reklama
Rozwiązanie
Zatoki leczyłam jakiś rok temu , było ok i znowu wróciło , na razie nic z tym nie robię ,skoro i tak wraca , a helicobkter to chyba tak samo jak paciorkowiec , nie da się wyleczyć eh , wykupiłam dziś ten antybiotyk (3,20) ale chyba nie będę brać ,po co się faszerować ,skoro i tak przy porodzie dostanę
Anusiak1990
Fanka BB :)
Dostaniesz antybiotyk podczas porodu i dziecko najprawdopodobniej też nic się nie martw
reklama
Ja w pierwszej ciąży miałam. Podczas porodu 2 razy dostałam antybiotyk w kroplówce i tyle. Córka zdrowaWitam
Dziewczyny czy którejś z Was wyszedł pozytywny test na paciorkowca (GBS)??
Bo ja panikuje ,wydaję mi się że mój wynik jest pozytywny i boję się jak to będzie z dzieckiem ? będzie chore ??
Proszę o radę
Moja ginekolog mi powiedziała, że w ciąży się tego nie leczy, bo to i tak może powrócić, i po prostu podczas porodu dostaje się antybiotyk. Gin znajomej, która jest w ciąży, mówi to samo. Może podpytaj jeszcze innego ginekologa lub położną, jeśli masz taką możliwość. Ja zadzwoniłam też do szpitala, w którym chce rodzić, rozmawiałam tam z dwiema położonymi i mówiły to samo. Teraz kazały się tym totalnie nie przejmować, tylko podczas porodu koniecznie o tym powiedzieć i mieć ze sobą oryginalny wynik tego badania.Dziękuję za odpowiedzi ,ale to co radzicie nie brać teraz tego antybiotyku ? mój gina kazał dziś po recepte przyjechać
Ja uważam podobnie jak dziewczyny. Nawet jak teraz przeleczysz się antybiotykiem, to możesz to i tak złapać przed porodem raz jeszcze. W ogóle dosyć wcześnie miałaś zlecone to badanie. Po twoim pasku wnioskuję, że jesteś około 30 tygodnia, a z reguły to badanie lekarze zlecają po 34 czy nawet 36 tygodniu, z uwagi na to, że właśnie im bliżej porodu tym lepiej.
N
Natuś_ka
Gość
bie ma sensu, do porodu dużo czasu, tak naprawdę gdybyś wzięła leki nawet tydzien przed to i tak paciorkowce mogą pojawić sie spowrotem w odbytnicy i zarazić dziecko, dlatego ważne by dostać w czasie porodu. Antybiotyk zabija tez te dobre bakterie, po co teraz sie wyjalowic tym bardziej kiedy w ciąży jest organizm dosyć podatny na różne infekcje.Tak jestem w 29 tyg ,wiem że wcześniej też właśnie czytam ,że od 34 się zaleca , no ale już wiem że mam , i dlatego pytam dziś jadę do gina bo kazał po receptę przyjechać , i zastanawiam się czy jest sens to leczyć
Fado123
Fanka BB :)
No właśnie wróciłam od gina mam receptę na Amotaks , lekarz powiedział mi że jest 50% szans więc dla mnie jest to zupełnie bez sensu , ale z drugiej strony czytałam ,że działa również na zapalenie zatok i helicobakter ,a i jedno i drugie mam i myślę że może chociaż na to pomoże ? i jestem w kropce dopiero jutro pójdę jak coś kupić ,i teraz siedzę i myślębie ma sensu, do porodu dużo czasu, tak naprawdę gdybyś wzięła leki nawet tydzien przed to i tak paciorkowce mogą pojawić sie spowrotem w odbytnicy i zarazić dziecko, dlatego ważne by dostać w czasie porodu. Antybiotyk zabija tez te dobre bakterie, po co teraz sie wyjalowic tym bardziej kiedy w ciąży jest organizm dosyć podatny na różne infekcje.
reklama
N
Natuś_ka
Gość
Ten lekarz pobierał Ci na gbs wogóle próbkę? Bo skoro mówi ze jest 50% szans to tak jak każdy.... Skoro masz zapalenie zatok to powinien raczej Ci to leczyć rodzinny, nie ginekolog. Nie rozumie takiego brania antybiotyku a moze na to, a moze na tamto. Gbs dodatni antybiotyk przy porodzie w kroplowce, inne choroby do odpowiedniego lekarza po dany lek, dawkowanie, kontrole, to tak według mnie powinno wyglądać.No właśnie wróciłam od gina mam receptę na Amotaks , lekarz powiedział mi że jest 50% szans więc dla mnie jest to zupełnie bez sensu , ale z drugiej strony czytałam ,że działa również na zapalenie zatok i helicobakter ,a i jedno i drugie mam i myślę że może chociaż na to pomoże ? i jestem w kropce dopiero jutro pójdę jak coś kupić ,i teraz siedzę i myślę