reklama
Ano pozadroscic.
AniuS mozesz napisac jak i ile czasu zabralo przyzwyczajanie Olenki do niani???
Rozmawialm dzisiaj z babka z kard i powiedzial ze wszystkie dziewczyny ktore urodzily w tum roku lapia sie na te 2 dodatkowe tygodnie urlopu macierzysnskiego
a gdzies w necie czytalam ze ustawa ma sie ukazac w dzienniku 30 listopada...
AniuS mozesz napisac jak i ile czasu zabralo przyzwyczajanie Olenki do niani???
Rozmawialm dzisiaj z babka z kard i powiedzial ze wszystkie dziewczyny ktore urodzily w tum roku lapia sie na te 2 dodatkowe tygodnie urlopu macierzysnskiego
a gdzies w necie czytalam ze ustawa ma sie ukazac w dzienniku 30 listopada...
stokrotki
czerwcowa mamuśka (2006)
ja miałam macierzyński dłuższy o 2 tygodnie (i każda z nas miała ). Przyznajcie jednak kochane dziewczyny że co to są 2 tygodnie . Osobiscie uważam że macierzyński powienien być zdecydowanie dłuższy bo to straszne jak trzeba oddać takie 3 miesięczne dziecko do żłobka . Chociaz żeby tak do 6 miesiecy było to juz dzieciaczek troszkę wiekszy ,zresztą sama juz nie wiem..... poprostu denerwuje mnie to jkak matka musi wracać do pracy szybko, szybko bo pieniążków mało (bo na wychowawczym to pożal się boże ile płacą .......) ehhhh może kiedyś coś się w Polsce w tej kwestii zmieni
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
Jak to w końcu jest z tym macierzyńskim??? bo ja już nic nie wiem... ja miałam 16 tygodni- czyli te 2 dodatkowe powinnam jednak dostać????
stokrotki
czerwcowa mamuśka (2006)
Kasiu napewno dostałaś tyle ile przysługuje tzn. z tymi 2 dodatkowymi tygodniami ale zawsze mozesz sprawdzić ile ksiegowa ci wypisała
stokrotki
czerwcowa mamuśka (2006)
o kurcze fusiku to mnie zaskoczyłaś bo ja dostałam (!!) nawet sprawdziłam co by nie było że zmyślam (;-) ).....
no i zastrzeliłaś mnie tym że nie każdy dostaje kase na wychowawczym , mi też pewnie nie przysługuje bo przekraczam te ich śmieszne progi ..... ehhh no ale wsumie co się dziwć tak to dziwnie już w tej Polsce jest .....
Pozwole sobie wspomnieć że tu w Irlandii jest zupełnie inaczej z takimi sprawami .Mój mąż jest tu pół roku (tzn. prace ma od półroku) i wystempował jako "singiel" ( wiazało się toz tym że np.pobieralimu większypodatek) .Przyleciałysmy i niedość że przykładowo zniosą mu pobieranie podatku (bo ma niepracującą żone)to jeszcze zwrocą mu zapoprzednie miesiące i tak jest ze wszyskim z "rodzunnym" i innymi dodatkami ........
no i zastrzeliłaś mnie tym że nie każdy dostaje kase na wychowawczym , mi też pewnie nie przysługuje bo przekraczam te ich śmieszne progi ..... ehhh no ale wsumie co się dziwć tak to dziwnie już w tej Polsce jest .....
Pozwole sobie wspomnieć że tu w Irlandii jest zupełnie inaczej z takimi sprawami .Mój mąż jest tu pół roku (tzn. prace ma od półroku) i wystempował jako "singiel" ( wiazało się toz tym że np.pobieralimu większypodatek) .Przyleciałysmy i niedość że przykładowo zniosą mu pobieranie podatku (bo ma niepracującą żone)to jeszcze zwrocą mu zapoprzednie miesiące i tak jest ze wszyskim z "rodzunnym" i innymi dodatkami ........
reklama
ell
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
i ja pracuję w dużej instytucji, oprócz mnie jest w podobnej sytuacji 5 dziewczyn i tez kompletnie nic nie wiadomo o tych 2 dodatkowych tygodniach- poki co usłyszałam, że do ZUS-u nie można sie dodzwonić......wiec jeśli któraś z was już dostanie te 2 tygodnie, to niech u siebie w pracy popyta o przepisy)
Podziel się: