moniSkaBe
Fanka BB :)
hehe.. a u mnie ani na bony, ani na premie sie nie zapowiada.
Ani z mojej ani z Karola strony. Heh
Ani z mojej ani z Karola strony. Heh
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam pytanie. Jesli w trakcie zwolnienia lekarskiego będąc w ciązy pracodawca zamknie miejsce pracy to co wtedy ..... Był ktos w podobnej sytuacji ?
Słuchajcie jaki absurd....
Dostała dzis wezwanie do sądu z racji wykonywania zawodu jako świadek...abstrahując od tego że jak wezwania przychodziły do zakładu pracy to odpisywano że jestem na długo trwałym zwolnieniu to przesłali w miejsce zamieszkania...
czy wiecie że nawet w momencie zaawansowanej ciąży , żeby nie stawiać się na rozprawę to nie wystarczy zaświadczenie od lekarza prowadzącego ciąże i zwolnienie tylko trzeba dodatkowo przeprowadzić badania u lekarza sądowego ( biegłego ), oczywiście na wizyte trzeba pojechać do większego miasta... w niektórych przypadkach płaci się za wystawienie opinii...dodatkowo trzeba wystąpić pisemnie do sądu o możliwość przesłuchania w miejscu zamieszkania.....kurde to jakaś paranoja... stawedziałam że pojade 60 km na rozprawę popatrzę na gębę gnoja i chyba będzie prościej....UŁATWIENIA DLA CIĘŻARNYCH
Jesli przeszłas na pełny wymiar to powinnaś dostawac srednia jak za cały etat.Ja mam pytanie o macierzyński?
Słyszałam, że to jest średnia zarobków z 12 miesięcy. Dopiero od września jestem na całym etacie, wcześniej byłam zatrudniona na 1/2 etatu- to mi średnią z tego wyliczą???
Do kiedy można brać L4? Słyszałam, że po terminie porodu już trzeba przejść na macierzyński, nie wiem, czy to prawda