reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

prenatalne na nfz

reklama
nie no nie szukaj 😅 jeśli to przed czerwcem to ogólnie na prenatalne musiałaś mieć skierowanie ze względu na wiek lub wskazania więc może wtedy skierowanie obejmowało wszystkie 3 badania.

Na każde USG miałam oddzielne papierowe skierowanie. Wstawiane w odpowiednim momencie ciąży. Dodatkowo po 2 USG miałam dodatkowo wystawione skierowanie na echo serca płodu - wszystko było ok. Dziecko nie miało i nie ma problemów z sercem (ani w sumie z niczym innym na ten moment)

Na każde USG miałam oddzielne papierowe skierowanie. Wstawiane w odpowiednim momencie ciąży. Dodatkowo po 2 USG miałam dodatkowo wystawione skierowanie na echo serca płodu - wszystko było ok. Dziecko nie miało i nie ma problemów z sercem (ani w sumie z niczym innym na ten moment)
To skierowanie na echo serca jest standardem? Moja 1 ciąża i nie wiem takich rzeczy

czyli coś inaczej bo na prenatalne jest jedno skierowanie jako na badania prenatalne. U Ciebie wygląda jakby po prostu lekarz kierował Cię na USG standardowe w każdym trymestrze do specjalisty w szpitalu 😀

czyli coś inaczej bo na prenatalne jest jedno skierowanie jako na badania prenatalne. U Ciebie wygląda jakby po prostu lekarz kierował Cię na USG standardowe w każdym trymestrze do specjalisty w szpitalu 😀
Co dowodzi, że da się trafić na dobrą opiekę na NFZ. Chyba że przeczytali kto płaci składki za @olka11135 i się podlizywali ;)

reklama
Zawsze można zadzwonić w miejsce gdzie robią prenatalne na NFZ i można od ich lekarza usyskac skierowanie. Ja tak miałam, bo lekarz, który mi wystawił pracował w medicover, a medicover nie ma podpisanej umowy z NFZ.

Skierowanie na refundowane prenatalne ja miałam jedno i obejmowało badania 1 trymestru (badania z krwi białka pappa i wolne beta hcg oraz usg) oraz badania połówkowe.

Do góry