reklama
czy to było niedopatrzenie lekarza?znam kobiety, które traciły ciąże prowadząc je prywatnie. W tym ja. Więc nie, nie wszyscy lekarze prywatni są tacy cudowni. Na nfz również są.
olka11135
Fanka BB :)
powiem Wam, że ja jestem wykończona służbą zdrowia.. parę lat temu 2 lata borykałam się z codziennym bólem głowy, mam cały segregator wizyt, badań, 6 rezonansów, niezliczona ilość wizyt u wszystkich możliwych specjalizacji, kupa czasu i pieniędzy. Do tego kilka kontuzji a w związku z nimi 7 codziennych turnusów rehabilitacji, które nic nie dały. Zdecydowałam się na prowadzenie ciąży prywatnie i tą drogą pójdę, nie mam siły, żeby wszystko robić równolegle dwa razy. Ale jak mam płacić za krew setki złotych to mnie krew zalewa (biorąc pod uwagę ile składek co miesiąc z wynagrodzenia jest pobieranych).
Ja prowadziłam ciążę w przychodni przyszpitalnej na NFZ i byłam super zadowolona
A ciąża była problematyczna z cukrzycą ciążową oraz zagrożona przedwczesnym porodem z powodu niewydolność szyjki macicy (założony pessar)
Nie no pewnie, ja nie mówię, że nie ma żadnego dobrego na nfz ani ze 100% prywatnych jest super. Niestety ja na żadnego na nfz w porządku nie trafiłam. Wybrałam sobie super niby lekarza, który miał przyjmować tak i tak. Myślałam że pójdę dwa razy prywatnie a potem przeskoczę na nfz, niestety zawiódł mnie i z dnia na dzień zmieniłam.
blanny
Ja to samo. Już druga ciążę prowadzę w poradni przy szpitalu. W poprzedniej cukrzyca ciążowa, zahamowanie wzrastania płodu, małowodzie. Wszystko w porę wyłapane i super byłam zaopiekowana.Ja prowadziłam ciążę w przychodni przyszpitalnej na NFZ i byłam super zadowolona
A ciąża była problematyczna z cukrzycą ciążową oraz zagrożona przedwczesnym porodem z powodu niewydolność szyjki macicy (założony pessar)
Teraz też mam cukrzycę ciążową i super jestem zaopiekowana, jestem bardzo zadowolona.
A mam też doświadczenie z prowadzeniem prywatnie i niestety - połowy badań nie miałam zleconych albo w złym terminie...
Karla88
Ja dwa razy robiłam prenatalne prywatnie jak nie było na NFZ teraz w 3 ciąży jest darmowe
Nie różniło się niczym od tego prywatnego dostałam tak samo opis/ zdj lekarz wszystko tłumaczył po kolei
W mojej opinii i doświadczeniu kompletnie nie opłaca się robić tego prywatnie .
Nie różniło się niczym od tego prywatnego dostałam tak samo opis/ zdj lekarz wszystko tłumaczył po kolei
W mojej opinii i doświadczeniu kompletnie nie opłaca się robić tego prywatnie .
A z kolei kumpela była na dwóch pierwszych na nfz u tej samej lekarki co na trzecich odpłatnie i na pierwszych tak jej wszystko przedstawiła, że nie jedna dziewczyna juz by chyba byla w drodze do Czech. Kazala szykować pieniadze na nifty i powiedziala ze bedzie chore. Oczywiście nie jest. Na trzecich zupełnie inne podejście.. także znowu nie ma zasady
A juz pomijając to z tego co dzisiaj patrzyłam to w tym programie biora udział placówki, które normalnie w ogole nie mają z nfztem nic wspólnego. Stąd moze taka różnica w podejściu teraz
A juz pomijając to z tego co dzisiaj patrzyłam to w tym programie biora udział placówki, które normalnie w ogole nie mają z nfztem nic wspólnego. Stąd moze taka różnica w podejściu teraz
reklama
julcia7777
Aktywna w BB
Ale skierowanie może Ci dać Twój prywatny lekarz. Nie musi być od lekarza na NFZ. Bo w ustawie nie ma sprecyzowanego. Musi być na USG wpisany Twój wiek ciążowy - taki jest wymóg. Także możesz dwa zrobić. Jedno na NFZ plus pappa a prywatnie samo USG. Wiele prywatnych gabinetów też robi prenatalne na NFZ - ja tak robilfl