3-Latków - Bonsels Waldemar - 9,49 zł dla 3-latków i 4-latków :-) miał chłopak zajęcie :-) ja też se pokolorowałam :-D

a tak w ogóle to załuję, ze sie połakomiłam na ten Dzien Darmowych Dostaw bo paczki niet :-( a w niej prezenty na....dzisiaj :-(

reklama
Efe ;-) ja mam po Jasiu - ksiązeczki z tektury - za 3 złote ;-) tyle ze ja Brzechwe i Tuwima uwielbiam ;-) i niektore ksiazeczki znam na pamięć :-) sprawdza sie to jak "czytasz" przy zgaszonym swietle ;-) na zamęczenie "przeciwnika" :-D

niestety - Monika literaturę olewa sikiem prostym :-(

Do góry