reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pozytywny i negatywny wynik testu ciążowego

A więc wczoraj wieczorem test clearblue (czułość 20 albo 25) wyszedł pozytywny, znowu z bardzo bladą kreską. Dziś rano test Pink (czułość 10) negatywny. Szyjka dalej się podnosi i wciąż jest zamknięta.
Już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć 🤷‍♀️
Moze zrób bete bedziesz miec pewność 100%

reklama
A więc wczoraj wieczorem test clearblue (czułość 20 albo 25) wyszedł pozytywny, znowu z bardzo bladą kreską. Dziś rano test Pink (czułość 10) negatywny. Szyjka dalej się podnosi i wciąż jest zamknięta.
Już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć 🤷‍♀️
u mnie też pink test w ogóle nie pokazywał drugiej kreski, gdzie inne testy pokazywały czerwone. ja używałam z Rossmann, facelle strumieniowe. ale tak jak dziewczyny mówią, zrób betę, bo bez sensu wydawać kasę na testy.

Ponieważ stres mnie zjada zadzwoniłam do labolatorium w szpitalu. Po długiej rozmowie Pani zgodziła się pobrać mi krew już dziś. Za 2h Będę miała wyniki 🤞

Niestety wynik negatywny. Wychodzi na to że jestem tak pechową osoba że trafiłam na 2 fałszywie pozytywne testy ciążowe 🤷‍♀️

Możliwe też, że to była ciąża biochemiczna. To się naprawdę często zdarza. I mówią, że w kolejnym cyklu jest łatwiej zajść w ciążę :)

Powiem Wam, że okres spóźnił mi się raz w życiu - jak zaszłam w pierwszą ciążę 5 lat temu. Od półtora roku staramy się o drugie dziecko i w tym miesiącu na prawdę myślałam że się udało. 4 dni okres się spóźnia, szyjka wysoko i zakmnieta a tu nic 😥

reklama
Jaka była wartość bety? Ten ból w 22dc to mogła być przesunięta owulacja. Jeśli kochaliście się i w tym czasie ciąża może być, tylko dużo młodsza i nawet beta z krwi jeszcze jej nie wyłapała. Tak tylko gdybam

Do góry