Ok. Dowiedziałam się już, że w invictcie u siebie mogłabym to zrobić. Tylko jak Pani usłyszała, że 10 tydzień to kazała jak najszybciej dzwonić i rezerwować termin. A wizytę mam dopiero 22, więc nie wiem czy zdążę to ogarnąć na dwa fronty
reklama
blanny
Fanka BB :)
No musisz do swojego lekarza zadzwonic jak masz nr jak nie to do rejestracji i powiedzieć że na już natychmiast potrzebujesz skierowania. I tyle powinien Ci byl je wystawić tak, żebyś zdążyła. To jego niedopatrzenie.Ok. Dowiedziałam się już, że w invictcie u siebie mogłabym to zrobić. Tylko jak Pani usłyszała, że 10 tydzień to kazała jak najszybciej dzwonić i rezerwować termin. A wizytę mam dopiero 22, więc nie wiem czy zdążę to ogarnąć na dwa fronty
blanny
Ale Ty nie musisz wiedzieć. Przecież Ty nie masz obowiązku mieć wiedzy medycznej czy o ustawach. Ona ma obowiązek Cię poinformować o zrobieniu badań na NFZ i dać Ci skierowanie.umówiłam się po prostu do niej na te badania od razu, nic nie wspomniała o tym programie, ja też się nie wczytywałam, więc nie wiedziała, że będę chciała takie skierowanie
Lady Loka
To prowadź sobie ciążę samano to widzisz, słowa o tym nie było.
Dlatego właśnie omijam lekarzy na ile sie da.. O wszystko się musisz prosić, naczekać, nadzwonić, a na koniec i tak Ci powiedzą, że nic Ci nie jest..
Nie, lekarz nie ma obowiązku pilnowania terminów za pacjenta
Lady Loka
Ale nie musisz robić podwójnie to jest Twoja decyzja jak chcesz mieć prowadzoną ciąże. Są dobrzy specjaliści na NFZ tez.Oj nie mówię o prowadzeniu ciąży tylko robieniu wszystkiego podwójnie
reklama
a.patrycjaa
Początkująca w BB
znam kobiety, które traciły ciąże prowadząc je prywatnie. W tym ja. Więc nie, nie wszyscy lekarze prywatni są tacy cudowni. Na nfz również są.niestety trochę ich u siebie przerobiłam i żadnemu nie powierzyłabym ciąży., A teraz to już nie ma czasu na szukanie i celowanie czy będzie ok czy nie