reklama
Kasiak90
Zaciekawiona BB
Regularne posiłki, picie wody, ograniczenie węglowodanów prostych, ruch, mniej stresu powinny pomócWitam, proszę o pomoc. Jestem na początku ciąży. Trochę sobie pozwalałam przed ciaza ze słodyczami. Wynik otrzymałam 99. Powiedzcie proszę czy bez jedzenia słodyczy da się to zbic pomijając restrykcyjna dietę?
Mnie najpierw skierowali na krzywa cukrowa przy wyniku 96. Krzywa wyszla w normach a cukrzycy nie stwierdzono.Witam, proszę o pomoc. Jestem na początku ciąży. Trochę sobie pozwalałam przed ciaza ze słodyczami. Wynik otrzymałam 99. Powiedzcie proszę czy bez jedzenia słodyczy da się to zbic pomijając restrykcyjna dietę?
Ogólnie większość lekarzy przy wyniku 92 i więcej na czczo kieruje od razu do diabetologa.
By ostatecznie wykluczyć cukrzycę ciążową glukozę sprawdza się wówczas codziennie poziom glukozy glukometrem.
Przy wyniku 92 więcej często już nawet nie jest wykonywana krzywa, bo za mocno obciąża organizm.
By ostatecznie wykluczyć cukrzycę ciążową glukozę sprawdza się wówczas codziennie poziom glukozy glukometrem.
Przy wyniku 92 więcej często już nawet nie jest wykonywana krzywa, bo za mocno obciąża organizm.
reklama
A to pierwsze slysze, mi diabetolog napisal dokladnie tak : "Żeby rozpoznać cukrzycę ciążową w pierwszym trymestrze potrzebny jest DWUKROTNIE cukier na czczo 92 lub więcej. Pani miała raz. To zamyka diagnostykę do 24-28 tygodnia , gdzie należy powtórzyć krzywą obciążenia. Gdyby, z jakiegoś powodu, robiła Pani glukozę na czczo w 2 lub 3 trymestrze i jednokrotnie wynosiłaby ona >= 92, wtedy też należy rozpoznać cukrzycę."