reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

prenatalne na nfz

Ok. Dowiedziałam się już, że w invictcie u siebie mogłabym to zrobić. Tylko jak Pani usłyszała, że 10 tydzień to kazała jak najszybciej dzwonić i rezerwować termin. A wizytę mam dopiero 22, więc nie wiem czy zdążę to ogarnąć na dwa fronty

reklama
Ok. Dowiedziałam się już, że w invictcie u siebie mogłabym to zrobić. Tylko jak Pani usłyszała, że 10 tydzień to kazała jak najszybciej dzwonić i rezerwować termin. A wizytę mam dopiero 22, więc nie wiem czy zdążę to ogarnąć na dwa fronty
No musisz do swojego lekarza zadzwonic jak masz nr jak nie to do rejestracji i powiedzieć że na już natychmiast potrzebujesz skierowania. I tyle 🤷 powinien Ci byl je wystawić tak, żebyś zdążyła. To jego niedopatrzenie.

umówiłam się po prostu do niej na te badania od razu, nic nie wspomniała o tym programie, ja też się nie wczytywałam, więc nie wiedziała, że będę chciała takie skierowanie

umówiłam się po prostu do niej na te badania od razu, nic nie wspomniała o tym programie, ja też się nie wczytywałam, więc nie wiedziała, że będę chciała takie skierowanie
Ale Ty nie musisz wiedzieć. Przecież Ty nie masz obowiązku mieć wiedzy medycznej czy o ustawach. Ona ma obowiązek Cię poinformować o zrobieniu badań na NFZ i dać Ci skierowanie.

no to widzisz, słowa o tym nie było.
Dlatego właśnie omijam lekarzy na ile sie da.. O wszystko się musisz prosić, naczekać, nadzwonić, a na koniec i tak Ci powiedzą, że nic Ci nie jest..

niestety trochę ich u siebie przerobiłam i żadnemu nie powierzyłabym ciąży., A teraz to już nie ma czasu na szukanie i celowanie czy będzie ok czy nie

Ostatnia edycja:
reklama
niestety trochę ich u siebie przerobiłam i żadnemu nie powierzyłabym ciąży., A teraz to już nie ma czasu na szukanie i celowanie czy będzie ok czy nie
znam kobiety, które traciły ciąże prowadząc je prywatnie. W tym ja. Więc nie, nie wszyscy lekarze prywatni są tacy cudowni. Na nfz również są.

Do góry