mag niestety jak juz ktoś wspomniał nie bedziesz dostawac żadnych świadczen.Umowa o staż nie jest umową o pracę a jedynie taka umowa daję podstawe do przedłuzenia umowy do dnia porodu.W Twoim wypadku możesz byc na l-4 do dnia wygaśniecia umowy o staż i bedziesz otrzymywać taką kwotę jakąś bys otrzymywała odbywając normalnie staż czyli bedziesz dostawać to stypendium stazowe.Później Twoja umowa wygasnie.I zus nie bedzie placil Tobie zadnych swiadceń.Bedziesz tez musiała pomyslec o ubezpieczeniu albo daelj zostać zarejstrowaną jako bezrobotna.
masz tutajwypowiedzi z neta:
Pozwoliłem sobie zadzwonić do UP, z zapytaniem jakie przysługują mi prawa, na wypadek gdybym w ostatnim tygodniu stażu "ciężko zachorował". Pani na informacji wyjaśniła mi, że na stażu jestem nadal bezrobotnym i taki posiadam właśnie status. Oznaca to, że do końca stażu będą mi wypłacane pieniążki "stypendium stażowe", a po jego zakończeniu już nie. To czy w czasie zakończenia stażu jestem "chory" czy nie, nie zmienia mojego statusu jako bezrobotnego. Zatem beznadzieja.
A co do wysokości l-4 to ja mam umowe o pracę na cały etat w wysokosci 1442 brutto więc na l-4 bede dostawać cała kwotę netto ponad 1000 zł.