reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prenatalne

reklama
Aha, czyli poczekasz jeszcze tydzien, a potem będziesz szukac na cito gdzie Cię wcisną?

Zadzwoń jutro, zawsze będzie tydzień do przodu 🤷‍♀️
Nie straszcie dziewczyny, w wiekszosci duzych miast jest pelno placowek prywatnych ktore honoruja nfz-owe skierowania na prenatalne i mozna praktycznie z dnia na dzien umowic. Tylko trzeba risercz zrobic, ktore placowki. Nawet jesli autorka mieszka na wsi, to moze podjechac do najblizszego chyba, tak ze dramatu nie bedzie, jak jest dopiero w 9tc

Może też również zadzwonić i się zapisać beż skierowania na prenatalne. Ja rak miałam, że skierowanie pokazywałam dopiero przed wizytą. Te skierowania nie są elektroniczne tylko papierowe. Podczas umawiania pytali mnie tylko o wiek ciąży z ostatniego usg.

Nie straszcie dziewczyny, w wiekszosci duzych miast jest pelno placowek prywatnych ktore honoruja nfz-owe skierowania na prenatalne i mozna praktycznie z dnia na dzien umowic. Tylko trzeba risercz zrobic, ktore placowki. Nawet jesli autorka mieszka na wsi, to moze podjechac do najblizszego chyba, tak ze dramatu nie bedzie, jak jest dopiero w 9tc

Oczywiście jak chce byle jakiego specjalistę to tak. Ja do swojego wolałam się umówić wczesniej. Widzę że obecnie ma terminy dopiero na koniec lutego (i na szybko zerknelam na tych innych polecanych i jest podobnie). Nie wiem czy Warszawa to takie małe miasto 🤷‍♀️

Oczywiście jak chce byle jakiego specjalistę to tak. Ja do swojego wolałam się umówić wczesniej. Widzę że obecnie ma terminy dopiero na koniec lutego (i na szybko zerknelam na tych innych polecanych i jest podobnie). Nie wiem czy Warszawa to takie małe miasto 🤷‍♀️
z rozmow z koleżankami mieszkającymi w wawie widzę, że tam jest trudniejszy dostęp do dobrych specjalistów niż np u mnie na Podkarpaciu.

Nie no spoko. Dziewczyna krzywe minki wstawia bo się jej pisze, że powinna mieć skierowanie, ale poczeka jeszcze tydzien, zeby je dostać.

Gdyby zrobiła risercz i powiedziala "a to spoko, tu jest termin mogę czekac" to luz.
Ale zaraz zacznie szukac, gdzie to zrobić, a potem przepadnie.

Jeszcze dodam, że z tego co kojarzę nie prowadzisz ciąży w Polsce, a termin masz na marzec 2025 - a sporo się w Polsce w czerwcu 2024 zmieniło. I widzę, że to od tego czasu jest większy problem z dostępem do naprawdę dobrego specjalisty na to USG

z rozmow z koleżankami mieszkającymi w wawie widzę, że tam jest trudniejszy dostęp do dobrych specjalistów niż np u mnie na Podkarpaciu.

Bardzo możliwe. Ja np. w takim lux med (pomijając jakość sprzętu) kojarzę tylko jednego lekarza z certyfikatem na całą Warszawę

Jeszcze dodam, że z tego co kojarzę nie prowadzisz ciąży w Polsce, a termin masz na marzec 2025 - a sporo się w Polsce w czerwcu 2024 zmieniło. I widzę, że to od tego czasu jest większy problem z dostępem do naprawdę dobrego specjalisty na to USG
To kapke zle kojarzysz, bo mieszkam i prowadze ciaze w Polsce 😂 nie mam w zwyczaju sie wypowiadac z dupy, jak o czyms nie mam pojecia. Po prostu nie overthinkuje, mam klinike, do ktorej chodze, pelno dobrych specjalistow, nigdy nie mialam problemow z terminami, takie tam 🫠

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry