Najlepiej coś co sam będzie mógł zbudować i czym będzie mózg się pobawić. Proponuję pogooglować trochę i znaleźć wieżę badacza do zrobienia w domu tanim kosztem oraz statki kosmiczne - wcale nie jest to takie trudne do zrobienia, a ile dzieci mają przy tym zabawy! I to na długo, nie tylko na chwilę.
reklama
Jeżeli twoje dziecko lubi nową technologię to polecam aplikację Bajkotwory !
To aplkacja, gdzie dzieci tworzą własne bajki w 15 minut? Chociaż 15 minut to niewiele, to wiem, że moje dziecko nie straciło tego czasu, a wręcz przeciwnie. Aplikacja pomaga w rozwoju kreatywności pobudza rozwój intelektualny i emocje. Na stronie są opinie specjalistów. Moje dziecko odkryło w sobie talent aktora i reżysera
To aplkacja, gdzie dzieci tworzą własne bajki w 15 minut? Chociaż 15 minut to niewiele, to wiem, że moje dziecko nie straciło tego czasu, a wręcz przeciwnie. Aplikacja pomaga w rozwoju kreatywności pobudza rozwój intelektualny i emocje. Na stronie są opinie specjalistów. Moje dziecko odkryło w sobie talent aktora i reżysera
Blubalon_pl
Zaangażowana w BB
Oczywiście ze klocki lego czy te większe drewniane będą dobrym pomysłem na prezent,ale też z drugiej strony dla 6 latka można śmiało postawić na gry planszowe czy edukacyjne,z doświadczenia wiem że dzieci za nimi przepadają Kilka ciekawych propozycji znajdziecie na naszej stronie,warto tam zerknąć.
Klocki drewniane u nas są na równi z tymi plastikowymi - dzieci bawią się nimi jednocześnie. Właśnie na mikołajki kupiłam dla dzieciaków taki zestaw Klocki Sluban Army Czołg Merkava (M38-B0305) | POZOSTAŁE \ Klocki Sluban | SHARG.PL - dużo tańsze niż Lego a pasują do nich!
BajkowyPokoik_pl
Aktywna w BB
Ja moge polecić komplet pościeli z motywem ulubionej bajki,nasz synek dostał coś podobnego i to okazało sie być strzałem w 10,do tej pory pod nią śpi
AnnaJagoda
Aktywna w BB
Jestem fanką kupowania książek na wszelkie okazje, zwłaszcza dla dzieci. Ostatnio na fan page Czytam wszędzie znalazłam takie cudo: https://www.facebook.com/czytamwsze...6125888474444/925198990900460/?type=3&theater
Myślę, że sprawdzi się jako prezent dla 6-cio latka idealnie.
Myślę, że sprawdzi się jako prezent dla 6-cio latka idealnie.
Jahoda
Początkująca w BB
Idziemy niedługo z małym M na urodziny jego najlepszego kolegi z przedszkola. Jakiś czas temu naszym dzieciom wydrukowaliśmy, tzn drukarnia Graffiko wydrukowała, takie płótna ze zdjęciami, coś jak tutaj:
I Młody powiedział, że chciałby dać taki canvas obraz koledze. Na zdjęciu ma być on i kolega oczywiście. Myślicie, że możemy pozwolić sobie na taki prezent? Nie będzie to jakieś zobowiązujące, szczególnie dla rodziców chłopaka, którzy będą musieli mu to powiesić w pokoju?
I Młody powiedział, że chciałby dać taki canvas obraz koledze. Na zdjęciu ma być on i kolega oczywiście. Myślicie, że możemy pozwolić sobie na taki prezent? Nie będzie to jakieś zobowiązujące, szczególnie dla rodziców chłopaka, którzy będą musieli mu to powiesić w pokoju?
BajkowyPokoik_pl
Aktywna w BB
To też bardzo oryginalny pomysł na prezent dla dziecka,przyznam,ze nie spotkałam się wcześniej z czymś podobnym A co z kompletem pościeli w bajkowym motywie lub poduszkami? Każde dziecko byłoby z tego bardzo zadowolone
Nie wiem czy to akurat by się spodobało, ale moją chrześnicę ostatnio ucieszyły zabawki do samodzielnego szycia i klejenia Smykałka. Najpierw ode mnie dostała Podusię, a Sis niedługo później kupiła jej jeszcze Zwierzaka Królika ząbka. Była zachwycona, że potrafi szyć!
reklama
czy oby na pewno taki prezent jest bezpieczny dla dzieci, ja zawsze kupuję zabawki właśnie pod tym katem, przede wszystkim zabawka musi być bezpieczna, nawet jak kupowałam elektroniczną kostkę dice + to sprawdzałam czy gry będą bezpieczne dla dzieciaków. Bezpieczeństwo to podstawa.
Osobiście nie wydaje się mi się, aby tworzyła jakiekolwiek zagrożenie dla zdrowia, czy życia Igła jest duża, plastikowa i zaokrąglona. Pozostałe elementy, jak filc, wypełnienie i mulina do szycia są miękkie i delikatne. Nigdy w życiu bym nie kupiła jej czegoś, czym mogłaby zrobić sobie krzywdę.