reklama
buziaczek1
Fanka BB :)
a ja sie tylko pochwale poki mam minutke ze nam rezydenture przyznali tymczasowa hihi 3 miesiace nam trzymali papiery ale dostalismy w koncu legitymacje piekne i niebieskie
buziaczek1
no tak bez tego to nie da sie chyba pracowac tylko zalezalo nam na rezydenturze tej 5cio letniej narazie zeby sie nie musiec non stop rejestrowac bo jesli nie masz rezydentury albo tymczasowej albo stalej to kazda zmiane ciagle im trzeba zglaszac a to nie specjalnie wygodne... tylko nie wiem czy musze im zglosic ze nam sie dziecko urdzilo???
buziaczek nie wiem jak to jest z ta rejestracja. Mój m jak był self employed to się nie rejestrował w WRS i te lata ma zaliczone do rezydentury a resztę już nie i musimy dopiero go zarejestrować i od nowa składać podanie o rezydenta bo jak narazie to nawet nie mamy tymczasowej
buziaczek1
w sumie to nigdy zadne z nas nie bylo self employed my zawszze dla kogos pracowalismy i to trzeba bylo miec a tymczasowa to dobrowolna jest tylko w wrs trzeba byc bo inaczej to niby sie tu jest pracujacym nielegalnie czy tam cos takiego...
a dziecko do wrs trzeba rejestrowac??
a dziecko do wrs trzeba rejestrowac??
buziaczek1
a wsumie to masz racje przeciez to WORKERS;P ale ja glupia jestem jak dorosnie to sam sie zarejestruje hihi dzieki
pandorka
Luty 2010 / Kwiecień 2011
Tosia urodziła się 28/03/11 przez CC o 12.40 waga 2720g
reklama
Podziel się: