W poniedziałek idę na wizytę więc się zapytam.A nie możesz po prostu zadzwonić i poprosić o skierowanie?
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Aha, czyli poczekasz jeszcze tydzien, a potem będziesz szukac na cito gdzie Cię wcisną?W poniedziałek idę na wizytę więc się zapytam.
Zadzwoń jutro, zawsze będzie tydzień do przodu

Nie straszcie dziewczyny, w wiekszosci duzych miast jest pelno placowek prywatnych ktore honoruja nfz-owe skierowania na prenatalne i mozna praktycznie z dnia na dzien umowic. Tylko trzeba risercz zrobic, ktore placowki. Nawet jesli autorka mieszka na wsi, to moze podjechac do najblizszego chyba, tak ze dramatu nie bedzie, jak jest dopiero w 9tcAha, czyli poczekasz jeszcze tydzien, a potem będziesz szukac na cito gdzie Cię wcisną?
Zadzwoń jutro, zawsze będzie tydzień do przodu![]()
Coronita
Może też również zadzwonić i się zapisać beż skierowania na prenatalne. Ja rak miałam, że skierowanie pokazywałam dopiero przed wizytą. Te skierowania nie są elektroniczne tylko papierowe. Podczas umawiania pytali mnie tylko o wiek ciąży z ostatniego usg.
olka11135
Nie straszcie dziewczyny, w wiekszosci duzych miast jest pelno placowek prywatnych ktore honoruja nfz-owe skierowania na prenatalne i mozna praktycznie z dnia na dzien umowic. Tylko trzeba risercz zrobic, ktore placowki. Nawet jesli autorka mieszka na wsi, to moze podjechac do najblizszego chyba, tak ze dramatu nie bedzie, jak jest dopiero w 9tc
Oczywiście jak chce byle jakiego specjalistę to tak. Ja do swojego wolałam się umówić wczesniej. Widzę że obecnie ma terminy dopiero na koniec lutego (i na szybko zerknelam na tych innych polecanych i jest podobnie). Nie wiem czy Warszawa to takie małe miasto

Coronita
z rozmow z koleżankami mieszkającymi w wawie widzę, że tam jest trudniejszy dostęp do dobrych specjalistów niż np u mnie na Podkarpaciu.Oczywiście jak chce byle jakiego specjalistę to tak. Ja do swojego wolałam się umówić wczesniej. Widzę że obecnie ma terminy dopiero na koniec lutego (i na szybko zerknelam na tych innych polecanych i jest podobnie). Nie wiem czy Warszawa to takie małe miasto![]()
Lady Loka
Nie no spoko. Dziewczyna krzywe minki wstawia bo się jej pisze, że powinna mieć skierowanie, ale poczeka jeszcze tydzien, zeby je dostać.Nie straszcie dziewczyny, w wiekszosci duzych miast jest pelno placowek prywatnych ktore honoruja nfz-owe skierowania na prenatalne i mozna praktycznie z dnia na dzien umowic. Tylko trzeba risercz zrobic, ktore placowki. Nawet jesli autorka mieszka na wsi, to moze podjechac do najblizszego chyba, tak ze dramatu nie bedzie, jak jest dopiero w 9tc
Gdyby zrobiła risercz i powiedziala "a to spoko, tu jest termin mogę czekac" to luz.
Ale zaraz zacznie szukac, gdzie to zrobić, a potem przepadnie.
olka11135
Nie straszcie dziewczyny, w wiekszosci duzych miast jest pelno placowek prywatnych ktore honoruja nfz-owe skierowania na prenatalne i mozna praktycznie z dnia na dzien umowic. Tylko trzeba risercz zrobic, ktore placowki. Nawet jesli autorka mieszka na wsi, to moze podjechac do najblizszego chyba, tak ze dramatu nie bedzie, jak jest dopiero w 9tc
Jeszcze dodam, że z tego co kojarzę nie prowadzisz ciąży w Polsce, a termin masz na marzec 2025 - a sporo się w Polsce w czerwcu 2024 zmieniło. I widzę, że to od tego czasu jest większy problem z dostępem do naprawdę dobrego specjalisty na to USG
z rozmow z koleżankami mieszkającymi w wawie widzę, że tam jest trudniejszy dostęp do dobrych specjalistów niż np u mnie na Podkarpaciu.
Bardzo możliwe. Ja np. w takim lux med (pomijając jakość sprzętu) kojarzę tylko jednego lekarza z certyfikatem na całą Warszawę
To kapke zle kojarzysz, bo mieszkam i prowadze ciaze w PolsceJeszcze dodam, że z tego co kojarzę nie prowadzisz ciąży w Polsce, a termin masz na marzec 2025 - a sporo się w Polsce w czerwcu 2024 zmieniło. I widzę, że to od tego czasu jest większy problem z dostępem do naprawdę dobrego specjalisty na to USG

Ostatnia edycja:
reklama