Hej, na początku kwietnia robiła badania prenatalne II trymestru, dopiero dzisiaj dostałam wynik. Wysłano mi tylko tyle, przy badaniu I trymestru zostało wyliczone ryzyko i dostałam je do wglądu. Mam wrażenie że zostałam zignorowana. Czy Wy tez dostaliście tylko wynik badania? Wcześniej wyszło mi wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego dlatego badałam też krew przy kolejnych badaniach.
reklama
Bibi89
Fanka BB :)
Ale w badaniach drugiego trymestru już się nie wylicza żadnych ryzyk. Jeśli wynik jest prawidłowy to jest ok. Badanie drugiego trymestru to tak naprawdę tylko dokładne usg. Nawet to badania które miałaś nie jest rutynowe a dodatkowePrzy pierwszym trymestrze dostałam interpretację oraz wyliczenie ryzyka na papierze, i to po 2 dniach. Teraz czekałam ponad miesiąc żebu dowiedzieć się ze wynik prawidłowy. Bez komentarza, bez wyliczeń i to dopiero po którymś telefonie z zapytaniem.
Lady Loka
Fanka BB :)
Badanie krwi nie jest standardem przy USG 2 trymestru, więc zapewne musisz się przejść z wynikami do lekarzaHej, na początku kwietnia robiła badania prenatalne II trymestru, dopiero dzisiaj dostałam wynik. Wysłano mi tylko tyle, przy badaniu I trymestru zostało wyliczone ryzyko i dostałam je do wglądu. Mam wrażenie że zostałam zignorowana. Czy Wy tez dostaliście tylko wynik badania? Wcześniej wyszło mi wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego dlatego badałam też krew przy kolejnych badaniach.
Edit. Ale jakie Ty byś z tego chciała wyliczenia i jaki komentarz lekarza?
Tylko miło jakby lekarz wyjaśnił to wcześniej, a jedyne co mi mówiono to, że lekarz nie wyliczył ryzyka dlatego nie wysłano wyniku badań i tak przy każdym telefonie z zapytaniem. Czekałam ponad miesiąc mimo tego że e wynik mieli u siebie na następny dzień. Bardziej pomocni sa użytkownicy forum niż pracownicy kliniki, myślę że nie po to płaciłam 800 zl za badania, żeby wątpliwości rozwiązywać tutaj, a nie u spacjalisty. Dziękuję za pomoc.
reklama
Podczas usg lekarz mówił, że wynik krwi pozwoli sprawdzić czy przyjmowanie acardu dało efekty i poprawiło stan łożyska.Z jedno zadanko do wyniku, na pewno by mnie uspokoiło, ponieważ przy usg podczas badania przepływów miałam bardzo słabe wyniki, mimo tego ze przyjmowała acard już od ponad 2 miesięcy.Badanie krwi nie jest standardem przy USG 2 trymestru, więc zapewne musisz się przejść z wynikami do lekarza
Edit. Ale jakie Ty byś z tego chciała wyliczenia i jaki komentarz lekarza?