reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poznajmy się:):):):)

dotinka to tak jak ja, też planuje na nowym. Mimo, że nasłuchałam się różnych opinii (nie zawsze dobrych), ale nie specjalnie sie tym przejmuje. Ja jestem dobrej myśli i liczę na to że będzie dobrze, ponieważ ciąża przebiega książkowo, z dzidzia też jest wszystko ok. Jutro zaczynam 32 tydzień:-), ale pewnie jak większość kobiet już się nie mogę doczekać końca i tego kiedy w końcu zobaczę moją kruszynkę.

reklama
rosalba1 ile kobiet tyle opinii o szpitalu, wszystko zalezy na jaką zmiane trafisz
moja ciąża też była książkowa do zeszłego tygodnia, kiedy dostałam nakaz leżenia
mam jednak pozowlenie na szkołe rodzenia ale bez ćwiczeń - zaczynam w poniedziałek, a Ty chodzisz do szkoły?

dotinka 2 tyg temu miałam się zapisać do szkoły przy szpitalu, choć nie wiem wydaje mi się że trochę późno. Mąż w delegacji, a dobrze gdyby chodził ze mną, po za tym mam takiego strasznego "lenia", że pewnie gdyby nie pies, który domaga się spacerów to przesiedziałabym do końca ciąży w domu. I jeszcze te upały, dopiero sie zaczęły, a już mam ich dość. Więc zrezygnowałam z tego pomysłu.

rosalba1 ja zaczynam w poniedziałek, bez lubego, on niestety musi być w łodzi, tylko że ja z kolei mam lenistwa dość, może dlatego że zostałam do niego troche zmuszona, więc to będzie jedyna moja rozrywka ;)

Dotinka Rosalba na pogaduchy zapraszam na wątek ogólny.
Poznajmy się służy do napisania kilku słów o sobie, luźniejsze pogaduchy wątek obok.

Witaj Świeżabydgoszczanko zarówno Ania jak i ja przymierzamy się do Biziela. W Bydgoszczy obecnie to lepszy szpital lepsi lekarze i czyściutkie sale po remoncie.

Z pytaniami ogólnymi zapraszam na wątek ogólny

dotinka ale jak teraz nie odpoczniesz to kiedy? Ja pracowałam na wysokich obrotach do końca 6 miesiąca, choć z samopoczuciem różnie bywało.Ale nie ma ludzi nie zastąpionych, kiedyś trzeba powiedzieć dość. A teraz odpoczywam w domku i powolutku przygotowuję wszystko co niezbędne dla maleństwa:-)

reklama
hej, jestem nowa na tym forum, mam nadzieje na mile przyjecie, juz jakis czas temu sie zarejestrowalam, ale dotad jakos tak wyszlo, ze nie pisalam, obecnie jestem w 29 tygodniu ciazy, ostatni okres mialam 20 listopada, a termin porodu mam na 27 sierpnia, na poczatku moja ciaza przebiegala dosc dobrze, nawet nie wymiotowalam, niestety pozniej zaczely sie problemy, czeste bole i okazlao zie ze szyjka macicy sie zmienia, dostalam leki rozkurczowe i tak do 22 tygonia (do tego tygodnia mowi sie o poronieniu) bralam je 3-4 razy dziennie, teraz biore je rzadziej, wtedy kiedy boli, ale najczescie i tak codziennie, moja Dzidzia na ostatnim usg lezala poprzecznie i lekarz mowil cos o cesarce, ale moze to i lepiej bo ja sie strasznie boje bolu- pierwsza ciaza, nastepne usg bede miala robione 18 czerwca, no i moze jeszcze napisze, ze mam 22 lata mieszkam w satrogardzie Gdańskim i jestem Mezatka, aaa i moja Dzdidzia to chyba bedzie dziewczynka- nie wiem na 100% bo bylo widac od tylu

Do góry