Dzieki dziewczyny! Właśnie przeglądałam notatki z porodu Sammiego i mam tam certyfikat ze miał ta szczepionkę BCG dzień po urodzeniu w lewe ramie. Ale pamietam tez ze znajoma rodzila w innej czesci Londynu i tam nie dawali tej szczepionki,moze to zalezy od szpitala? Ciekawe jak to bylo u Pinki i Agnes?? Zapytam tez swojej położnej przy najbliższej wizycie
reklama
moje dzieciaczki też po urodzeniu dostały tylko witaminę K, pierwsze szczepienie dopiero w 2 miesiącu, a co to w ogóle to BCG, bo ja to jakaś niedoinformowana jestem
A tak poza tym to jak to jest z child tax credit, jeżeli mam na córcie, to wystarczy, ze do nich zadzwonie i poinformuję o drugim dziecku czy trzeba wypełniać te formularze?
A tak poza tym to jak to jest z child tax credit, jeżeli mam na córcie, to wystarczy, ze do nich zadzwonie i poinformuję o drugim dziecku czy trzeba wypełniać te formularze?
buziaczek1
Fanka BB :)
ja juz wyrazilam zgode na takie szczepionki:
na vit K
na BCG
jak mnie pytali do planu porodu
na vit K
na BCG
jak mnie pytali do planu porodu
aurii
Zaciekawiona BB
Agnes2606 sorki ze ja Tobie odpowiem ale tez nie dawno urodzilam i wystarczylo ze sie do nich zadzwoni i po informuje ze urodzilas i podasz im wszystkie dane maluszka i czekalam na odpowiedz ok miesiaca i nadplacili od dnia urodzenia dziecka.Pozdrawiam
buziaczek1
BCG agnes to jest zastrzyk jesli jest ryzyko wystapienia u dziecka tuberkulozy
Musze się Wam poskarżyć ze moja położna chyba jakaś nie teges jest Żadnego planu porodu jeszcze z nią nie przerabiałam i właśnie nic nie wspominała o wit.K lub szczepionkach ale zapytam ja następnym razem.Poza tym to widzę ze polozne do Was przychodza a ja za kazdym razem sama do niej musze isc.Aaaaa i jeszcze ostatnim razem sie przyjrzałam ze ona nie ubrała nawet rękawiczek jak mi pobierała krew.
buziaczek1
wierka mi moja polozna nigdy krwi nie pobierala...zawsze do szpitala musialam sobie jezdzic...ostatni raz mialam krew pobierana w szpitalu w 34 tyg jak plamienie mialam...na antyciala itp a teraz w poniedzialek pierwszy raz przyjdzie do mnie polozna do domu bo mnie spojenie cos nawala i nie moge chodzic prawie i sama ja poprosilam zeby do mnie przyszla bo ja doniej do osrodka nie doczlapie bo mam z mile do osrodka... a jeszcze wrocic trzeba...
cambria
Mama Karolka 2010
Nasz synek również dostał tylko witam K zaraz po porodze,pytali się czy chcemy a po dwóch miesiącach miał szczepionkę,w 6 dniu życia miał blood spot test i to wszystko,witam D nie kazali podawać tak jak w PL :-( ale ja karmię mm więc tam jest!
reklama
witam dziewczyny
jakies przeterminowane marcowki z okolic Newcastle?
ja juz 3 dni po terminie i chcialabym kilka informacji o wywolywaniu itp
pozdrawiam
jakies przeterminowane marcowki z okolic Newcastle?
ja juz 3 dni po terminie i chcialabym kilka informacji o wywolywaniu itp
pozdrawiam
Podziel się: