reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Premia za staż pracy na l4 w ciąży?

Aleksandra2296

Aktywna w BB
Hej. Jestem w 32 tc. W tym miesiącu mija 5 lat odkąd pracuje na moim zakładzie (a raczej pracowałam bo od czerwca jestem na l4) Co 5 lat, mój zakład daje premie osobą za staż pracy. Czy przysługuje mi ta premia jeżeli jestem tyle czasu na l4? Wydaje mi się że powinna bo ciągle jestem zatrudniona w tej firmie, umowa o pracę na czas nieokreślony. Jak uważacie? Miała któraś tak? 🤔

reklama
Hej. Jestem w 32 tc. W tym miesiącu mija 5 lat odkąd pracuje na moim zakładzie (a raczej pracowałam bo od czerwca jestem na l4) Co 5 lat, mój zakład daje premie osobą za staż pracy. Czy przysługuje mi ta premia jeżeli jestem tyle czasu na l4? Wydaje mi się że powinna bo ciągle jestem zatrudniona w tej firmie, umowa o pracę na czas nieokreślony. Jak uważacie? Miała któraś tak? 🤔
Google nie gryzie. Jeśli ciągle jesteś zatrudniona to staż pracy się normlanie nalicza i tym samym nagroda ci przysługuje.

To zależy od wewnętrznego regulaminu firmy, google nic Ci nie powiedzą. U mnie kiedyś staż pracy do nagród jubileuszowych liczył się ciągiem łącznie ze zwolnieniami. Później zmienili regulamin i już teraz dłuższe L4 czy np. urlop macierzyński się nie wlicza do stażu pracy. I tak ja np. jestem zatrudniona od 2008 a dopiero w tym roku odebrałam 10-łatkę 🤷🏻‍♀️
Musisz zapytać u siebie w kadrach jak oni liczą.

To Zalezy od zapisku w umowie badz regulaminie przyznawania takich premii czy premia nalezy sie tez bez względu na to czy jestes na zwolnieniu czy nie.
Najlepiej zapytac w kadrach :)

To zależy od wewnętrznego regulaminu firmy, google nic Ci nie powiedzą. U mnie kiedyś staż pracy do nagród jubileuszowych liczył się ciągiem łącznie ze zwolnieniami. Później zmienili regulamin i już teraz dłuższe L4 czy np. urlop macierzyński się nie wlicza do stażu pracy. I tak ja np. jestem zatrudniona od 2008 a dopiero w tym roku odebrałam 10-łatkę 🤷🏻‍♀️
Musisz zapytać u siebie w kadrach jak oni liczą.
Oczywiście ze wlicza prawnie. Jestes na l4 czy macierzyńskim staz pracy sie nalicza. Firmie moze chodzic o ciaglosc pracy ze np. przez jakiś okres sie nie pracowało bo bylo na macierzyńskim i wtedy dla nich ten staz sie nie nalicza. Chociaż jak dla mnie to normalne, że taka osoba nie dostanie premi.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry