reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poza granicami kraju- czyli Marcjanki tu i tam :)

reklama
masala wlasnie zauwazylam ze masz taki sam malzenski suwaczek jak ja:) co odgapiasz:-D;-)a tak na serio to ja na 190 £ zlozylam 2 tyg temu i nadal nic. ana co nie dostaniesz? wtc to malo strasznie trzeba zarabiac i nas nie lapie do 16tys mozna miec tylko razem
a o ten ssmg to mozna sie starac juz teraz nie trzeba czekac do narodzin??? wlasnie doczytalam ze trzeba miec child benefit najpierw a ja jeszcze nie mam zadnych zasilkow wiec nici

Ostatnia edycja:
To Ty odgapiasz, ja mam starszy:p
Mozna sie strac o to na 11 tygodni przed porodem do 3 miesiecy po narodzinach, ale jak nie dostajesz benefitow innych to ten tez ci nie przysluguje. Ja tak wymyslilam, ze teraz zloze na WTC mimo, ze go nie dostane to bede mnie mieli juz w systemie po narodzinach zadzwonie i wtedy powinnam dostac, bo i pensja mniejsza, ze wzgledu na macierzynski i to, ze nowy czlonek rodziny wiec pewnie i ta kwota wyjsciowa sie zmieni.

ja zlozylam wniosek 19 go przed swietami i dzis tam dzwonilam zeby sprawdzic czy to wogole dostali a mi powiedzieli ze tak i ze teraz rozpatruja wiec jeszcze nic nie wiem .a wy juz wszystkie dostalyscie??wiem ze harsz i pinka maja a reszta tez?? moze te opoznienia przez swieta??

buziaczek ja złozyłam 16-go i dostałam dopiero dzisiaj, wiec pewnie lada dzien i ty dostaniesz. Mój wymyslił ze napewno biurowe nieroby zrobiły sobie przerwe swiateczną i mają opóźnienia.

Na SSMG złoze wnisek 10-go albo 11-go zaraz po wizycie z połozna bo musi mi podpisac

o a ja sie wlasnie zastanawialm jak oni to licza z ta wyplata bo ja juz na macierzynskim siedze od 20 grudnia i sie obijam..:-) i od stycznia bede miala niby mniejsza pensje jakos tak ... chyba te papiery oddam komus do wypelnienia bo te wyplaty to bedzie dla mnie masakra wypisacz tymi taxami... co z tego ze znam ang jak na takich rzeczach sie nie znam... do tej pory wszystko sama wypelnialam i jakos sie dalo ale teraz to nie wiem czy nie bedzie bezpieczniej komus tego nie dac do wypelnienia...znacie kogos takiego?? a moze ktoras z baby boomek sie na tym zna to bym podrzucila e mailem oczywiscie nie za darmo-zaplacilabym:-)

buziaczek nie panikuj jak znasz angielski to sobie poradzisz a w razie czego po to jestesmy jakos ci wspolnie pomozemy:tak:
Ja zawsze wszysto sama wypełniam tez w strachu ze cos nie tak ale do tej pory wszystko było ok. Zreszta zawsze mozna zadzwonic to revenu i spytac tam nawet pl. tłumacz jest:tak:

Na SSMG złoze wnisek 10-go albo 11-go zaraz po wizycie z połozna bo musi mi podpisac
ale mi chodzi o to ze ja to nie moge sie o nic starac przed jakimkolwiek benefitem? tak? jesli zarabiam wiecej niz 16 tys to mi nic i tak nie przysluguje... a potem na macierzynskim to cienkie wyplaty beda i to bedzie mialo jakis wplyw jakos to zmienia?? matko ja tego nie rozumiem-glowa mnie z tego boli:baffled::zawstydzona/y::sorry2:
dlatego na anglistyke w pl poszlam zeby podatkow nie miec ani ekonomii:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry