reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót Do Pracy

Ja też dostałam 16 i na razie 2 dodatkowych ani widu ani słychu!!! No i kasy na wychowawczym tez nie dostane bo co prawda mąż zarabia mało i bysmy się załapali ale dochodzą moje prace zlecone i kwotę 504 zł przekroczymy

reklama
Sumka- fajne forum, jest ok tylko trzeba skopiować sobie adres bez nawiasów i url. Ja pilnie to studiuje - dzięki :)

tak jak pisalam wczesniej, u mnie w pracy w kadrach powiedzieli ze mi sie nalezy dodatkowe 2 tygodnie ale poki ustawy nie podpisze prezydent i nie ukaze sie w dzienniku ustaw na razie nic nie moga zrobic, bo to nieoficjalne...

Kurcze to chyba oznacza że u mnie w księgowości się pomyliły ,hmmm wsumie to nie pomyliły tylko guły są bo to za przeproszeniem takie torby co się na niczym nie znaja a madruja :)

Ja pytałąm dziś swoją księgową - ona o niczym jeszcze nie wie...ale uświadomiłam jej że powinna się dowiedzieć!!!

To jak będziecie cos wiedzieć to koniecznie dajcie znać.:-) U mnie to sprawa gardłowa bo jeśli dostanę te 2 tygodnie to zachaczam o nowy rok i urlop z przyszłego roku, a więc miesiąc z maluchem dodatkowo.:-)

Ja dziś pytałam u siebie w pracy, to mi dziewczyna powiedziała, że tak naprawdę to jeszcze nie wiadomo, jak to będzie. Dopiero po podpisaniu ustawy, czyli po 30.11. będzie mogła mi coś konkretnego powiedzieć, bo teraz to są tylko domysły. Tak więc trzeba czekać cierpliwie i mieć nadzieję... :-)

reklama
Nie wiem, czy to czytałyście, ale w Babyboomowych artykułach pojawił się artykuł o urlopach macierzyńskich. Wygląda na to, że nic nam nie dadzą. Poniżej fragment, który nas interesuje:

"Sejm uchwalił nowelizację Kodeksu Pracy dotyczącą wydłużenia urlopu macierzyńskiego. Ustawa trafi pod obrady Senatu. Wejścia w życie zmienionych przepisów można spodziewać się najwcześniej pod koniec listopada.
W projekcie zmian zaplanowano wydłużenie wymiaru urlopu macierzyńskiego o 2 tygodnie w stosunku do obecnie obowiązującego W przypadku adopcji dziecka urlop na prawach urlopu macierzyńskiego przysługiwałby w wydłużonym wymiarze (18 tygodni, chyba, że pracownik przyjął dziecko na wychowanie po wykorzystaniu urlopu macierzyńskiego przez matkę naturalną – wówczas 8 tygodni) do czasu ukończenia przez dziecko 7 roku życia. Poprzednio uprawnienie to przysługiwało jednie pracownikom adoptującym małe dzieci – do 1 roku.

Data wejścia w życie tych zmian ma znaczenie dla pracownic, które urodziły już dziecko - projekt w przepisach przejściowych przewiduje, że dłuższy urlopu będzie przysługiwał pracownicom, które w dniu wejścia w życie nowelizacji przebywają na urlopie macierzyńskim. Pierwotnie projekt przewidywał, że dodatkowe 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego będą przysługiwały wszystkim pracownicom, które urodziły dziecko w 2006 r. Z tej propozycji wycofano się jednak."

Do góry