reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poza granicami kraju- czyli Marcjanki tu i tam :)

reklama
a ja sie tylko pochwale poki mam minutke ze nam rezydenture przyznali tymczasowa hihi 3 miesiace nam trzymali papiery ale dostalismy w koncu legitymacje piekne i niebieskie:)

no to gratulacje buziaczek well done!! mam pytanie(może głupie;) ale czy jesteście zarejestrowani w WRS??

no tak bez tego to nie da sie chyba pracowac :) tylko zalezalo nam na rezydenturze tej 5cio letniej narazie zeby sie nie musiec non stop rejestrowac bo jesli nie masz rezydentury albo tymczasowej albo stalej to kazda zmiane ciagle im trzeba zglaszac a to nie specjalnie wygodne... tylko nie wiem czy musze im zglosic ze nam sie dziecko urdzilo???

buziaczek nie wiem jak to jest z ta rejestracja. Mój m jak był self employed to się nie rejestrował w WRS i te lata ma zaliczone do rezydentury a resztę już nie i musimy dopiero go zarejestrować i od nowa składać podanie o rezydenta bo jak narazie to nawet nie mamy tymczasowej

w sumie to nigdy zadne z nas nie bylo self employed my zawszze dla kogos pracowalismy i to trzeba bylo miec a tymczasowa to dobrowolna jest tylko w wrs trzeba byc bo inaczej to niby sie tu jest pracujacym nielegalnie czy tam cos takiego...:eek:
a dziecko do wrs trzeba rejestrowac??

reklama
Do góry