Ja też dostałam 16 i na razie 2 dodatkowych ani widu ani słychu!!! No i kasy na wychowawczym tez nie dostane bo co prawda mąż zarabia mało i bysmy się załapali ale dochodzą moje prace zlecone i kwotę 504 zł przekroczymy
reklama
sumka
Mama czerwcowa'06 Mama na cały etat :)
sumka
tak jak pisalam wczesniej, u mnie w pracy w kadrach powiedzieli ze mi sie nalezy dodatkowe 2 tygodnie ale poki ustawy nie podpisze prezydent i nie ukaze sie w dzienniku ustaw na razie nic nie moga zrobic, bo to nieoficjalne...
stokrotki
czerwcowa mamuśka (2006)
Kurcze to chyba oznacza że u mnie w księgowości się pomyliły ,hmmm wsumie to nie pomyliły tylko guły są bo to za przeproszeniem takie torby co się na niczym nie znaja a madruja
sumka
To jak będziecie cos wiedzieć to koniecznie dajcie znać.:-) U mnie to sprawa gardłowa bo jeśli dostanę te 2 tygodnie to zachaczam o nowy rok i urlop z przyszłego roku, a więc miesiąc z maluchem dodatkowo.:-)
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
Ja dziś pytałam u siebie w pracy, to mi dziewczyna powiedziała, że tak naprawdę to jeszcze nie wiadomo, jak to będzie. Dopiero po podpisaniu ustawy, czyli po 30.11. będzie mogła mi coś konkretnego powiedzieć, bo teraz to są tylko domysły. Tak więc trzeba czekać cierpliwie i mieć nadzieję... :-)
reklama
Nie wiem, czy to czytałyście, ale w Babyboomowych artykułach pojawił się artykuł o urlopach macierzyńskich. Wygląda na to, że nic nam nie dadzą. Poniżej fragment, który nas interesuje:
"Sejm uchwalił nowelizację Kodeksu Pracy dotyczącą wydłużenia urlopu macierzyńskiego. Ustawa trafi pod obrady Senatu. Wejścia w życie zmienionych przepisów można spodziewać się najwcześniej pod koniec listopada.
W projekcie zmian zaplanowano wydłużenie wymiaru urlopu macierzyńskiego o 2 tygodnie w stosunku do obecnie obowiązującego W przypadku adopcji dziecka urlop na prawach urlopu macierzyńskiego przysługiwałby w wydłużonym wymiarze (18 tygodni, chyba, że pracownik przyjął dziecko na wychowanie po wykorzystaniu urlopu macierzyńskiego przez matkę naturalną – wówczas 8 tygodni) do czasu ukończenia przez dziecko 7 roku życia. Poprzednio uprawnienie to przysługiwało jednie pracownikom adoptującym małe dzieci – do 1 roku.
Data wejścia w życie tych zmian ma znaczenie dla pracownic, które urodziły już dziecko - projekt w przepisach przejściowych przewiduje, że dłuższy urlopu będzie przysługiwał pracownicom, które w dniu wejścia w życie nowelizacji przebywają na urlopie macierzyńskim. Pierwotnie projekt przewidywał, że dodatkowe 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego będą przysługiwały wszystkim pracownicom, które urodziły dziecko w 2006 r. Z tej propozycji wycofano się jednak."
"Sejm uchwalił nowelizację Kodeksu Pracy dotyczącą wydłużenia urlopu macierzyńskiego. Ustawa trafi pod obrady Senatu. Wejścia w życie zmienionych przepisów można spodziewać się najwcześniej pod koniec listopada.
W projekcie zmian zaplanowano wydłużenie wymiaru urlopu macierzyńskiego o 2 tygodnie w stosunku do obecnie obowiązującego W przypadku adopcji dziecka urlop na prawach urlopu macierzyńskiego przysługiwałby w wydłużonym wymiarze (18 tygodni, chyba, że pracownik przyjął dziecko na wychowanie po wykorzystaniu urlopu macierzyńskiego przez matkę naturalną – wówczas 8 tygodni) do czasu ukończenia przez dziecko 7 roku życia. Poprzednio uprawnienie to przysługiwało jednie pracownikom adoptującym małe dzieci – do 1 roku.
Data wejścia w życie tych zmian ma znaczenie dla pracownic, które urodziły już dziecko - projekt w przepisach przejściowych przewiduje, że dłuższy urlopu będzie przysługiwał pracownicom, które w dniu wejścia w życie nowelizacji przebywają na urlopie macierzyńskim. Pierwotnie projekt przewidywał, że dodatkowe 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego będą przysługiwały wszystkim pracownicom, które urodziły dziecko w 2006 r. Z tej propozycji wycofano się jednak."
Podziel się: