reklama
traschka
Mama Marysi
Justynka możesz wziąć dodatkowe 2 tygodnie. Tu nie chodzi o to, czy rodzisz pierwsze czy drugie dziecko. W tym roku 3 tygodnie są jeśli rodzisz bliźniaki Za rok wszystko przyrasta o 1 tydzień i na jdno dziecko będziesz miała 3 tygodnie, a na bliźniaki 4 itd.
justynka1
Mamusia Antoniusia
no to w końcu państwo się postarało;-) trzeba to w zusie załatwiać czy jak?
a co do 1-szego czy 2-go dziecka,to jest tak,że na pierwsze dziecko masz ileś tyg a nadrugie masz troszkę więcej normalnego macierzyńskiego musiałabym sprawdzić w kodeksie
a co do 1-szego czy 2-go dziecka,to jest tak,że na pierwsze dziecko masz ileś tyg a nadrugie masz troszkę więcej normalnego macierzyńskiego musiałabym sprawdzić w kodeksie
traschka
Mama Marysi
Urlop macierzyński 2010
Justynko myślę, że tu jest wszystko wyjaśnione dokłądniej niż ja ja bym próbowała
Justynko myślę, że tu jest wszystko wyjaśnione dokłądniej niż ja ja bym próbowała
forever_young
Niemłoda mama Młodej
U nas też niby gonią, ale od zawsze ja jestem znana z tego, że się nie daję :-) 1,5 miesiąca temu też gonili więc się musiałam przyznać, żeby dostać zgodę na późniejsze wykorzystanie - z tym nie było żadnego problemu.ale ci fajnie że masz zaległy urlop u nas chocby nie wiem co trzeba do marca wybrać i nie ma że boli...
takze tylko jeden urlop bede miec ten za 2011 rok, bo za 2010 cały poszedł na ślub i zajęcia na studiach :-)
yyy justynka to raczej jest tak, że 20 tyg. urlop macierzyński podstawowy + 2 tyg. dodatkowy - nie jest obowiązkowy lub mozesz go np. przekazać na rzecz tatusia, ale jak weźmiesz całość to masz 22 tyg. Tak ja to rozumiem i taką mam wiedzę, jak się mylę i błądzę to proszę żeby ktoś mnie poprawił:-) dziękować
2) 18 tygodni przy każdym następnym porodzie,( czyli w moim przypadku )+ 2 tyg
traschka
Mama Marysi
yyy justynka to raczej jest tak, że 20 tyg. urlop macierzyński podstawowy + 2 tyg. dodatkowy - nie jest obowiązkowy lub mozesz go np. przekazać na rzecz tatusia, ale jak weźmiesz całość to masz 22 tyg. Tak ja to rozumiem i taką mam wiedzę, jak się mylę i błądzę to proszę żeby ktoś mnie poprawił
Setana ja też rozumiem to tak, że będę miała 22 tygodnie w sumie... tak zrozumiałam, że jest 20 podstawy + 2 dodatkowego. Mam nadzieję, że tak jest bo to u mnie sporo by zmieniło...
reklama