reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poznajmy się!!!!! - napisz kilka słów o sobie na dobry początek:)

Mam na imię Gosia i mieszkam w małej miejscowości w łódzkiem. Mam 7-latka, który idzie od września do szkoły. Termin mam na 17-ego.

reklama
Witam Drogie Mamusie,
Również i ja do Was dołączam :) Mam na imię Karolina, termin mam na 14 lutego. Jestem mamą prawie półtorarocznej córeczki, która właśnie obok mnie siedzi na kanapie i podgląda co robię :) Cieszę się bardzo że takie fora istnieją, ponieważ to ogromne wsparcie oraz wiele informacji :)
Pozdrawiam

To i ja się dopiszę :)
Mam na imię Kasia, mieszkam w Białymstoku, jestem w 17 tyg. ciąży termin mam na 3 lutego a dzisiaj dowiedziałam się że będziemy mieli chłopca

Witam, dołączę i ja:)

Mam na imię Marta, mam 27 lat i mieszkam we Wrocławiu. Kilka miesięcy temu zdecydowaliśmy z chłopakiem (obecnie narzeczonym), że najwyższy czas na powiększenie naszej 3 osobowej rodziny (nas dwoje plus kotka Celina) no i udało się. 9 października bierzemy ślub a 17 lutego ma się urodzić nasze maleństwo. Nie znamy jeszcze jego płci gdyż strasznie wierci się w czasie USG i nic nie widać:) kolejne podejście 27 września, może wtedy da się troszkę podejrzeć.

Pozdrawiam wszystkie LUTOWE MAMUSIE:)

Witaj Poziomkowa,

jako Wrocławianka od dobrych kilku lat gratuluję przyjazdu do tak pięknego miasta. Ja również pochodzę ze Śląska (okolice Rybnika), we Wrocławiu mieszkam już 8 lat. Jeżeli będziesz potrzebowała jakiś info dotyczący Wrocka (szeroko rozumianych, także związanych z dzidzią) pisz, chętnie pomogę.

dzięki marta, od razu lepiej człowiekowi na serduchu, wrocław znam tyle o ile ( wiem jak trafić do domu, do przedszkola, do pracy i do galerii dominikanskiej :D ), szukam lekarza obecnie, jeszcze sie nie zdecydowałam, ale bardzo chętnie wsparłabym się Twoją radą :)

swoją drogą, gratuluję najbliższego zamążpójścia no i maleństwa i witam w naszym powiekszającym się gronie :)

Dziękuję Poziomkowa:)

co do lekarza to zależy jakiej specjalizacji szukasz. Jeżeli ginekologa-położnika to polecam dr Żurawskiego, przyjmuje w Dolmedzie na ul. Legnickiej. Co prawda tylko prywatnie ale nie są to jakieś duże kwoty. A facet jest bardzo kompetentny, miły, odpowiada na wszystkie pytania. Jak są jakieś problemy czy coś nagłego można nawet zadzwonić do gabinetu i zapytać się, albo przyjść na wizytę w tym samym dniu.

Jeżeli szukasz jakiegoś lekarza rodzinnego to nie za bardzo się orientuję bo chodzę do lekarza wykupionego przez pracodawcę (Promedis). Ale mój narzeczony zapisał się do Dolmedu także i jest zadowolony. Ja pewnie też się tam zapiszę bo mam bardzo blisko i tak na wszelki wypadek się przyda.

Nad pediatrą się jeszcze nie zastanawiałam:)

Witam:)
Mam na imię Ania mam 25 lat. Jestem mężatką od ponad dwóch lat i jestem w 17 tygoniu ciąży bliźniaczej. Mieszkam w Olsztynie. Obecnie jestem już na zwolnieniu.Pozdrawiam wszystkie mamy:)

Poziomeczko co do wrocławia ja tez duzo moge ci pomoc co do specjalisty ginekologa - połoznika to ja sobie bardzo chwale doktora Bielickiego przyjmuje w Coframedzie na Kluczborskiej mily , zawsze wszystko wytlumaczy no i naprawde dbaja w tej przychodni o pacjentki wizyty sa z dnia na dzien rzadko kiedy trzeba bylo by czekac ale to prywatne wizyty a co do wizyt na kase chorych to Doktor Bodniak przyjmuje na Kaminskiego w szpitalu tez bardzo dobry. Szwagierka miala ciaze prowadzana przez niego i jest bardzo zadowolona jak bys miala ochote udac sie do ktoregos z nich mam numeru z mila checia sie podziele a co innych pytan z mila checia ci pomoge tylko pytaj

reklama
To grono wrocławianek jest już znaczne:-D, ciekawe czy będziemy mialy kiedyś możliwość spotkania się.
Co do lekarzy, to ja moge polecić dr Bloka (prywatnie na Miarki, na nfz w Aavicie na Racławickiej) i jego żonę w Aavicie.
Do dr Bodniaka chodziłam w pierwszej ciąży, może i miły, ale nie zlecił mi badań na tokso, mimo że mam kontakt z kotami i własne 2, nie zlecił mi badań też na przeciwciała gr krwii, no i słyszałam od osoby, która pracuje w przychodni, w której on pracuje, że teraz idzie bardziej na masówke. Mi nawet nie wspomniał, że pracuje na Kamieńskiego:baffled:

Do góry